Σάββατο , 13 Απριλίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Κινητοποίηση του ΚΚΕ στην Κόνιτσα με αφορμή την επίθεση σε προσφυγόπουλα

Κινητοποίηση του ΚΚΕ στην Κόνιτσα με αφορμή την επίθεση σε προσφυγόπουλα

Σε ανακοίνωση της Κ.Ο Ιωαννίνων του Κ.Κ.Ε. αναφέρονται τα εξής:

Βροντερή απάντηση έλαβαν το πρωί του Σαββάτου στην Κόνιτσα, οι θρασύδειλοι φασίστες, που πριν λίγες μέρες επιτέθηκαν ύπουλα μέσα στο σκοτάδι σε ανήλικους πρόσφυγες από το Αφγανιστάν που φιλοξενούνται σε δομή στην Κόνιτσα. Αποτέλεσμα της επίθεσης ήταν ένα παιδί να καταλήξει στο νοσοκομείο. Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Κ.Ο Ιωαννίνων του Κ.Κ.Ε. Αγωνιστές και τρεις φοιτητικοί σύλλογοι, έδωσαν το μαχητικό παρόν στο συλλαλητήριο που διοργανώθηκε από το Κ.Κ.Ε στο χωρίο, δείχνοντας με τον πιο έμπρακτο τρόπο την αλληλεγγύη τους στα προσφυγόπουλα.
Οι συγκεντρωμένοι δέχτηκαν την θερμή υποδοχή των προσφύγων που πήραν μέρος στο συλλαλητήριο, διαδηλώνοντας πως τα χτυπήματα των φασιστών δεν τους φοβίζουν. Το παρόν στο συλλαλητήριο έδωσε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Ηπείρου με την Λαϊκή Συσπείρωση Γιώργος Πρέντζας και ο υποψήφιος δήμαρχος Κόνιτσας Σδούκος Τάκης, που απηύθυναν χαιρετισμό.
Στην κεντρική ομιλία της συγκέντρωσης, η Γραμματέας της Κ.Ο Ιωαννίνων του Κ.Κ.Ε Μαρία Ανδρεάδου ανάμεσα σε άλλα τόνισε:
«Ο λαός της Κόνιτσας και των υπόλοιπων χωριών είναι φιλόξενος λαός, έχει γνωρίσει και πολέμους και προσφυγιά και έχει μια μεγάλη αγκαλιά για όλους όσους τη χρειάζονται!
Δεν έχει καμία σχέση με όλους αυτούς τους δειλούς και άνανδρους που τα βάζουν με τους αδικημένους και τους κατατρεγμένους!
Να πάρουμε όλοι την ευθύνη για το ξερίζωμα των εγκληματιών και ναζιστών στην περιοχή!
Να γκρεμίσουμε όλοι μαζί από την τρίτη θέση την εγκληματική ναζιστική ΧΑ στις εκλογές, να υπερψηφίσουμε το ΚΚΕ και τη Λαϊκή Συσπείρωση.
Είναι στο χέρι του λαού να απομονώσει αυτούς του φασίστες που ήρθαν να ρίξουν το δηλητήριό τους στις συνειδήσεις των ανέργων, των φτωχών αγροτών, της νεολαίας στη περιοχή. Δεν ήρθαν εδώ για να σας προστατεύσουν από τους «κακούς ξένους» όπως λένε, αλλά για να τρομοκρατήσουν κάθε φωνή που σηκώνει κεφάλι και αντιστέκεται, να κρύψουν τον πραγματικό ένοχο των δυσκολιών που βιώνετε. Αυτοί που χτες χτύπησαν τα
προσφυγόπουλα είναι οι ίδιοι που θα προσπαθήσουν να χτυπήσουν αύριο και τα δικά σας παιδιά που θα διεκδικούν αξιοπρεπή ζωή. Δεν τους φοβόμαστε. Ο λαός θα σηκώσει το ανάστημά του απέναντι στο φασισμό αλλά και στο σύστημα που τον γεννά. Η οργανωμένη πάλη ενάντια στα σχέδια των Ιμπεριαλιστών στη περιοχή, το δυνάμωμα του Κ.Κ.Ε είναι η απάντηση που τους ταιριάζει Καταλαβαίνετε ότι τον αντιφασιστικό αγώνα δεν μπορούμε να τον εμπιστευτούμε ούτε στο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε σε καμιά κυβέρνηση. Είναι δικός μας αγώνας, των κομμουνιστών, του λαού,
των τίμιων ανθρώπων.
Το ΚΚΕ σας καλεί να παλέψουμε όλοι μαζί για τα ιδιαίτερα προβλήματα των προσφύγων και
μεταναστών:
Για το συνολικό απεγκλωβισμό από την Ελλάδα όλων όσων το επιθυμούν.
Για ανθρώπινες και αξιοπρεπείς συνθήκες ζωής για όσο διάστημα φιλοξενούνται σε προσφυγικές δομές.

Το κράτος να αναλάβει τη συνολική διαχείριση του προσφυγικού.
Για άδειες διαμονής και γρήγορη εξέταση των αιτημάτων ασύλου.
Για την αντιμετώπιση της ρατσιστικής και φασιστικής βίας, της ναζιστικής ΧΑ, καθώς και των δουλεμπορικών και εγκληματικών κυκλωμάτων που θέλουν να εκμεταλλεύονται πρόσφυγες και μετανάστες.»

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments