Σάββατο , 13 Απριλίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Κεντρική προεκλογική ομιλία του υποψήφιου Περιφερειάρχη Γ.Ζάψα στην Πρέβεζα

Κεντρική προεκλογική ομιλία του υποψήφιου Περιφερειάρχη Γ.Ζάψα στην Πρέβεζα

Σε ανακοίνωση της παράταξης “Κοινό των Ηπειρωτών” αναφέρονται τα εξής:

Μηνύματα ανατροπής και μιας δυνατής, νικηφόρας για τις προοδευτικές δυνάμεις, μάχης στον δεύτερο γύρο των εκλογών έστειλε και η Πρέβεζα με την παρουσία του κόσμου στην κεντρική προεκλογική ομιλία του υποψήφιου Περιφερειάρχη Γιώργου Ζάψα το βράδυ της Δευτέρας.

«Τα μηνύματα που λαμβάνουμε και εδώ στην Πρέβεζα και σε κάθε γωνιά της Ηπείρου είναι ότι ήρθε η ώρα να αλλάξουμε πορεία. Εμείς, το Κοινό των Ηπειρωτών, και εγώ προσωπικά, είμαστε αποφασισμένοι να διεκδικήσουμε το μέλλον που αξίζει στον τόπο μας. Και το διεκδικούμε μαζί σας, μαζί με όλους τους Ηπειρώτες για να βγούμε από το τέλμα, για να σχεδιάσουμε νέα πράγματα που θα φέρουν ζωή, σε κάθε γωνιά της περιφέρειας», σημείωσε ο επικεφαλής της παράταξης «Κοινό των Ηπειρωτών» και υποψήφιος Περιφερειάρχης.

Ο κ. Ζάψας άσκησε κριτική στη σημερινή και απερχόμενη Περιφερειακή λέγοντας πως με τα κονδύλια που διαχειρίζεται η περιφέρεια, από εθνικούς αλλά και ευρωπαϊκούς πόρους, τα βασικά προβλήματα υποδομών έπρεπε να είχαν επιλυθεί εδώ και χρόνια, ενώ οι χρηματοδοτήσεις προς την Ήπειρο αυξήθηκαν πάνω από 500% την τελευταία πενταετία.

«Ο νυν και απερχόμενος περιφερειάρχης απαρίθμησε, πριν λίγες ημέρες, μια σειρά έργων που υλοποιούνται ή σχεδιάστηκαν στην Πρέβεζα όπως βιολογικοί καθαρισμοί, αποχετεύσεις, κόμβοι, κλπ. Συμφωνούμε μαζί του.  Υλοποιούνται ή σχεδιάζονται… εδώ και χρόνια. Τίποτα δεν έχει ολοκληρωθεί τα τελευταία εννέα χρόνια. Κανένα μεγάλο έργο που να έχει αποδώσει πολλαπλασιαστικά οφέλη. Ως επόμενη Περιφερειακή Αρχή θα μελετήσουμε ολοκληρωμένες παρεμβάσεις ανάλογα με τα πλεονεκτήματα της κάθε περιοχής, ώστε να είναι έτοιμη σε κάθε πρόσκληση που θα προκύψει. Εμείς, το Κοινό των Ηπειρωτών, ξεκινούμε με την βάση ότι οι πόροι, εθνικοί και ευρωπαϊκοί, πρέπει να υπηρετούν τους πολίτες και να χρησιμοποιούνται για να τους διευκολύνουν και να βελτιώνουν τη ζωή και την δουλειά τους.

Ο κ. Ζάψας αναφέρθηκε στις 1+5 δεσμεύσεις της παράταξης για αλλαγή της διοίκησης της περιφέρειας, την αλλαγή του παραγωγικού και ενεργειακού μοντέλου, την διαχείριση των απορριμμάτων στην κατεύθυνση της κυκλικής οικονομίας, την προστασία του περιβάλλοντος και της αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής.

«Στις 26 Μαΐου, αποκαθιστούμε τη δημοκρατία, τη συμμετοχή, τη διαφάνεια στη Διοίκηση της Περιφέρειας. Η Πρέβεζα στέλνει μήνυμα πρωτιάς και αλλαγής», κατέληξε.

Την ομιλία του υποψήφιου Περιφερειάρχη, στο πολιτιστικό κέντρο Όαση, προλόγισαν ο υφυπουργός Εργασίας και βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας Κώστας Μπάρκας, ο ιατρός και πρώην νομαρχιακός σύμβουλος Βαγ. Μπακόλας και ο Ν. Καρατζένης, παραβρέθηκε, μεταξύ άλλων, ο υποψήφιος δήμαρχος Ευκλείδης Φονταράς, υποψήφιοι δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι.

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments