Τετάρτη , 27 Μαρτίου 2024
Αρχική / Διεθνή Νέα / Ισπανία: Σύλληψη οκτώ υπόπτων τζιχαντιστών

Ισπανία: Σύλληψη οκτώ υπόπτων τζιχαντιστών

Επιχείρηση της αστυνομίας σε πολλές περιοχές της χώρας Sacramento County Sheriff Lieutenant Palmer covers his face while gathered with fellow officers near a Motel 6 parking lot where Sheriff's Deputy Danny Oliver was killed in Sacramento

Οκτώ υπόπτους για συμμετοχή σε πυρήνα τζιχαντιστών συνέλαβαν τα ξημερώματα της Παρασκευής οι ισπανικές Αρχές, στο πλαίσιο επιχείρησης που διενεργήθηκε ταυτόχρονα σε πολλές περιοχές, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας, προσθέτοντας πως οι συλληφθέντες ανήκουν στον ίδιο πυρήνα με τα τέσσερα άτομα που συνελήφθησαν στις 24 Ιανουαρίου.

Πρόκειται για δυο γυναίκες και έξι άνδρες, οι οποίοι συνελήφθησαν σε πολλές πόλεις , μεταξύ αυτών την Θεμπρέρος (90 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Μαδρίτης), την Φουέντε ελ Φρέσνο (160 χιλιόμετρα νότια της Μαδρίτης) και την Φιγκέρες (κοντά στα σύνορα με τη Γαλλία).

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ισπανικού ΥΠΕΣ, οι ύποπτοι «καλούσαν στη διάπραξη τρομοκρατικών ενεργειών στην Ισπανία» προσπαθούσαν να στρατολογήσουν άνδρες και γυναίκες για συμμετοχή στον ιερό πόλεμο (τζιχάντ) στη Συρία και στο Ιράκ και διατηρούσαν επαφές με την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Οι συλληφθέντες απευθύνονταν σε μετανάστες ή ισπανούς μαροκινής καταγωγής στους οποίους διένειμαν και προπαγανδιστικό υλικό προκειμένου να γίνουν κατανοητοί πρόσωπα που δεν κατανοούν την αραβική γλώσσα, σύμφωνα με τις ισπανικές Αρχές.

Προσπαθούσαν δε να «εντοπίσουν και να επιλέξουν εξτρεμιστές, που ήταν επιρρεπείς στο να υιοθετήσουν την ιδεολογία των τζιχαντιστών με στόχο να τους προσηλυτίσουν» και να τους φέρουν σε επαφή με μέλη του Ισλαμικού Κράτους που βρίσκονται σε άλλες χώρες, επισήμανε το υπουργείο.

Οι φερόμενοι τζιχαντιστές βρίσκονταν σε επαφή με το Ισλαμικό Κράτος «μέσω ενός μέλους του που επέβλεπε τις δραστηριότητές τους από τη Συρία και το Ιράκ», εναντίον του οποίου έχει εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Άλλοι δύο φερόμενοι τζιχαντιστές είχαν συλληφθεί την Τρίτη στον ισπανικό θύλακα Θέουτα, στο Μαρόκο και προφυλακίστηκαν χθες Πέμπτη. Ήταν έτοιμοι να συμμετάσχουν, εάν τους δινόταν η ευκαιρία, σε επίθεση στην Ισπανία ή σε μια άλλη χώρα της Ευρώπης, σύμφωνα με το υπουργείο.

0

SHARES

FacebookTwitter

Δείτε Επίσης

Α.Ιωαννίδου(Εντεταλμένη διδάσκουσα Université Paris II, Panthéon – Assas, και δικηγόρος Παρισίων)-Δυστυχώς οι «υποσχέσεις» του Ισλαμικού κράτους γίνονται πράξη.

Από: Γιώργος Γκόντζος([email protected])— «Για όλους τους εκπαιδευτικούς , συζήτησα και με φίλους, ήταν τεράστιο το ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments