Δευτέρα , 15 Απριλίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ιωαννίνων / Εργασίες στο Πάρκο Πυρσινέλλα

Εργασίες στο Πάρκο Πυρσινέλλα

gia

 

Εργασίες κοπής χόρτων και καθαρισμού των μονοπατιών πραγματοποιούν σήμερα και αύριο στο Πάρκο Πυσρινέλλα συνεργεία τους Δήμου Ιωαννιτών.

Τα συνεργεία του Δήμου καθάρισαν για άλλη μια φορά τα μονοπάτια του πάρκου και μετακίνησαν κλαδιά και πεσμένα δέντρα, που δημιουργούσαν φυσικά εμπόδια καθιστώντας επικίνδυνη τη διέλευση των περιπατητών.

Όπως τόνισε σε δηλώσεις του ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Δημήτρης Κατηρτσίδης, ο Δήμος Ιωαννιτών παρ’ ότι δεν έχει εκ του νόμου τη δυνατότητα παρέμβασης στο χώρο, ενόσω  υφίσταται η γνωστή εκκρεμοδικία για το ιδιοκτησιακό με το Δημόσιο, επεμβαίνει για μια ακόμη φορά, ώστε να είναι ο χώρος επισκέψιμος καθώς πολλοί συμπολίτες μας περπατούν ή αθλούνται στα μονοπάτια τώρα που ο καιρός το επιτρέπει.

Για την ενημέρωση των συμπολιτών μας θα πρέπει να διευκρινιστεί ότι πέραν της εκκρεμοδικίας για την κυριότητα του Πάρκου Πυσρινέλλα,  ο νόμος προβλέπει ότι ο εκάστοτε Δήμος για να προβεί στην κοπή και την κάρπωση δέντρων, ακόμη και σε δική του ιδιοκτησία, θα πρέπει να έχει την άδεια του Δασαρχείου.

Υπενθυμίζουμε ότι στις αρχές Φεβρουαρίου η Διεύθυνση Πρασίνου του Δήμου Ιωαννιτών είχε αποστείλει έγγραφο στο Δασαρχείο, με το οποίο ζητούσε να υποδείξει τα επικίνδυνα δέντρα και να δώσει στο Δήμο την άδεια κοπής και συλλογής τους. Υπενθυμίζουμε επίσης ότι η άδεια δεν εδόθη και το Δασαρχείο απάντησε με έγγραφο του πως θα προχωρήσει το ίδιο σε αυτές τις διαδικασίες, πράγμα που δεν έπραξε έως σήμερα.

Έτσι ο Δήμος Ιωαννιτών δεν έχει άδεια να προχωρήσει σε κοπή δέντρων ή να απομακρύνει από το Πάρκο Πυρσινέλλα όσα δέντρα παραμένουν πεσμένα μετά τη θεομηνία του χειμώνα και περιορίζεται στον καθαρισμό των μονοπατιών και μετακίνηση των δέντρων που είναι πεσμένα πάνω σε αυτά.

Ο κ. Κατηρτσίδης κάλεσε το Δασαρχείο Ιωαννίνων να αναθεωρήσει τη στάση του και να δώσει την άδεια στο Δήμο Ιωαννιτών να προχωρήσει νόμιμα σε όλες τις απαραίτητες εργασίες, καθώς «οι υπηρεσίες του Δήμου έχουν αποδείξει ότι μπορούν να εξασφαλίσουν την ασφάλεια του πάρκου», όπως υπογράμμισε.

 

 

 

Δείτε Επίσης

Ο πρόεδρος και η αντιπρόεδρος Νομαρχιακού Σωματείου ΑμεΑ Ιωαννίνων αναδεικνύουν ζητήματα των ΑμεΑ, θετικές πρωτοβουλίες και τονίζουν : Θέμα παιδείας η στάση των συμπολιτών μας

  Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])—- Θέματα που αφορούν τα Άτομα με Αναπηρία, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όσον ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments