Τετάρτη , 27 Μαρτίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ιωαννίνων / Κατάθεση Αναφοράς  του Γ.Στέφου (ΣΥΡΙΖΑ) για “προβλήματα προσβασιμότητας στον Κόμβο Κοσμηράς Ιωαννίνων εξαιτίας της κατασκευής της Ιόνιας Οδού”. 

Κατάθεση Αναφοράς  του Γ.Στέφου (ΣΥΡΙΖΑ) για “προβλήματα προσβασιμότητας στον Κόμβο Κοσμηράς Ιωαννίνων εξαιτίας της κατασκευής της Ιόνιας Οδού”. 

ionia-odosΑπό:Γιώργος Γκόντζος–Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ του Ν. Ιωαννίνων Γιάννης Στέφος κατέθεσε ως αναφορά προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων επιστολή του Δημάρχου Ιωαννιτών με θέμα τα προβλήματα προσβασιμότητας στον Κόμβο της Κοσμηράς Ιωαννίνων εξαιτίας της κατασκευής της Ιόνιας Οδού.

Στον Κόμβο της Κοσμηράς Ιωαννίνων, στην σύνδεση Εγνατίας και Ιόνιας Οδού, αποκόπτεται η επικοινωνία ανθρώπων και αγαθών μεταξύ των δύο τμημάτων, καθώς η διάβαση που προϋπήρχε έχει κλείσει λόγω των εργασιών που πραγματοποιούνται. Σημειώνεται επίσης πως η περιοχή είναι χαρακτηρισμένη ως βοσκήσιμη και οι κτηνοτρόφοι για να προσεγγίσουν την περιοχή με το κοπάδι τους είναι αναγκασμένοι να διανύσουν μεγάλη απόσταση και να εισέλθουν στις Περιφερειακές Οδούς Ιωαννίνων – Δωδώνης και Γραμμένου – Πεδινής. Αυτό έχει ως επακόλουθο να επιβαρύνονται οι περιφερειακές οδοί και να δημιουργούνται προβλήματα ασφάλειας για τους οδηγούς και τους κτηνοτρόφους.

Με την αναφορά ζητείται από τον αρμόδιο Υπουργό να λάβει γνώση του προβλήματος και να απαντήσει αν προτίθεται να παρέμβει ώστε να βρεθεί λύση.

 

 

 

 

 

 

 

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 11.03.2024 – ώρα 18.00.

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments