Παρασκευή , 12 Απριλίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Ι.Αϊβατίδης-Ικανοποίηση των κατοίκων των Μαρμάρων για την φοίτηση των προσφυγόπουλων, μετά από ενημέρωση από τον δήμο

Ι.Αϊβατίδης-Ικανοποίηση των κατοίκων των Μαρμάρων για την φοίτηση των προσφυγόπουλων, μετά από ενημέρωση από τον δήμο

 

Από: Γιώργος Γκόντζος([email protected])— Στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στο κοινοτικό Γραφείο  Μαρμάρων για την φοίτηση από σήμερα προσφυγόπουλων από την Συρία στο δημοτικό σχολείο Μαρμάρων , αναφέρθηκε σε παρέμβασή του (Ηχητικό ΕΔΩ), ο αντιδήμαρχος Παιδείας, Πρόνοιας και Μεταναστών του δήμου Ιωαννιτών, Ιωάννης Αϊβατίδης.

Στην σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν κάτοικοι , ο Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηπείρου Κ. Καμπουράκης , ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων Λάζαρος Κωστανάσιος. η αντιδήμαρχος Νατάσα Τύτου-Ούζα , όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος ενημέρωσε τους κατοίκους πως στο θέμα της φοίτησης των προσφυγόπουλων δεν εμπλέκεται ο δήμος (“αιωρούνταν στην κοινωνία των Μαρμάρων πως ήταν απόφαση της δημοτικής αρχής πράγμα το οποίο δεν ήταν σωστό”) αλλά η εκπαιδευτική κοινότητα που καθορίζει την φοίτηση και το σχολείο και τελικά μετά από αυτή την ενημέρωση, “δέχτηκαν με ικανοποίηση” οι κάτοικοι την φοίτηση των προσφυγόπουλων. Όπως είπε ,το προηγούμενο διάστημα υπήρχαν διαπληκτισμοί και οξεία αντιπαράθεση , με αιχμή την μη ενημέρωση και έκανε λόγο για “ολιγωρία” όσον αφορά την ενημέρωση , όχι της παρούσης δημοτική αρχής.

Όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος σήμερα είχαμε την έναρξη των μαθημάτων για τα προσφυγόπουλα(σ.σ: τελικά πήγαν μόνο εννέα προσφυγόπουλα από τα 14 γιατί τα υπόλοιπα ήταν ασθενή) και τόνισε πως σύμφωνα και με την ενημέρωση που έγινε από το Περιφερειακό Διευθυντή “έχουν πάρει την Ελληνική Παιδεία, είναι γνώστες της ελληνικής γλώσσας ,έχουν φοιτήσει σε άλλα σχολεία,στην γλώσσα των Ελληνικών θα έχουν χωριστά μαθήματα με δικούς τους δασκάλους ενώ σε μερικά μαθήματα δευτερεύοντα , πληροφορική , γυμναστική κ.ο.κ θα συνυπάρχουν με τα παιδιά της περιοχής”

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments