Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Εργασίες προστασίας Ιστορικού Γεφυριού Άρτας

Εργασίες προστασίας Ιστορικού Γεφυριού Άρτας

DSCN2409-1DSCN2511-1DSCN2546-1DSCN2547-1

Τις εργασίες προστασίας του Ιστορικού Γεφυριού Άρτας επιθεώρησε σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας κ. Βασίλης Ψαθάς, συνοδευόμενος από τον Προϊστάμενο της Δ/νσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Άρτας, παρουσία του αναδόχου εργολάβου.

Το έργο, προϋπολογισμού 70.000 € από πόρους της Περιφέρειας Ηπείρου, εκτελείται προκειμένου ν’ αποκατασταθούν οι φθορές που υπέστησαν τα βάθρα του Ιστορικού Γεφυριού κατά τις καταστροφικές πλημμύρες της 1ης Φεβρουαρίου 2015 και να προστατευτεί από την ροή του ποταμού Αράχθου.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ο κ.  Β.Ψαθάς πληροφορήθηκε από τον ανάδοχο του έργου την πρόοδο των εργασιών, οι οποίες πέραν της δυσκολίας που παρουσιάζουν λόγω της φύσης του έργου, θα πρέπει να πραγματοποιηθούν μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και όσο η ροή του ποταμού έχει διακοπεί από τη ΔΕΗ στο φράγμα Πουρναρίου.

Οι εργασίες γίνονται σύμφωνα με το πόρισμα της ομάδας μελετητών που επισκέφτηκε το Γεφύρι αμέσως μετά τις πλημμύρες, και σύμφωνα με τη μελέτη αποκατάστασης του ιστορικού Γεφυριού που είχε γίνει την δεκαετία του ΄80.

Σε δηλώσεις του ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας κ. Ψαθάς επεσήμανε ότι «η Περιφέρεια Ηπείρου και η Π.Ε. Άρτας από την πρώτη στιγμή προέβησαν στις απαραίτητες ενέργειες για την πραγματοποίηση εργασιών προστασίας του Ιστορικού Γεφυριού της Άρτας, παρόλο που δεν έχουν λάβει ακόμα ούτε ένα ευρώ για έργα αποκατάστασης των ζημιών από τις πλημμύρες του Φεβρουαρίου, από την κεντρική Διοίκηση και τα αρμόδια Υπουργεία.

Τόνισε τέλος, ότι η Π.Ε. Άρτας θα κάνει ότι είναι δυνατόν για την προστασία του Γεφυριού που αποτελεί σήμα κατατεθέν της Άρτας και μνημείο ανεκτίμητης πολιτιστικής αξίας».

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 11.03.2024 – ώρα 18.00.

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments