Τετάρτη , 27 Μαρτίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Κανονικά η πτήση της Apollo στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων-Θ.Μπέγκας,δήμαρχος Ιωαννίνων:Δώσαμε μια πολύ μεγάλη μάχη μέχρι την τελευταία στιγμή και τα καταφέραμε

Κανονικά η πτήση της Apollo στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων-Θ.Μπέγκας,δήμαρχος Ιωαννίνων:Δώσαμε μια πολύ μεγάλη μάχη μέχρι την τελευταία στιγμή και τα καταφέραμε

aerodromio_pirgosΑπό:Γιώργος Γκόντζος([email protected])–Κανονικά και όπως ακριβώς είχε προγραμματιστεί θα πραγματοποιηθεί η πτήση της Apollo από την Κοπεγχάγη στο αεροδρόμιο των Ιωαννίνων καθώς οι συντονισμένες κινήσεις Δήμου Ιωαννιτών, Περιφέρειας Ηπείρου και Ένωσης Ξενοδόχων έπιασαν τόπο παρά τα προσκόμματα που προσπάθησαν κάποιοι να εμφανίσουν.

Τη θετική αυτή εξέλιξη, όχι μόνο για τα Γιάννενα αλλά και ολόκληρη την Ήπειρο, έκανε γνωστή σήμερα με δηλώσεις του ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας, ο οποίος τόνισε πως όταν οι μάχες δίνονται μέχρι τέλους και συντονισμένα τότε οι στόχοι επιτυγχάνονται.

«Η πτήση της Apollo στα Γιάννενα στις 5 Ιουνίου θα γίνει κανονικά. Ξεκινάμε με αυτή και ισχύει όλο το πρόγραμμα με τις αφίξεις των τσάρτερ στην πόλη μας για την καλοκαιρινή σεζόν όπως ακριβώς είχε συμφωνηθεί. Είναι ένα πρώτο βήμα στην προσπάθεια που κάνουμε να αναβαθμίσουμε το αεροδρόμιο Ιωαννίνων, το αεροδρόμιο της Ηπείρου. Δώσαμε μια πολύ μεγάλη μάχη μέχρι την τελευταία στιγμή και τα καταφέραμε», σημείωσε ο Δήμαρχος.

Παράλληλα αναφέρθηκε και σε κάποιες απόψεις που εκφράστηκαν με άκομψο τρόπο και δεν βοήθησαν στην προσπάθεια που έγινε όλο το προηγούμενο διάστημα, κάποιοι δε, φρόντισαν να πανηγυρίσουν για την «αποτυχία», τονίζοντας πως είναι κρίμα οι μεγάλες μάχες να μην δίνονται από όλους μαζί.

«Δεν πανηγυρίζω. Έχω όμως το δικαίωμα να είμαι χαρούμενος με την εξέλιξη αυτή. Οι Κασσάνδρες διαψεύστηκαν γιατί όλοι μαζί, εγώ ο Περιφερειάρχης, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Νίκος Γκόλας, οι βουλευτές του τόπου, τους οποίους και ευχαριστώ δουλέψαμε για να μπορούμε στις 5 Ιουνίου να είμαστε παρόντες στην υποδοχή της πρώτης πτήσης τσάρτερ στα Γιάννενα», είπε ο κ. Μπέγκας.

Μάλιστα έκανε γνωστό πως στο άμεσο μέλλον θα υπάρξουν ακόμα θετικότερες ειδήσεις για το αεροδρόμιο και την πόλη, προαναγγέλλοντας εξελίξεις σε επίπεδο  νέων πτήσεων από το εξωτερικό αλλά και το εσωτερικό.

Ο Δήμαρχος εξήγησε πως Δήμος και Περιφέρεια έκαναν ό, τι περνούσε από το χέρι τους προκειμένου να δοθεί λύση στο θέμα της έλευσης της πτήσης, προσθέτοντας ότι δεν ήταν δική τους αρμοδιότητα να κλείσουν τη συμφωνία ή να παρέχουν εγγυήσεις αλλά να συνεπικουρήσουν σε πολιτικό επίπεδο, αρχικά να γίνουν οι επαφές και στη συνέχεια να ξεπεραστούν τα όποια προβλήματα  προέκυψαν.

«Ασκήθηκαν οι πιέσεις προς όλες τις κατευθύνσεις για να μην σταματήσει αυτή η προσπάθεια. Προφανώς βρέθηκε μια λύση μέσω συνεννόησης των επιχειρηματιών, δηλαδή της αεροπορικής εταιρίας και  της εταιρίας που θα την τροφοδοτήσει με καύσιμα. Αυτό δε σημαίνει ότι ο αγώνας μας τελειώνει εδώ. Από τη στιγμή που η πρώτη πτήση τσάρτερ στα Γιάννενα είναι γεγονός δεν υπάρχει πλέον καμία δικαιολογία, από καμία πλευρά στο να μη βρεθεί μια άμεση και μόνιμη λύση στην επαναλειτουργία σταθμού ανεφοδιασμού στο αεροδρόμιο  των Ιωαννίνων. Αυτός είναι ο μεγάλος μας στόχος και πιστεύω πως όλοι μαζί θα τον καταφέρουμε», υπογράμμισε κλείνοντας τις δηλώσεις του ο κ. Μπέγκας.

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 11.03.2024 – ώρα 18.00.

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments