Πέμπτη , 18 Απριλίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Επίσκεψη της υποψήφιας Δημάρχου Ιωαννιτών Τατιάνας Καλογιάννη στα Μάρμαρα – Παρέμβαση στη δημόσια διαβούλευση για το σχέδιο Π.Δ. λίμνης ΠΑΜΒΩΤΙΔΑΣ

Επίσκεψη της υποψήφιας Δημάρχου Ιωαννιτών Τατιάνας Καλογιάννη στα Μάρμαρα – Παρέμβαση στη δημόσια διαβούλευση για το σχέδιο Π.Δ. λίμνης ΠΑΜΒΩΤΙΔΑΣ

Σε ανακοίνωση της παράταξης “Ιωάννινα 2023_Το Μέλλον Σήμερα” αναφέρονται τα εξής:

“Τα Μάρμαρα επισκέφθηκε χθες, Πέμπτη 21.03.2019, η υποψήφια Δήμαρχος Ιωαννιτών Τατιάνα Καλογιάννη, συνοδευόμενη από υποψήφιους τοπικούς και δημοτικούς συμβούλους της Παράταξης Ιωάννινα_2023.

Στις συζητήσεις που έγιναν και στον εκτεταμένο διάλογο που αναπτύχθηκε με τους κατοίκους, τέθηκαν τα πολλά προβλήματα καθημερινότητας που αντιμετωπίζουν, ενώ κυρίαρχο ήταν το ζήτημα της υψηλής τιμής χρέωσης του νερού. Για το θέμα αυτό η Παράταξη θα επανέλθει με συγκεκριμένες θέσεις.

Η Τατιάνα Καλογιάννη παραβρέθηκε επίσης στη δημόσια διαβούλευση για το σχέδιο του Π.Δ. της Λίμνης Παμβώτιδας η οποία πραγματοποιήθηκε χθες στην αίθουσα της Εταιρείας Ηπειρωτικών Μελετών, παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού κ. Φάμελλου.

Η Τατιάνα Καλογιάννη στην τοποθέτησή της τόνισε: «Είμαστε όλοι σύμφωνοι ότι το σχέδιο Π.Δ. της Παμβώτιδας αποτελεί ένα περιβαλλοντικό, κυρίως, εργαλείο για την περιοχή μας και πρέπει επιτέλους να προχωρήσει. Πως όμως θα γίνει αυτό, χωρίς επικαιροποιημένη Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη (Ε.Π.Μ.) που θα τεκμηριώνει τον χαρακτηρισμό του συνόλου της προστατευταίας περιοχής ως «Περιφερειακό Πάρκο»; Χωρίς αυτή την ειδική Μελέτη, οι ρυθμίσεις του Π.Δ. είναι αυθαίρετες, αφού δεν βασίζονται σε επιστημονικά στοιχεία. Επιπρόσθετα, είναι σχεδόν βέβαιο ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας δεν θα μπορέσει να εγκρίνει το προτεινόμενο Π.Δ. ελλείψει της προαναφερόμενης Μελέτης».

Απευθυνόμενη στον Υπουργό ανέφερε: «Τελικά με την κίνησή σας, να αναθέσετε εκ των υστέρων τη Μελέτη, ενώ ολοκληρώνεται η διαδικασία διαβούλευσης του σχεδίου Π.Δ., ακυρώνετε οι ίδιοι τις ενέργειές σας, οι οποίες σε κάθε περίπτωση έρχονται με μεγάλη καθυστέρηση».

Την Τατιάνα Καλογιάννη συνόδευαν στη διαβούλευση οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι Γρηγόρης Βαγγελίδης, Θανάσης Μωρόγιαννης και Γιάννης Παπαγιάννης.

Η αναλυτική θέση της παράταξης ΙΩΑΝΝΙΝΑ_2023 για το σχέδιο Π.Δ. της λίμνης Παμβώτιδας παρουσιάζεται στο σχετικό, από 21ης Ιανουαρίου 2019, Δελτίο Τύπου της παράταξης, https://ioannina2023.gr/press/130-eisigisi-pd.html

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments