Τετάρτη , 17 Απριλίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Η ομιλία του Γ.Στέφου (ΣΥΡΙΖΑ) στην συζήτηση για τον προϋπολογισμό

Η ομιλία του Γ.Στέφου (ΣΥΡΙΖΑ) στην συζήτηση για τον προϋπολογισμό

stefos Από:Γιώργος Γκόντζος

Ο Γιάννης Στέφος, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ του Ν. Ιωαννίνων, τοποθετήθηκε  στην ολομέλεια της Βουλής επί του Προϋπολογισμού του 2016.

Στην αρχή της τοποθέτησής του αναφέρθηκε στο δύσκολο έργο στης κυβέρνησης το τρέχον έτος να υλοποιήσει έναν προϋπολογισμό σχεδιασμένο από άλλη κυβέρνηση, χωρίς εξωτερική χρηματοδότηση, κάτι που το κατάφερε.

Ο προϋπολογισμός του 2016 έχει 2 στόχους: να πάψουν οι  ελλειμματικοί προϋπολογισμοί και από την άλλη η κοινωνική δικαιοσύνη.

Στην τοποθέτησή του στάθηκε περισσότερο στον τομέα της παιδείας, καθώς προέρχεται και από τον χώρο της εκπαίδευσης. Ανέφερε τις 4.147 περισσότερες προσλήψεις αναπληρωτών στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση σε σχέση με πέρσι, την επιστροφή των εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα  με αποτέλεσμα την επαναλειτουργία ειδικοτήτων των ΕΠΑΛ που είχαν καταργηθεί και το πιλοτικό πρόγραμμα «δεκατιανό στο σχολείο». Για το 2016, το Υπουργείο Παιδείας έχει ζητήσει να ενταχθεί στο σχεδιασμό των κατά προτεραιότητα προσλήψεων με στόχο την πρόσληψη 10.000 μόνιμων εκπαιδευτικών. Επεσήμανε επίσης σημεία όπως η πρόσληψη έκτακτου διδακτικού και εκπαιδευτικού προσωπικού στα Πανεπιστήμια, τα ΤΕΙ και τις ΑΣΠΑΙΤΕ, η πρόσληψη ειδικού διδακτικού και εργαστηριακού προσωπικού, η βούληση για ενίσχυση των ερευνητικών προγραμμάτων.

Επιπλέον στην κατεύθυνση της κοινωνικής πολιτικής που ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε πως είναι και οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα νοσοκομεία, η δωρεάν περίθαλψη των ανασφάλιστων, η δωρεάν μετακίνηση των ανέργων με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, καθώς και η συνέχιση του προγράμματος για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ

httpssss://www.youtube.com/watch?v=GhhucFZAOOY

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments