Κυριακή , 24 Μαρτίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Ημερίδα για την Ψυχική υγεία και περίθαλψη στον πολυχώρο Δ. Χατζής

Ημερίδα για την Ψυχική υγεία και περίθαλψη στον πολυχώρο Δ. Χατζής

Η Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ψυχικής Υγείας, διοργανώνει Ημερίδα με θέμα “Ψυχιατρική Περίθαλψη: Καταπολεμώντας την Απομόνωση και τον Κατακερματισμό στην Ψύχωση, στην Επιλόχεια Κατάθλιψη και στις Δομές Παροχής Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας”.

Η Ημερίδα θα λάβει χώρα την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2019, 17.00-21.30, στον πολυχώρο Δημήτρης Χατζής (παλαιά Σφαγεία).

Η ψυχική νόσος συνιστά μια σύνθετη οντότητα που συχνά οδηγεί σε απομόνωση και εσωτερικό κατακερματισμό και που απαιτεί σύνθετη και πολυπαραγοντική αντιμετώπιση και φροντίδα. Στόχος της θεραπευτικής της προσέγγιση είναι η άρση της απομόνωσης, η ανα-σύνθεση του κατακερματισμένου ψυχισμού και εν τέλει η αποκατάσταση του ασθενούς και η επανένταξή του στην κοινότητα. Για την επίτευξη αυτού του στόχου οι διάφορες θεραπευτικές ομάδες και υπηρεσίες που εμπλέκονται δεν πρέπει να είναι οι ίδιες απομονωμένες, αλλά αντίθετα, στον κατακερματισμό της ψυχωτικής διεργασίας να αντιπαραθέτουν ένα συνεργατικό, συνεκτικό, λειτουργικό και οριοθετημένο θεραπευτικό πλαίσιο.

Στην ημερίδα μας, σχεδιάσαμε να παρουσιάσουμε δυο παραδείγματα συνεργατικής φροντίδας μεταξύ των υπηρεσιών παροχής υγείας και ψυχικής υγείας, όπως αναδείχθηκαν από την καθημερινή κλινική μας πράξη, δείχνοντας ότι στους απρόσωπους καιρούς που διανύουμε είναι εφικτή μια ολοκληρωμένη παρέμβαση που επιχειρεί να προσεγγίσει συνολικά τον ασθενή και τις ανάγκες του ως πρόσωπο και με μακρόπνοο σχεδιασμό.

Η ημερίδα απευθύνεται πρωτίστως στο ευρύτερο κοινό, στην κοινότητα. αλλά φυσικά και σε όλους τους επαγγελματίες της ψυχικής υγείας, τους εμπλεκόμενους φορείς και το κοινό και, κυρίως, την αναζήτηση κοινών τόπων συνομιλίας ώστε να προωθηθεί περαιτέρω η δημιουργία ενός συνεκτικού ιστού παροχής ψυχιατρικής περίθαλψης στο πνεύμα της κοινοτικής ψυχιατρικής, ενός ιστού που θα αντιπαρατίθεται στην απομόνωση και τον κατακερματισμό  της ψυχικής νόσου.

Το πρόγραμμα της Ημερίδας:ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ_ HΜΕΡΙΔΑΣ_ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ_ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ_9_10_2019

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 11.03.2024 – ώρα 18.00.

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments