Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ιωαννίνων / Απαλλαγή των μόνιμων κατοίκων Π.Ε. Ιωαννίνων και Πρέβεζας από την καταβολή διοδίων ζητά ο Περιφερειάρχης

Απαλλαγή των μόνιμων κατοίκων Π.Ε. Ιωαννίνων και Πρέβεζας από την καταβολή διοδίων ζητά ο Περιφερειάρχης

KAXRIMANHS_MIKROFΑπό:Γιώργος Γκόντζος([email protected])–Την έκδοση συμπληρωματικής απόφασης με την οποία να απαλλάσσονται της καταβολής διοδίων στους σταθμούς διοδίων Παμβώτιδας και Τύριας οι μόνιμοι κάτοικοι της Π.Ε. Ιωαννίνων, ως και την εφαρμογή ειδικής τιμολογιακής πολιτικής για τους μόνιμους κατοίκους της Π.Ε. Πρέβεζας για τις διελεύσεις τους από την υποθαλάσσια σήραγγα Άκτιου, ζητά με σημερινό του έγγραφο προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης.

Το αίτημα του Περιφερειάρχη διατυπώνεται μετά τη δημοσιοποίηση της απόφασης του Υπουργού με την οποία απαλλάσσονται από την καταβολή διοδίων οι μόνιμοι κάτοικοι της Π.Ε. Θεσπρωτίας όταν διέρχονται από το Σταθμό Τύριας και του Δήμου Μετσόβου, όταν διέρχονται από τους Σταθμούς Παμβώτιδος και Μαλακασίου.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τα διόδια της Εγνατίας ο Περιφερειάρχης ανέφερε πώς:

«Ο κ. Υπουργός ξέρει πολύ καλά,  γιατί του έχουμε στείλει εξώδικο,  τις θέσεις μας που αφορούν το ΣτΕ. Έπρεπε να σκεφτούν ότι επειδή δεν υπάρχει πρόεδρος στο Ειδικό τμήμα του ΣτΕ και  δεν έγιναν τα ασφαλιστικά μέτρα, ότι πρέπει να περιμένουμε όλοι  την απόφαση του Συμβουλίου ή  να ληφθεί  απόφαση για όλη την Π.Ε. Ιωαννίνων, όπως το έχουμε ζητήσει.

Εμείς συνεχίζουμε τις προσπάθειες μέσω του ΣτΕ και ζητάμε από τον Υπουργό άμεσα να τελειώνει και για το νομό Ιωαννίνων το θέμα που αφορά τα διόδια Παμβώτιδας, αλλά και για αυτούς που έχουν διαπιστωμένα εργασίες από Πρέβεζα απέναντι στην περιοχή του Ακτίου.  Πιστεύω ότι στο ΣτΕ θα δικαιωθούμε πλήρως για ότι αφορά τον κόμβο Παμβώτιδας».

 

 

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 11.03.2024 – ώρα 18.00.

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments