Πέμπτη , 21 Μαρτίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ιωαννίνων / Η << Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών>> για την Πρωτομαγιά

Η << Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών>> για την Πρωτομαγιά

 

Από:Χάρης Δάφλος–Σε ανακοίνωση της Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης Πυροσβεστών για την Εργατική Πρωτομαγιά αναφέρονται τα εξής:

Η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών σας καλεί να ενώσουμε τον αγώνα μας μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους αγρότες, τους μικρούς επαγγελματοβιοτέχνες  και τη νεολαία. Να συμμετέχουμε στις συγκεντρώσεις της εργατικής πρωτομαγιάς που διοργανώνει  το ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα. Να τιμήσουμε με την παρουσία μας τους αγώνες των εργαζομένων όλου του κόσμου.

Σήμερα που τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα τσακίζουν ότι έχει απομείνει από τις διεκδικήσεις της εργατικής τάξης των προηγούμενων δεκαετιών γίνεται πιο επιτακτική η ανάγκη για οργάνωση του αγώνα μας και την ανατροπή της πολιτικής που έχουν επιβάλει (με τις ευλογίες της Ε.Ε.) οι προηγούμενες κυβερνήσεις όπως και η σημερινή του ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Στόχος τους είναι η κερδοφορία  του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου. Η ανάπτυξη που επικαλούνται δεν θα ευνοήσει τα χαμηλά λαϊκά στρώματα, απεναντίας με την διάλυση ακόμη και των στοιχειωδών εργασιακών δικαιωμάτων θα συμβάλει στην αύξηση των κερδών των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Δεν διστάζουν να αιματοκυλήσουν ακόμη και ολόκληρους  λαούς για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών ενέργειας και τη χάραξη νέων ενεργειακών δρόμων. Στα πλαίσια της γεωστρατηγικής αναβάθμισής της, η χώρα μας εμπλέκεται όλο και πιο πολύ στα επικίνδυνα παζάρια των μεγάλων δυνάμεων για το μοίρασμα των αγορών. Οι πολεμικοί σχεδιασμοί του ΝΑΤΟ το μόνο που μπορούν να επιφέρουν στους λαούς είναι ο όλεθρος και η καταστροφή, η φτώχεια και η προσφυγιά.

Συναδέλφισσες – φοι

Είναι ανάγκη να οργανώσουμε μαζικούς αγώνες που θα βάλουν τις βάσεις για την ανατροπή των πολιτικών που μας στερούν το δικαίωμα στη ζωή που μας αξίζει. Να διεκδικήσουμε:

  • Την κατάργηση όλων των αντιλαϊκών – αντεργατικών νόμων.
  • Σταθερή σχέση εργασίας για όλους τους εργαζόμενους με αποδοχές που θα μπορούν να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες τους.
  • Να μην γίνουμε σύγχρονοι δούλοι εμείς και τα παιδιά μας.
  • Την άμεση απεμπλοκή της χώρας από τις στρατιωτικές επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ.
  • Την απομάκρυνση των βάσεων του ΝΑΤΟ από τη χώρα μας.
  • Την ενίσχυση του φιλειρηνικού κινήματος στη χώρα μας που σε συνεργασία με τους υπόλοιπους λαούς της περιοχής μας και με την πάλη μας να υψώσουμε τοίχος προστασίας ενάντια στα βρώμικα σχέδια των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων.”

ΜΑΖΙΚΟ – ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΠΑΡΟΝ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 1ης ΤΟΥ ΜΑΗ

ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΙΣ ΤΑΞΙΚΕΣ – ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

 

Δείτε Επίσης

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: “ΣΤΗΣ ΤΖΑΜΑΛΑΣ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΡΙΞΕ ΚΑΘΕ «ΜΑΣΚΑΡΑ»”

Στη φωτιά της Τζαμάλας με μουσική, χορό και μπόλικο τσίπουρο, κρασί και φασολάδα οι εργαζόμενοι ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments