Τρίτη , 16 Απριλίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / Νέα των Δήμων / Ειδοποιητήρια σε πολίτες για οφειλές παλαιότερων ετών προς το Δήμο Αρταιων

Ειδοποιητήρια σε πολίτες για οφειλές παλαιότερων ετών προς το Δήμο Αρταιων

dimarxeio

Στα ειδοποιητήρια που στέλνονται σε πολίτες του Δήμου Αρταίων και αφορούν πρόστιμα και παραβάσεις παλαιότερων ετών, που αν και είχαν βεβαιωθεί, δεν έχουν πληρωθεί, αναφέρθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης σε τηλεοπτική του συνέντευξη, στο σταθμό ART TV.

Τα ειδοποιητήρια αφορούν κλήσεις από την Δημοτική Αστυνομία και την Τροχαία, κατά τα έτη 2010 ως και το 2013, το μη καταβληθέν τέλος παρεπιδημούντων που ανέρχεται στο 0,5% του ακαθάριστου τζίρου για τα καταστήματα εστίασης και για την αυθαίρετη χρήση κοινόχρηστου χώρου. Το συνολικό οφειλόμενο ποσό ανέρχεται στο 1.204.029,05 ευρώ.

Ο κ. Τσιρογιάννης εξήγησε πως μπορεί να έχει προκληθεί αναστάτωση στους συμπολίτες, ωστόσο εάν δεν γίνουν τα νόμιμα, τότε θα υπάρξουν ποινικές κυρώσεις προς το Δήμο, μιας και τα πρόστιμα έχουν βεβαιωθεί στο ταμείο του Δήμου. «Κάποιες προηγούμενες δημοτικές αρχές είχαν υποσχεθεί σε αυτούς τους ανθρώπους να σβήσουν τις κλήσεις. Ποτέ δεν σβήστηκαν όμως. Πρέπει να υπάρξει ισονομία, αλλά και νοικοκύρεμα των οικονομικών του Δήμου. Η πλειοψηφία των συμπολιτών είναι συνεπείς προς τις υποχρεώσεις αυτές και έχουν πληρώσει ό, τι τους αναλογεί. Σκοπός μας δεν είναι το κέρδος, αλλά να επιστρέψουμε ανταποδοτικά και πάλι στην πόλη, με έργα και παρεμβάσεις, τα χρήματα αυτά» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος.

Σε ό, τι αφορά τις κλήσεις από τη Δημοτική Αστυνομία και την Τροχαία ανέρχονται σε 14.315 και το συνολικό βεβαιωθέν ποσό είναι στα 842.012,00 ευρώ. Ακύρωση των κλήσεων θα γίνεται στις περιπτώσεις μεταβιβάσεων Ι.Χ. (η κλήση θα βεβαιώνεται στους προηγούμενους ιδιοκτήτες) καθώς και σε περιπτώσεις που έχουν καταγραφεί λάθος στοιχεία στις κλήσεις.

Αναφορικά με το τέλος παρεπιδημούντων, το συνολικό βεβαιωθέν ποσό είναι στα 154.567,87 ευρώ, ενώ το συνολικό ποσό για την αυθαίρετη χρήση κοινόχρηστου χώρου είναι 207.449,18 ευρώ.

Η προθεσμία πληρωμής είναι  ως το τέλος Νοεμβρίου, χωρίς προσαύξηση και αν δεν έχουν τακτοποιηθεί ως τότε οι οφειλές, τότε αυτομάτως πηγαίνουν στην Εφορία, με αποτέλεσμα να μην μπορούν οι πολίτες να πάρουν φορολογική και δημοτική ενημερότητα.

Ο Δήμος Αρταίων το αμέσως επόμενο διάστημα θα αποστείλει έγγραφο στην ΚΕΔΕ και στο Υπουργείο Οικονομικών, με το οποίο θα ζητά την υποβολή αυτών των χρεών στη ρύθμιση των 100 δόσεων για τους οφειλέτες.

 

Δείτε Επίσης

Ν.Τσόλης-Σημαντική η συμβολή του αθλητισμού στην κοινωνικοποίηση των προσφύγων

  Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])— Στην  σημασία του  αθλητισμού  στην κοινωνικοποίηση  των  προσφύγων ,και  στις  δικές  του  ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments