Τρίτη , 16 Απριλίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / Νέα των Δήμων / Ημερίδα παρουσίασης των έργων στην αρχαία Δωδώνη-Ικανοποίηση από τον δήμαρχο Χ.Ντακαλέτση για την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης των έργων στον αρχαιολογικό χώρο

Ημερίδα παρουσίασης των έργων στην αρχαία Δωδώνη-Ικανοποίηση από τον δήμαρχο Χ.Ντακαλέτση για την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης των έργων στον αρχαιολογικό χώρο

DODONH1DODONH3Από:Γιώργος Γκόντζος

 Την ικανοποίηση του Δήμου για την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης των έργων στον αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης, μετέφερε ο Δήμαρχος της περιοχής Χρήστος Ντακαλέτσης.

Ο κ. Ντακαλέτσης, παραβρέθηκε στην ημερίδα που οργάνωσε η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων, με αφορμή το κλείσιμο του ΕΣΠΑ.

Στον αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης, εκτελέστηκαν δύο μεγάλα έργα. Το πρώτο που αφορούσε στην αναστήλωση του αρχαίου θεάτρου και το δεύτερο στην ανάδειξη της αρχαίας στοάς.

Ο Δήμαρχος εξέφρασε την ικανοποίησή του για το αποτέλεσμα που σημειώνεται μέχρι σήμερα και τόνισε την ανάγκη τα έργα στον αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης να συνεχιστούν και να ολοκληρωθούν κατά τη νέα προγραμματική περίοδο.

Άλλωστε το αποτέλεσμα που υπάρχει μέχρι σήμερα, δικαιώνει όλους όσους εργάστηκαν κι αποτελεί την καλύτερη παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές. Ο Δήμαρχος συνεχάρη την Εφορεία Αρχαιοτήτων, την Επιστημονική Επιτροπή και όλους τους συντελεστές του έργου.

Ο Δήμος από την πλευρά του, θεωρώντας ότι η Δωδώνη αποτελεί ένα οικουμενικό μνημείο, θα συμβάλει για τη διεύρυνση και την ενίσχυση της συνεργασίας.

“Η Δωδώνη είναι η μνήμη μας. Είναι το μνημείο που μας καλεί να συνενώσουμε δυνάμεις, να συνεργαστούμε και να πάμε μπροστά”, σημείωσ ο κ. Ντακαλέτσης.

Ο Δήμος Δωδώνης σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων και τον Δήμο Φοινίκης της Αλβανίας, υλοποιούν πρόγραμμα προστασίας και πυροπροστασίας του αρχαιολογικού χώρου. Η παρέμβαση αυτή, υπογράμμισε ο Δήμαρχος, μπορεί να αποτελέσει το θεμέλιο, πάνω στο οποίο θα χτιστούν κι άλλες, αντίστοιχες, τα επόμενα χρόνια.

Το άριστο επίπεδο συνεργασίας με τον Δήμο Δωδώνης εξήρε ο Διευθυντής της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κωνσταντίνος Σουέρεφ

Δείτε Επίσης

Ν.Τσόλης-Σημαντική η συμβολή του αθλητισμού στην κοινωνικοποίηση των προσφύγων

  Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])— Στην  σημασία του  αθλητισμού  στην κοινωνικοποίηση  των  προσφύγων ,και  στις  δικές  του  ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments