Σάββατο , 20 Απριλίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Η Παράταξη ” ΓΙΑΝΝΙΝΑ-ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ” ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΑΣΗ

Η Παράταξη ” ΓΙΑΝΝΙΝΑ-ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ” ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΑΣΗ

Στο πρόσφατο Δ.Σ. της ΔΗΑΝΕΤΑΙ το θέμα της ΟΑΣΗΣ επιλέχθηκε να συζητηθεί στο τέλος.

H Δημοτική Αρχή επέλεξε την εκμίσθωση της ΟΑΣΗΣ σε ιδιώτη (στον μοναδικό που κατέθεσε πρόταση) παρά τις αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας αλλά και των δεδομένων που δημιουργεί η απόφαση για το δημόσιο χώρο της κεντρικής πλατείας σε βάθος δεκαετίας.

Η παράταξή μας καταψηφίζοντας την πρόταση στο Δ.Σ. της ΔΗΑΝΕΤΑΙ κατέθεσε εναλλακτική πρόταση για την ΟΑΣΗ και τη συνολικότερη λειτουργία της ΔΗΑΝΕΤΑΙ. Η δομημένη πολιτικά, κοινωνικά και επιχειρηματικά πρότασή μας προκρίνει τη λειτουργία της ΟΑΣΗΣ από την ίδια τη δημοτική επιχείρηση με την ενσωμάτωση βέλτιστων πρακτικών ανάλογων πετυχημένων εγχειρημάτων σε εγχώριο και διεθνές πεδίο. Η κοντόφθαλμη διαχειριστική λογική του Δήμου προκρίνει την παραχώρηση της ΟΑΣΗΣ σε ιδιώτη, αδιαφορώντας για τις κοινωνικές ανάγκες, το δημόσιο χώρο αλλά και τις εργασιακές σχέσεις δεκάδων εργαζομένων.

Στο ίδιο συμβούλιο εγκρίθηκε ο ισολογισμός της επιχείρησης για τον οποίο η παράταξή μας επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί, έχοντας και την έκθεση των ορκωτών, στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Η παράταξή μας κατέθεσε πρόταση για μείωση του ενεργειακού κόστους στη Λαχαναγορά και κάλεσε τη πλειοψηφία σε ενεργητικότερες πολιτικές στα χρονίζοντα προβλήματα της.

Οι Πολίτες για την Ανατροπή θα παρακολουθούν στενότερα στο εξής τη συνολικότερη λειτουργία και τα προβλήματα της λαχαναγοράς αλλά και τους όρους που προβλέπει η σύμβαση για την ΟΑΣΗ και καλούν την Δημοτική Αρχή να αρχίσει επιτέλους να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες που δεν θα τη καθιστούν απλό εισπράκτορα ενοικίων.

Παπαχρήστος Βλάσης

Αναπληρωματικό μέλος Δ.Σ. ΔΗΑΝΕΤΑΙ

Γιάννενα-Πολίτες για την Ανατροπή

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments