Τετάρτη , 27 Μαρτίου 2024
Αρχική / Ενδιαφέρουσες Ιστορίες / Η ΚΟΝΙΤΣΑ ΑΠΕΚΤΗΣΕ ΚΕΝΤΡΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ- ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΣΧΟΛΗ ΠΕΤΡΑΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΙΤΣΑ

Η ΚΟΝΙΤΣΑ ΑΠΕΚΤΗΣΕ ΚΕΝΤΡΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ- ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΣΧΟΛΗ ΠΕΤΡΑΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΙΤΣΑ

DSC_0066Από:Γιώργος Γκόντζος–Την περασμένη Κυριακή 17 Απριλίου 2016 και ώρα 11π.μ.  στην αίθουσα τελετών του Δήμου Κόνιτσας  πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στα πλαίσια του θεσμού «Η ΔΟΞΑ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ». Στην εκδήλωση εκτός από το Δήμο Κόνιτσας μετείχαν το Ίδρυμα Κλέαρχος Παπαδιαμάντης, η Εταιρεία Λογοτεχνών και Συγγραφέων Ηπείρου, η Δημόσια Βιβλιοθήκη Κόνιτσας και η Ήπειρος Α.Ε.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν  ο Μητροπολίτης Δρυινουπόλεως Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. Ανδρέας, ο δήμαρχος Κόνιτσας κ. Ανδρέας Παπασπύρου καθώς οι δήμαρχοι Ζίτσας κ. Μιχάλης Πλιάκος, Πωγωνίου κ. Κώστας Καψάλης και Ζαγορίου κ. Βασίλειος Σπύρου .

Έγιναν εμπεριστατωμένες ομιλίες από τον κ. Νιτσιάκο Βασίλειο, καθηγητή Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και από τον κ. Αράπογλου Μιχάλη αρχιτέκτονα, με θέματα γύρω από την Πέτρα.

Στη συνέχεια τιμήθηκαν   με αναμνηστικές πλακέτες έξι παλιοί μαστόροι καταγόμενοι από τα χωριά Βούρμπιανη, Πηγή  και Πυρσόγιαννη, άνθρωποι που αφιέρωσαν τη ζωή τους σκαλίζοντας την πέτρα.

Παράλληλα  λειτούργησαν δύο εκθέσεις, η πρώτη ήταν φωτογραφική και αναφερόταν στην Πέτρα και η δεύτερη περιελάμβανε εκθέματα από νέους καλλιτέχνες που ασχολούνται με την  Πέτρα .

Το συντονισμό της όλης εκδήλωσης είχε ο κ. Αλέξανδρος Φαρμάκης μέλος του Δ.Σ. της Ε.Λ.Σ.Η. Ακόμη στην εκδήλωση κατατέθηκε πρόταση εκ μέρους του κ. Σμύρη Γιώργου, καθηγητή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για τη δημιουργία Σχολής Πέτρας στην Κόνιτσα.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης έγιναν  τα εγκαίνια του Κέντρου Πληροφόρησης Κόνιτσας. Πριν την έναρξη των εγκαινίων ο υπεύθυνος αντιδήμαρχος κ. Καλλιντέρης Γεώργιος συνοπτικά αναφέρθηκε στο τι είναι και ποιο σκοπό έχει το Κέντρο Πληροφόρησης τονίζοντας ότι το Κέντρο μπορεί να αποτελέσει βασικό  μοχλό ανάπτυξης για το Δήμο Κόνιτσας.

 

Δείτε Επίσης

Νέος εκπρόσωπος Τύπου στους Ορίζοντες Ηπείρου ο Ευάγγελος Θάνος

Νέος εκπρόσωπος Τύπου στους Ορίζοντες Ηπείρου αναλαμβάνει ο Ευάγγελος Θάνος. Ο δημοσιογράφος μετά από πολυετή ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments