Παρασκευή , 22 Μαρτίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / Η Ν.Ε. Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ “στηρίζει απερίφραστα όλες τις δυνάμεις που αντιστέκονται στη διάλυση του δημόσιου χαρακτήρα της Υγείας”

Η Ν.Ε. Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ “στηρίζει απερίφραστα όλες τις δυνάμεις που αντιστέκονται στη διάλυση του δημόσιου χαρακτήρα της Υγείας”

SYRIZA-300x250Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])–

Σε ανακοίνωσή της  “η  Ν.Ε. Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει απερίφραστα την προσπάθεια των εργολαβικών εταιρειών ενοικίασης εργαζομένων, που δραστηριοποιούνται στο χώρο της καθαριότητας να επιβάλλουν με κάθε τρόπο στους δημόσιους φορείς την ικανοποίηση των οικονομικών τους συμφερόντων, εις βάρος μάλιστα του συστήματος δημόσιας Υγείας και του δημόσιου συμφέροντος γενικότερα.”

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής: “Η προσπάθεια τους αυτή στη περιοχή μας  εστιάζεται το τελευταίο διάστημα στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων (ΠΓΝΙ) με προσφυγές και μηνύσεις ενάντια στις αποφάσεις της Διοίκησης, αποφάσεις που αποσκοπούν στην επαναφορά των υπηρεσιών καθαριότητας με δημόσιο πρόσημο, με βελτιωμένες εργασιακές σχέσεις και με καλύτερο οικονομικό αποτέλεσμα για τα οικονομικά του ίδιου του Νοσοκομείου. Αποκορύφωμα της επίθεσης των εργολαβικών εταιρειών αποτελεί η τελευταία μήνυση κατά του Διοικητή και του Διευθυντή Διοικητικού-Οικονομικού του Νοσοκομείου επειδή επέτρεψαν στους νεοπροσληφθέντες μέσω ΑΣΕΠ εργαζόμενους να εργαστούν.

Το γεγονός ότι μια ιδιωτική εταιρεία, που δεν είχε ούτε έχει συνεργασία με το ΠΓΝΙ, προσφεύγει ενάντια σε μια διαδικασία πρόσληψης προσωπικού στο Νοσοκομείο επικαλούμενη το Ν. 4412/2016, που αφορά θεσμικό πλαίσιο για τις προμήθειες, τα έργα και την παροχή υπηρεσιών στο Δημόσιο, αποδεικνύει τις πραγματικές πολιτικές διαστάσεις των ενεργειών αυτών. Είναι σαφές ότι επιχειρείται μια συντονισμένη προσπάθεια από διάφορα και ετερόκλητα κέντρα με στόχο να απαξιωθούν και ει δυνατόν να σταματήσουν τα θετικά βήματα εξυγίανσης και επαναφοράς του δημόσιου και καθολικού χαρακτήρα της Υγείας στα οποία προχωρά η Κυβέρνηση αλλά και τοπικά οι Διοικήσεις των Νοσοκομείων. Επιχειρείται λοιπόν, να επιβληθεί στη χώρα μας ο πυρήνας της νεοφιλελεύθερης πολιτικής, που απέρριψε στις εκλογές ο Ελληνικός Λαός, ενώ συνεχίζει να μας την προτείνει η ΝΔ, δηλ. λιγότερο κράτος και  απολύσεις, με το σύνολο των εργαζομένων  στο Δημόσιο να είναι ενοικιαζόμενοι από εταιρείες που “εμπορεύονται” εργατικό δυναμικό.

Η αποδοχή του σκεπτικού των εργολάβων καθαριότητας πλήττει βάναυσα το δικαίωμα του Δημοσίου να προσλαμβάνει προσωπικό και να οργανώνει τις υπηρεσίες του για την κάλυψη των αναγκών του κοινωνικού συνόλου, είτε αυτό αφορά στην καθαριότητα είτε άλλων όπως ιατρικών, νοσηλευτικών, γραμματειακής, λογιστικής, τεχνικής κλπ  υποστήριξης.

Η Ν.Ε. Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει απερίφραστα όλες τις δυνάμεις που αντιστέκονται στη διάλυση του δημόσιου χαρακτήρα της Υγείας και αγωνίζονται  να προστατεύσουν το δημόσιο συμφέρον και το δικαίωμα των εργαζομένων σε αξιοπρεπείς συνθήκες δουλειάς και αμοιβής. Καλεί τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, τους εργαζόμενους στην καθαριότητα των Νοσοκομείων και όλους τους πολίτες της Ηπείρου, να υπερασπιστούν την ομαλή λειτουργία του Δημόσιου συστήματος Υγείας με όρους που να εξυπηρετούν το κοινωνικό σύνολο.  Η εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων είναι υπόθεση όλων μας.”

 

Δείτε Επίσης

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: “ΣΤΗΣ ΤΖΑΜΑΛΑΣ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΡΙΞΕ ΚΑΘΕ «ΜΑΣΚΑΡΑ»”

Στη φωτιά της Τζαμάλας με μουσική, χορό και μπόλικο τσίπουρο, κρασί και φασολάδα οι εργαζόμενοι ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments