Κυριακή , 24 Μαρτίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Το  Κέντρο Ενημέρωσης Υποστήριξης Δανειοληπτών  στα Ιωάννινα επισκέφθηκε ο Γ.Στέφος-Παρών και ο δήμαρχος Θ.Μπέγκας

Το  Κέντρο Ενημέρωσης Υποστήριξης Δανειοληπτών  στα Ιωάννινα επισκέφθηκε ο Γ.Στέφος-Παρών και ο δήμαρχος Θ.Μπέγκας

21458686_10214688957645376_1273679983_oΑπό:Γιώργος Γκόντζος([email protected])–Το Κέντρο Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών (ΚΕΥΔ) επισκέφτηκε την Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Στέφος. Στη συνάντηση παρευρέθηκε και ο Δήμαρχος κ. Μπέγκας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε ενημέρωση για το σκοπό λειτουργίας του ΚΕΥΔ και τις υπηρεσίες που παρέχει στους πολίτες.  Το εξειδικευμένο προσωπικό του ΚΕΥΔ παρέχει δωρεάν στους πολίτες τις παρακάτω υπηρεσίες:  ενημερώνει τους δανειολήπτες ως προς τα δικαιώματά τους σε σχέση με τις οφειλές τους προς τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, παρέχει συμβουλές διαχείρισης των δανειακών υποχρεώσεων, μεσολαβεί, κατόπιν αιτήσεων των δανειοληπτών, και συνδιαλέγεται με τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα προκειμένου να επιτευχθεί συμφωνία ρύθμισης διακανονισμού της πληρωμής, παρακολουθεί και παρεμβαίνει, κατόπιν αιτήσεως των δανειοληπτών, για λογαριασμό τους ώστε να προσαρμόζουν ή να τροποποιούν τις συμφωνίες σε περίπτωση νέων δεδομένων για τον δανειολήπτη, παρέχει εξειδικευμένη συμβουλευτική στους οφειλέτες που υπάγονται στον Κώδικα Δεοντολογίας για την Εξωδικαστική Επίλυση Διαφοράς και υποστηρίζει και καθοδηγεί τους δανειολήπτες στην κατάρτιση οικογενειακών και ατομικών προϋπολογισμών που βοηθούν στην τήρηση των συμφωνηθέντων με τις τράπεζες. Το επόμενο διάστημα πρόκειται να προκηρυχτούν μέχρι 10 θέσεις μέσω ΑΣΕΠ ώστε να προσληφθεί μόνιμο προσωπικό για τη στελέχωση του ΚΕΥΔ.

Το ΚΕΥΔ των Ιωαννίνων, το οποίο ξεκίνησε ήδη τη λειτουργία του, στεγάζεται προσωρινά στο ισόγειο του Δημαρχείου και είναι ένα από τα πρώτα που συστήνονται στη χώρα μας. Η σύστασή του έγινε δυνατή εξαιτίας και της συμπαράστασης και της άψογης συνεργασίας με το Δήμο, ο οποίος παραχώρησε χώρο και υλικοτεχνική υποδομή και προετοιμάζει και τον οριστικό χώρο που θα στεγαστεί.

Ο κ.Γ. Στέφος ευχήθηκε καλή επιτυχία στους υπαλλήλους, ενώ ευχαρίστησε θερμά το δήμαρχο για την αρωγή του Δήμου στη σύσταση του Κέντρου. Στην συνομιλία που είχαν όλοι οι παρευρισκόμενοι, ο βουλευτής τόνισε την προσπάθεια που καταβάλει η κυβέρνηση για να βρεθεί διέξοδος στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν χιλιάδες δανειολήπτες, ενώ επεσήμανε ότι τα ΚΕΥΔ αποτελούν ένα θεσμό που μπορεί να βοηθήσει πολλούς συμπολίτες μας.

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 11.03.2024 – ώρα 18.00.

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments