Πέμπτη , 21 Μαρτίου 2024
Αρχική / Ενδιαφέρουσες Ιστορίες / Καταγγελία από την ΤΕ Πρέβεζας του ΚΚΕ για “βεβήλωση, από φασιστοειδή, του μνημείου των εκτελεσμένων στην Παργινόσκαλα”

Καταγγελία από την ΤΕ Πρέβεζας του ΚΚΕ για “βεβήλωση, από φασιστοειδή, του μνημείου των εκτελεσμένων στην Παργινόσκαλα”

1Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])–Η ΤΕ Πρέβεζας του ΚΚΕ με ανακοίνωσή της  “καταγγέλλει τη βεβήλωση, από φασιστοειδή, του μνημείου των εκτελεσμένων ανταρτοεπονιτών και ΕΑΜιτών στην Παργινόσκαλα”. Στην ανακοίνωση σημειώνονται επίσης τα εξής:

“Τα φασιστοειδή, που τόλμησαν δρώντας θρασύδειλα μέσα στο σκοτάδι να λερώσουν το μνημείο των ηρώων του εργατικού λαϊκού κινήματος, δεν μπορούν να ησυχάσουν γιατί μια χούφτα από παιδιά ύστερα από 73 χρόνια αποτελούν φωτεινό παράδειγμα για το μέλλον!

Δεν μπορούν να ησυχάσουν στην ιδέα ότι το ΚΚΕ εδώ και 100 χρόνια σχεδόν εξακολουθεί να οργανώνει την πάλη του λαού ενάντια στο κεφάλαιο, την πάλη κατά των αφεντικών τους, κατά των καπιταλιστών, στο δρόμο για τη Λαϊκή Εξουσία.

Πλανώνται πλάνην οικτράν, εάν πιστεύουν ότι με τέτοιες ενέργειες θα κάμψουν το ηθικό και θα τρομοκρατήσουν τους κομμουνιστές και το λαϊκό κίνημα.

Και άλλοτε προσπάθησαν να βεβηλώσουν το μνημείο αλλά οι εργαζόμενοι της Πρέβεζας μαζί με το κόμμα τους το αποκατέστησαν και το έφτιαξαν καλύτερο. Έτσι και σήμερα οι προσπάθεια των φασιστοειδών να αμαυρώσουν τον εορτασμό της επετείου για τις εκτελέσεις έπεσε στο κενό. Τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ αποκατέστησαν το μνημείο  προκειμένου να είναι εγκαίρως έτοιμο για τις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης των ηρώων!

Η ΤΕ Πρέβεζας του ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους, τη νεολαία, με τη δράση τους μέσα από το λαϊκό κίνημα, στους αγώνες που αναπτύσσονται καθημερινά, να δώσουν απάντηση στους νοσταλγούς του φασισμού, να μη βρίσκουν τόπο να σταθούν. Μόνο το οργανωμένο εργατικό – λαϊκό κίνημα μπορεί να τσακίσει το φασισμό μαζί με το σύστημα που τον γεννά.”

Δείτε Επίσης

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: “ΣΤΗΣ ΤΖΑΜΑΛΑΣ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΡΙΞΕ ΚΑΘΕ «ΜΑΣΚΑΡΑ»”

Στη φωτιά της Τζαμάλας με μουσική, χορό και μπόλικο τσίπουρο, κρασί και φασολάδα οι εργαζόμενοι ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments