Σάββατο , 23 Μαρτίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Κατερίνα Παπακώστα (ΝΔ): «Η Ελλάδα χρειάζεται ευπατρίδες Πολιτικούς»

Κατερίνα Παπακώστα (ΝΔ): «Η Ελλάδα χρειάζεται ευπατρίδες Πολιτικούς»

papakostaΣυνέντευξη στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ιωαννίνων και στην δημοσιογράφο Βίκυ Μιχέλη (Στα σημεία των καιρών) παραχώρησε  η Βουλευτής Β’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας, Κατερίνα Παπακώστα-Σιδηροπούλου, σχολιάζοντας θέματα της επικαιρότητας.

Η Βουλευτής διαπίστωσε πως αυτή την στιγμή όλα τα σοβαρά μέτωπα της Χώρας είναι ανοικτά. Η αδεξιότητα της Κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού φαίνεται στο γεγονός ότι δεν επιχειρεί να τα κλείσει με τον πιο ανώδυνο και ωφέλιμο για την Πατρίδα τρόπο. Αντί αυτού, διατηρούνται εμμονές και ιδεοληψίες, με την Κυβέρνηση να αρνείται να πιεί το «πικρό ποτήρι» των αποφάσεων. Αντί να επιλύσει τα προβλήματα, επιλέγει να τα μετακυλύει συνεχώς προς τα πίσω. Η Κατερίνα Παπακώστα σημείωσε πως αν ορισμένα ζητήματα είχαν κλείσει νωρίτερα, αυτό θα είχε γίνει με μικρότερο κόστος.                     Αναφερόμενη στην στάση που κρατούν οι Ευρωπαίοι εταίροι, η Βουλευτής παρατήρησε πως η Ευρώπη ολισθαίνει καθημερινά σε μία μονεταριστική λογική. Έχει πέσει στην παγίδα να θεωρεί πως εξαιτίας της οικονομικής κρίσης θα πρέπει να κόβονται αδιακρίτως δαπάνες από παντού. Ξεκαθάρισε, πως η τωρινή εικόνα της Ευρώπης δεν είναι αυτή «που κάποτε ονειρευτήκαμε». Παράλληλα όμως η Ελληνική Κυβέρνηση με την στάση δεν βοηθάει στην αντιμετώπιση αυτής της νοοτροπίας.                     Η Κατερίνα Παπακώστα επεσήμανε πως κάθε μέρα που περνάει χωρίς να λύνονται τα πολύ σοβαρά ζητήματα που απασχολούν την Χώρα μας, κοστίζει ακριβά στον Έλληνα φορολογούμενο πολίτη. Έκανε ειδική αναφορά στην Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε πρόσφατα και συζητήθηκε στην Βουλή, όπου κατέθεσε στοιχεία για το μειωμένο διαθέσιμο εισόδημα της μεσαίας τάξης. Σημείωσε, πως σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ, το 43,4% του μισθού ενός πολίτη με τετραμελή οικογένεια καταβάλλεται σε εισφορές και φόρους. Συνεπώς, η Χώρα μας κατατάσσεται στους πρωταθλητές στην καταβολή φόρων, οι οποίοι «σκοτώνουν» την οικονομία και προκαλούν «διαρκή αιμορραγία» στην μεσαία τάξη.                     Αναφερόμενη στο ασφαλιστικό, η Βουλευτής δήλωσε πως το σύστημα θα πρέπει να καλύπτει και τις νέες γενιές. Η Νέα Δημοκρατία κράτησε στο παρελθόν όρθιο το ασφαλιστικό σύστημα. Τώρα θα πρέπει να εξασφαλιστούν οι νέοι. Επιπλέον, επέκρινε τον Υπουργό Εργασίας κ. Γ. Κατρούγκαλο για την γνωστή του δήλωση του περί γραβάτας. Η Κατερίνα Παπακώστα συνηγόρησε με την απάντηση του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου, ο οποίος είπε ότι τα προβλήματα της Χώρας δεν μπορούν να λυθούν εις βάρος μίας επαγγελματικής ομάδας και κυρίως, στοχοποιώντας την.

Ερωτηθείσα για το 10ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, η Βουλευτής εξέφρασε την ευχή να συμπορευθούμε όλα τα στελέχη και να κυριαρχήσει το «ευ αγωνίζεσθαι». Τόνισε ότι σε ένα μεγάλο κόμμα όπως είναι η μεγάλη φιλελεύθερη παράταξη της Νέας Δημοκρατίας πρέπει να υπάρχουν όλες οι απόψεις, αρκεί να ανταποκρίνονται στην κοινωνία, χτίζοντας συμμαχίες μέσα σε αυτήν. Το κόμμα θα επιλύσει κάποια οργανωτικά και θεσμικά θέματα, για να γίνει και πάλι «η μεγάλη παράταξη κάτω από την ομπρέλα της οποίας θα μπορούν να συνταχθούν όλοι οι Έλληνες, ανεξάρτητα τι επέλεξαν το προηγούμενο διάστημα.».                     Σχετικά με τις εξελίξεις στην ΟΝΝΕΔ η Κατερίνα Παπακώστα τόνισε πως αυτές σίγουρα δεν ήταν ευχάριστες και θα ήταν προτιμότερο να μην είχαν συμβεί. Το υπόδειγμα συμπεριφοράς δίνουν ωστόσο οι μεγαλύτεροι και το μεταφέρουν στους νέους. Συνεπώς, οι μεγαλύτεροι θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους για ότι συνέβη.

Κλείνοντας, η Βουλευτής υπογράμμισε, ότι όλοι οι πολιτικοί πρέπει να λειτουργούν ως ευπατρίδες. Η Πατρίδα έχει ανάγκη από πολιτικούς που νοιάζονται για αυτήν και βάζουν πάνω από όλα το συμφέρον της, και όχι το προσωπικό πολιτικό κόστος και το κόστος της παράταξης.

Ακούστε τη συνέντευξη


 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 11.03.2024 – ώρα 18.00.

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments