Παρασκευή , 8 Μαρτίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Παρεμβάσεις αναβάθμισης πεζοδρόμων, πλακόστρωτων και λιθόστρωτων οδών στο δήμο Ιωαννιτών

Παρεμβάσεις αναβάθμισης πεζοδρόμων, πλακόστρωτων και λιθόστρωτων οδών στο δήμο Ιωαννιτών

IMG_20170526_120756Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])–Τις παρεμβάσεις που γίνονται σε διάφορες περιοχές του Δήμου Ιωαννιτών, κάποιες μάλιστα μετά από περίπου 60 χρόνια, επισκέφτηκε σήμερα το πρωί ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας μαζί με τον εντεταλμένο σύμβουλο,  Δημήτρη Νάστο.

Πρόκειται για ανακατασκευές πεζοδρομίων, πλακοστρώσεων και λιθοστρώσεων στις οδούς

Καλιάφα , Αράπη και το παρκάκι της οδού Ακαδημίας, στην οδό Διονυσίου Φιλοσόφου στην περιοχή του Μώλου, στην οδό Θανάση Βάγια εντός του Κάστρου και την οδό Νεοπτολέμου απέναντι από την Κεντρική πύλη του Κάστρου.

Οι σημαντικές αυτές παρεμβάσεις γίνονται με «ίδια» μέσα από το εργοτάξιο του δήμου και τη σημαντική βοήθεια του δυναμικού που ενισχύει τον Δήμο μέσω της κοινωφελούς εργασίας.

Έρχονται δε να συμπληρώσουν τις παρεμβάσεις μέσω έργων που δημοπρατήθηκαν από την τεχνική υπηρεσία του Δήμου που γίνονται σε όλο το Δήμο το τελευταίο διάστημα, αλλάζοντας ριζικά την εικόνα σε πολλές περιοχές, βελτιώνοντας την καθημερινότητα των πολιτών.

Αυτό τόνισε μάλιστα και στις δηλώσεις του ο κ.Θ. Μπέγκας ο οποίος εξήρε και την προεργασία που είχε γίνει από το εργοτάξιο του Δήμου ώστε μόλις ενισχυθεί με προσωπικό από την κοινωφελή εργασία να ξεκινήσει τις παρεμβάσεις άμεσα.

«Πριν λίγο καιρό βρεθήκαμε στα Λακκώματα σε μια από τις γειτονιές που γίνονται παρεμβάσεις αναβάθμισης της ποιότητας ζωής και της καθημερινότητας μέσω έργων που δημοπρατήθηκαν από την τεχνική υπηρεσία. Σήμερα επισκεφτήκαμε κάποιες άλλες περιοχές της πόλης όπου επίσης γίνονται παρόμοιες παρεμβάσεις, όπως άλλωστε γίνονται και στις δημοτικές ενότητες, αλλά με τη μέθοδο της αυτεπιστασίας από το εργοτάξιο του Δήμου. Φέτος είναι μια κρίσιμη χρονιά για όλους μας και θέλουμε να φανεί η δουλειά που κάνουμε για την βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών», υπογράμμισε ο κ.Θ. Μπέγκας.

Η συνεργασία του εργοταξίου με τους ανθρώπους της κοινωφελούς έχουν προκαλέσει ένα οργασμό παρεμβάσεων, με περίπου 100 άτομα προσωπικό, μετά από πολλά χρόνια, να παρεμβαίνουν τόσο συστηματικά και μεθοδικά σε ολόκληρο τον Δήμο.

Την πολύ καλή αυτή συνεργασία σχολίασε και ο Δήμαρχος απονέμοντας τα εύσημα τόσο στον  Δημήτρη Νάστο όσο και στον υπηρεσιακό επικεφαλής αυτής της προσπάθειας, Μιχάλη Σιδηρουγρό.

«Θέλω να δώσω συγχαρητήρια για τον τρόπο με τον οργανώθηκαν όλα αυτά τα συνεργεία και στο πως αυτά αναπτύχτηκαν σε διάφορα μέρη της πόλης. Βλέπω ότι πηγαίνουμε καλά και είμαι σίγουρος ότι θα έχουμε πολύ καλά αποτελέσματα μόλις ολοκληρωθούν οι εργασίες», είπε ο κ. Μπέγκας.

Από την πλευρά του ο κ.Δ. Νάστος ο οποίος έχει αναλάβει και την καθημερινή επίβλεψη των παρεμβάσεων αυτών μίλησε για έργα που σε κάποιες περιοχές όπως αυτή του κάστρου έχουν να γίνουν χρόνια.

«Για να γίνει κατανοητό το μέγεθος των παρεμβάσεων αλλά και η σημασία που έχουν αυτές το μόνο που έχω να πω είναι πως αυτή η Δημοτική Αρχή είναι η πρώτη που κάνει παρέμβαση με λιθοστρώσεις και πλακοστρώσεις μέσα στο κάστρο μετά το 1960. Καταλαβαίνετε όλοι τι σημαίνει αυτό και για τον προγραμματισμό που έχουμε κάνει αλλά και για τους κατοίκους του Κάστρου», επισήμανε.

 

Δείτε Επίσης

Η ΑΔΕΔΥ συμμετέχει στην παγκόσμια φεμινιστική απεργία, στις 8 Μάρτη 2024

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., υλοποιώντας την απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της 2ας Φεβρουαρίου προκηρύσσει στάση ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments