Παρασκευή , 19 Απριλίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Καθημερινότητα και ανάπτυξη οι στόχοι του προϋπολογισμού του Δήμου Ζαγορίου για το 2017

Καθημερινότητα και ανάπτυξη οι στόχοι του προϋπολογισμού του Δήμου Ζαγορίου για το 2017

%ce%b4%ce%b7%ce%bc%ce%b1%cf%81%cf%87%ce%b5%ce%b9%ce%bf-%ce%b6%ce%b1%ce%b3%ce%bf%cf%81%ce%b9%ce%bf%cf%85Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])–Η αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων και αναγκών των κατοίκων και ταυτόχρονα η αναπτυξιακή προοπτική, για να στηριχθεί περαιτέρω ο τουρισμός και ο πρωτογενής τομέας, είναι ο διπλός στόχος που υπηρετεί ο προϋπολογισμός του Δήμου Ζαγορίου για το 2017.

Ο προϋπολογισμός ύψους 5.253.912,35 € και το Ολοκληρωμένο πλαίσιο Δράσης (Ο.Π.Δ) εγκρίθηκαν σχεδόν ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο (υπήρξε μια αρνητική ψήφος από τη μείζονα μειοψηφία για τις άλλες δαπάνες, πλην των λειτουργικών) στην συνεδρίαση της Τρίτης 3 Ιανουαρίου.

Στην τοποθέτηση του ο Δήμαρχος Βασίλης Σπύρου σημείωσε ότι «ο προϋπολογισμός είναι πραγματικός και όχι εικονικός,  συντάχθηκε έχοντας ως βάση τα σίγουρα και πιθανά έσοδα του Δήμου, όπως άλλωστε προβλέπεται,  σε αντίθεση με το παρελθόν που εγγράφονταν ανύπαρκτα ποσά και στο τέλος έμενε ανεκτέλεστος».

Για την σύνταξη του προϋπολογισμού του 2017 ενσωματώθηκε το εγκεκριμένο Τεχνικό Πρόγραμμα, επίσης έγινε ενοποίηση ποσών για καλύτερη λειτουργία της Οικονομικής και Τεχνικής Υπηρεσίας.

Εγγράφηκαν ποσά από διάφορες πηγές χρηματοδότησης-στα στενά οικονομικά πλαίσια που έχουν επιβάλλει οι πολλές και μεγάλες μειώσεις πόρων προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση-, για λειτουργικές δαπάνες και μισθοδοσία, για προμήθειες, μικρά και μεγαλύτερα έργα, όπως η ολοκλήρωση του βιολογικού στο Πάπιγκο και οι διαχειριστικές μελέτες των δασών.

Εντός του έτους αναμένονται νέες χρηματοδοτήσεις, από πιθανές εντάξεις έργων σε διάφορα προγράμματα στα οποία έχει υποβάλει προτάσεις ο Δήμος, και ως εκ τούτου θα υπάρξουν και οι σχετικές αναμορφώσεις.

«Μέσα σε δύσκολες οικονομικά συνθήκες καλούμαστε να δώσουμε λύσεις σε προβλήματα της καθημερινότητας, αφού οι πολίτες σε εμάς προστρέχουν, χωρίς όμως να ξεχνάμε την ανάπτυξη του τόπου μας», τόνισε ο κ. Σπύρου και πρόσθεσε ότι ο προϋπολογισμός του 2016 εκτελέστηκε σε μεγάλο ποσοστό και σχεδόν στο σύνολο του το Πρόγραμμα Έργων της περασμένης χρονιάς.

Η αναλυτική παρουσίαση των στοιχείων του προϋπολογισμού ως προς τα έσοδα και τα έξοδα έγινε από τον Δήμαρχο και την αρμόδια αντιδήμαρχο Αγγελική Ράπτη, δίνοντας και απαντήσεις και διευκρινίσεις σε ερωτήσεις και παρατηρήσεις συμβούλων της μειοψηφίας για συγκεκριμένα ποσά και έργα.

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments