Τετάρτη , 17 Απριλίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Παρέμβαση του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών στο Περιφερειακό Συμβούλιο για τη στέγαση

Παρέμβαση του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών στο Περιφερειακό Συμβούλιο για τη στέγαση

HPIM1852[1]HPIM1850[1]HPIM1849[1]  Ρεπορτάζ :Γιώργος Γκόντζος
Παρέμβαση στη συνεδρίαση του Περιφερειακού συμβουλίου Ηπείρου έκαναν μέλη του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών θέτοντας και με αυτό τον τρόπο -εκτός από την συμβολική κατάληψη πριν λίγες μέρες της  Επιτροπής Ερευνών και της Οικονομικής Υπηρεσίας  στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων-  το θέμα της στέγασης των σπουδαστών.Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η εκπρόσωπος των φοιτητών που πήρε το λόγο στη συνεδρίαση  για να ζητήσει παρέμβαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, για τη στέγαση 300 περίπου φοιτητών που δεν θα αποκτήσουν δωμάτιο , μόνο το 8% των φοιτητών των ΑΕΙ και το 9% των σπουδαστών των ΤΕΙ  μένουν σε εστίες ενώ  ζήτησε να μετατραπεί σε εστία το Παλιό Πανεπιστήμιο στη Δόμπολη και όχι να χρησιμοποιηθεί ως Πολιτιστικό Κέντρο για τον θεσμό Γιάννινα-Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021

Ο Περιφερειάρχης  Αλέξανδρος Καχριμάνης στην ομιλία του είπε πως το θέμα της στέγασης είναι αρμοδιότητα των πρυτανικών αρχών  ενώ για το αίτημα  μετατροπής του παλιού Πανεπιστημίου σε εστία, υπενθύμισε  πως ανάλογη πρόταση  που είχε διατυπώσει  είχε  απορριφθεί  από την Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου.
Δίκαιο χαρακτήρισε το αίτημα των φοιτητών η επικεφαλής της «Ήπειρος Ανατροπής» Όλγα Γεροβασίλη,   και δεσμεύτηκε να το προωθήσει προς το υπουργείο.

Η  επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Όλυ Τσουμάνη  τόνισε πως είναι απαραίτητη η λήψη συγκεκριμένης  απόφασης ένταξης έργου και χρηματοδότησης εστιών.

Ο επικεφαλής της «Συμμαχίας Ηπειρωτών» Γιώργος Ζάψας διατύπωσε την πρόταση να
παρέχεται  μεν δωρεάν στέγαση σε όσους έχουν μηδενικό εισόδημα ενώ οι υπόλοιποι να πληρώνουν ένα  τίμημα ανάλογα με το οικογενειακό εισόδημα .

Ο επικεφαλής της «Λαϊκής Αυγής» Κώστας Αναγνώστου   πρότεινε να συζητηθεί το θέμα αναλυτικά στο Περιφερειακό συμβούλιο εκφράζοντας την κατανόηση για τα προβλήματα των φοιτητών.
Ο επικεφαλής της «Αριστερής Παρέμβασης στην Ήπειρο» Νίκος Ζήκος στην παρέμβασή του υποστήριξε το αίτημα των σπουδαστών να μισθωθούν δωμάτια σε ξενοδοχεία.

Τελικά αποφασίστηκε την Παρασκευή στις 9 το πρωί να γίνει συνάντηση εκπροσώπων των παρατάξεων και των φοιτητών για να συζητηθούν λύσεις και παρεμβάσεις γι΄ αυτό το θέμα
Ακούστε την παρέμβαση της εκπροσώπου των φοιτητών και τα συνθήματά τους.

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments