Πέμπτη , 29 Σεπτεμβρίου 2022
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / Εκτεταμένες επισκευές και συντηρήσεις στα σχολεία της Πρέβεζας

Εκτεταμένες επισκευές και συντηρήσεις στα σχολεία της Πρέβεζας

Τη σύμβαση κατασκευής του έργου επισκευής και συντήρησης σχολείων του Δήμου Πρέβεζας υπέγραψαν σήμερα ο Δήμαρχος Πρέβεζας, κ. Νίκος Γεωργάκος, και ο  ανάδοχος, κ. Νίκος Κασσαβός. Το έργο, προϋπολογισμού  201.744,10 ευρώ, περιλαμβάνει εργασίες που αφορούν στην επισκευή και συντήρηση των σχολικών κτηρίων (όλων των βαθμίδων) του Δήμου Πρέβεζας, που παρουσιάζουν προβλήματα και φθορές, οι  οποίες σχετίζονται με την ασφάλεια και την υγιεινή.

«Η ολοκλήρωση αυτής της σύμβασης αποτελεί ένα πρώτο κομμάτι από την υλοποίηση της προτεραιότητας που έχει θέσει η Δημοτική Αρχή με την εκλογή της για τη συνεχή ποιοτική αναβάθμιση των σχολικών εγκαταστάσεων», τονίζεται από την πλευρά του Δήμου Πρέβεζας.

Ενδεικτικά αναφέρουμε παρεμβάσεις στεγανοποίησης – υγρομόνωσης κτηρίων, ελέγχου και επιδιορθώσεων κεραμοσκεπών, αποκατάστασης  αρμών διαστολής, επιδιορθώσεις επιχρισμάτων, ελέγχου και αποκατάστασης ρωγμών αιθουσών διδασκαλίας, χρωματισμών, αντικαταστάσεων ειδών υγιεινής, συντήρησης κιγκλιδωμάτων, δικτύων ύδρευσης – αποχέτευσης κ.λπ. Ανάμεσα στις εργασίες περιλαμβάνονται και  παρεμβάσεις στο -χαρακτηρισμένο ως μνημείο με ιδιαίτερη αρχιτεκτονική αξία- κτήριο του 1ου Γυμνασίου Πρέβεζας. Πιο συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθούν  εργασίες αντικατάστασης σε  58 ξύλινα κουφώματα (μαζί με κάσες, υαλοπίνακες κ.λπ.), θα συντηρηθεί η στέγη, θα τοποθετηθούν υδροροές, θα γίνει μόνωση στεγανοποίησης  γυμναστηρίου, συντήρηση ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων κ.λπ.

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας, κ. Νίκος  Γεωργάκος, δήλωσε: «Η θέληση και ο σχεδιασμός έγινε πράξη και ξεκινούμε το έργο που αναβαθμίζει σημαντικά όλες τις σχολικές μονάδες του Δήμου μας. Πρόκειται για στοχευμένες παρεμβάσεις, οι οποίες καλύπτουν ανάγκες και κενά, που έχουν καταγραφεί επιμελώς από τις τεχνικές μας υπηρεσίες, ανάγοντας τα σχολεία μας ακόμα πιο λειτουργικά και πιο ασφαλή. Ο Δήμος μας -από την πρώτη στιγμή της νέας Δημοτικής Αρχής και ιδιαίτερα στην διάρκεια της θανατηφόρου πανδημίας- έχει την παιδεία ως μία από τις βασικές προτεραιότητες και με σχεδιασμό και έργα αναπτύσσει για κάθε μαθητή σε όλα τα σχολεία των Δημοτικών Ενοτήτων Πρέβεζας, Λούρου και Ζαλόγγου το πλαίσιο, όπως επιβάλλεται, για λειτουργικές, αξιοπρεπείς και ασφαλείς σχολικές εγκαταστάσεις. Αυτό που επιβάλλεται είναι ο σεβασμός προς αυτές και η προστασία τους από κάθε είδους ανεγκέφαλους βανδαλισμούς κατά των χώρων, που προορίζονται αποκλειστικά για μάθηση και εκπαίδευση της νέας γενιάς μας.»

Δείτε Επίσης

Απαγόρευση απόκτησης νέων ζώων, στον ιδιοκτήτη του δύστυχου μικρού γαϊδουριού στο το Γραμμένο

Εισαγγελική Διάταξη του Εισαγγελέα Πρωτοδικείου Ιωαννίνων, μετά το σχετικό αίτημά της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας, ...