Τρίτη , 26 Μαρτίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / ΕΝΑΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΕΠΙΤΕΥΧΘΗΚΕ- Αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας η αναβάθμιση του αεροδρομίου-Δηλώσεις δημάρχου Θ.Μπέγκα και αντιδημάρχου Ν.Γκόλα
bty

ΕΝΑΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΕΠΙΤΕΥΧΘΗΚΕ- Αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας η αναβάθμιση του αεροδρομίου-Δηλώσεις δημάρχου Θ.Μπέγκα και αντιδημάρχου Ν.Γκόλα

bty

Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])—«Η Δημοτική Αρχή οφείλει να ασχολείται με την καθημερινότητα πρέπει όμως να έχει οραματικούς και στρατηγικούς στόχους για την ανάπτυξης του τόπου. Από την πρώτη στιγμή το θέμα της πλήρους αναβάθμισης του αεροδρομίου ήταν για εμάς ένα πολιτικό ζήτημα πρώτης προτεραιότητας το οποίο, μετά και τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού, μπαίνει πλέον στην τελική ευθεία».Αυτό τόνισε με δηλώσεις του ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας, σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα με αφορμή την επίλυση του ζητήματος των εγκαταστάσεων καυσίμων στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων.

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στις προσπάθειες που έγιναν από κοινού με άλλους φορείς της περιοχής οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του Δήμου να διεκδικήσουν συνολικά την αναβάθμιση του αεροδρομίου τονίζοντας πως οι προσπάθειες αυτές έφεραν τελικά το επιθυμητό αποτέλεσμα.

«Πλέον η επιχειρησιακή ετοιμότητα του αεροδρομίου είναι δεδομένη και τα Γιάννενα θα γεμίσουν το επόμενο καλοκαίρι με πτήσεις τσάρτερ και όχι μόνο. Από την πρώτη στιγμή θεωρούσαμε ότι οι δύο οδικοί άξονες και το λιμάνι της Ηγουμενίτσας πρέπει να συμπληρωθούν από ένα σύγχρονο αεροδρόμιο ώστε οι υποδομές μεταφορών στην Ήπειρο να είναι ολοκληρωμένες», σημείωσε ο κ. Μπέγκας για να καταλήξει:

«Κάναμε μια προσπάθεια για όλη την Ήπειρο, γιατί για εμάς το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων είναι το αεροδρόμιο όλης της Ηπείρου. Αποδείχτηκε ότι η επιλογή μας να παρακινήσουμε όλες τις δυνάμεις του τόπου σε μια κοινή διεκδίκηση ήταν πέρα για πέρα σωστή.

Τα βασικά συμπεράσματα που εξάγονται κατά την άποψή μου είναι τα εξής:

Όταν οι δυνάμεις ενώνονται και δρουν κάτω από συγκεκριμένο σχέδιο θα έχουμε επιτυχίες.

Έτσι πρέπει να κινούμαστε σε όλα τα μεγάλα θέματα του τόπου αν θέλουμε να πάμε μπροστά.

Ο Δήμος Ιωαννιτών πέραν της πολιτικής διεκδίκησης ήταν αυτός ο οποίος προσέφερε τα μέγιστα και με την τεχνοκρατική υποστήριξη που παρείχε σε ότι ζητήθηκε είτε από πλευράς Υπουργείου είτε των εταιριών».

Από τη μεριά του ο αντιδήμαρχος Τουρισμού, Νίκος Γκόλας, χαρακτήρισε την εξαγγελία του Πρωθυπουργού ως εφαλτήριο για ακόμα μεγαλύτερη προσπάθεια εκ μέρους του Δήμου στην προβολή της περιοχής μας κάνοντας μάλιστα γνωστό πως ήδη οι πρώτες ενδείξεις είναι πολύ ενθαρρυντικές.

«Πλέον έχουμε τα μέσα να φέρουμε αεροπορικές εταιρίες στα Γιάννινα όχι μόνο μέσω τσάρτερ αλλά και σε πιο μόνιμη βάση. Υπάρχει έγγραφο ενδιαφέρον από την Astra, ενώ έχουν γίνει συζητήσεις οι οποίες θα ενταθούν στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα για πτήσεις σε εβδομαδιαία βάση αρχικά από Κύπρο και τη Γερμανία. Νομίζω ότι είμαστε στο σωστό δρόμο και σύντομα θα έχουμε κι άλλα θετικά νέα γύρω από τον τουρισμό», επισήμανε.

Η συνάντηση με τον Πρωθυπουργό

Ο Δήμαρχος ρωτήθηκε από δημοσιογράφους για τη συνάντηση που είχε με τον Πρωθυπουργό, υπουργούς και βουλευτές αμέσως μετά το τέλος των εγκαινίων της Ιόνιας οδού και τα θέματα που συζητήθηκαν σε αυτή.

Όπως τόνισε ο ίδιος επέλεξε να θέσει τρία μεγάλα ζητήματα που έχουν να κάνουν με το αεροδρόμιο, τη Λίμνη και την ολοκλήρωση του τμήματος Ιωάννινα- Κακαβιά.

Σε ότι αφορά το αεροδρόμιο, όπως σημείωσε, εφόσον είχε προηγηθεί η εξαγγελία του Πρωθυπουργού η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τις προοπτικές ανάπτυξης αλλά και τη γεωστρατηγική σημασία που έχει για τη χώρα η αναβάθμισή του.

Για τα θέματα της Λίμνης ο κ.Θ. Μπέγκας ζήτησε την παρέμβαση του Πρωθυπουργού ώστε να ολοκληρωθεί και να υπογραφεί το Προεδρικό Διάταγμα, ενώ κάλεσε τον κ.Α. Τσίπρα να αναλάβει πρωτοβουλίες προκειμένου όλοι οι φορείς που ασχολούνται με το υδάτινο στοιχείο της και επιδιώκουν τη σωτηρία του να συντονιστούν κάτω από κρατική πρωτοβουλία προκείμενου να υπάρξει μια σοβαρή και τεκμηριωμένη παρέμβαση. Επίσης έθεσε και το ζήτημα της ολοκλήρωσης της επέκτασης του βιολογικού μεταφέροντας τα αποτελέσματα της συνάντησης που είχε την περασμένη εβδομάδα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας, Αλέξη Χαρίτση, ο οποίος τόνισε την πολιτική βούληση της κυβέρνησης για τη χρηματοδότηση του έργου.

Τέλος και σε ότι αφορά το τμήμα Ιωάννινα-Κακαβιά της Ιόνιας οδού ο κ.Θ. Μπέγκας εξήγησε τη σημασία που έχει για την περιοχή και όχι μόνο η ολοκλήρωσή της, ενώ παράλληλα ζήτησε να εξεταστεί τόσο η βελτίωση του κόμβου εισόδου της πόλης από Ιόνια και Εγνατία όσο και η πιθανότητα κατασκευής και μιας δεύτερης εισόδου.

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 11.03.2024 – ώρα 18.00.

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments