Πέμπτη , 7 Μαρτίου 2024
Αρχική / Αθλητικά / ΙΣΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ! “ΑΓΩΝΑΣ” ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ! Ποδοσφαιρικός αγώνας στο ΠΕΑΚΙ

ΙΣΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ! “ΑΓΩΝΑΣ” ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ! Ποδοσφαιρικός αγώνας στο ΠΕΑΚΙ

HPIM1983[1] Διπλός στόχος: α) Η προσπάθεια αποστιγματισμού της ψυχικής νόσου και β) ο  “θεραπευτικός” ρόλος της ενασχόλησης με ένα ομαδικό άθλημα και η αίσθηση του  “ανήκειν”

Ένας αγώνας ποδοσφαιρικός με μηνύματα ευρύτερα και σημαντικά διεξάγεται σήμερα Τρίτη 17 Νοεμβρίου και ώρα 15:00 στις εγκαταστάσεις του ΠΕΑΚΙ.

Η Εταιρία Προαγωγής Ψυχικής Υγείας Ηπείρου (Ε.ΠΡΟ.Ψ.Υ.Η.)  σε συνεργασία με την ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966 διοργανώνει φιλικό αγώνα ποδοσφαίρου μεταξύ της ομάδας Κ-20 του ΠΑΣ και της ομάδας «Αστερισμός», στην οποία συμμετέχουν λήπτες υπηρεσιών ψυχικής υγείας και εργαζόμενοι στις δομές της Ε.ΠΡΟ.Ψ.Υ.Η. και του οικοτροφείου της TACT HELLAS.Για τους στόχους αυτής της πρωτοβουλίας μίλησαν στην εβδομαδιαία εκπομπή του δημοτικού ραδιοφώνου Ιωαννίνων  ” Εκτός των τειχών” (Γιώργος Γκόντζος) ο Μπάμπης Καρβέλης υπεύθυνος Τύπου της ΠΑΕ,ο  Γιάννης Ζήνδρος ,TACT HELLAS, υπεύθυνος Οικοτροφείου   “Νέα Αρχή”, και ο Βασίλης Αγόρος (Εταιρεία Προαγωγής Ψυχικής Υγείας Ηπείρου),Επιστημονικός υπεύθυνος Κέντρου Ημέρας  “Σκυτάλη ” -τηλέφωνο 2651071818.

H διεξαγωγή του αγώνα αποτελεί την ολοκλήρωση μιας συντονισμένης δράσης, η οποία είναι βασισμένη στις αρχές της συνεργασίας, της ομαδικότητας και της ευγενούς άμιλλας, με κίνητρό  την πεποίθηση ότι ο αθλητισμός είναι θεραπευτικός. Υπάρχει αγωνιστικό ενδιαφέρον, υπάρχει όμως και θεραπευτικό, μιας και  δίνεται η ευκαιρία να στηρίξουμε έμπρακτα τα υγιή κομμάτια της προσωπικότητας των ψυχικά πασχόντων και να βοηθήσουμε ανθρώπους που μπορεί να αντιμετωπίζουν προβλήματα και δυσκολίες, αλλά συνεχίζουν να αγαπούν το ποδόσφαιρο και ενθαρρύνονται να συμμετέχουν στην κοινωνική ζωή με έναν πολύ όμορφο τρόπο.

Συνεργασίες σαν αυτή στόχο έχουν την εμπλοκή στην κοινότητα, την καλλιέργεια ομαδικού πνεύματος και τον αποστιγματισμό της ψυχικής νόσου, περνώντας το μήνυμα πως η ψυχική νόσος δεν είναι μεταδοτική, η προκατάληψη όμως είναι.

Ακούστε την συνέντευξη

 

 

Δείτε Επίσης

Η ΑΔΕΔΥ συμμετέχει στην παγκόσμια φεμινιστική απεργία, στις 8 Μάρτη 2024

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., υλοποιώντας την απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της 2ας Φεβρουαρίου προκηρύσσει στάση ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments