Τετάρτη , 17 Απριλίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / ΚΙΝ.ΑΛ- ΣΕ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ Ο ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ

ΚΙΝ.ΑΛ- ΣΕ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ Ο ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ

Σε ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής αναφέρονται τα εξής:

Η ανυπαρξία Αγροτικής Πολιτικής και η έλλειψη σχεδίου παραγωγικής ανασυγκρότησης, έχουν οδηγήσει στην εγκατάλειψη του αγροτικού τομέα και της Ελληνικής Υπαίθρου. Ο νομός Ιωαννίνων δεν θα μπορούσε να γλυτώσει.

Η Κυβέρνηση κλείνει τέσσερα χρόνια στο τιμόνι της χώρας. Κάνοντας μια σύντομη αποτίμηση του έργου της από το 2015 μέχρι σήμερα, είναι πλέον φανερό ότι δεν υπάρχει κλάδος της αγροτικής παραγωγής που να έχει μείνει αλώβητος από τις πολιτικές της.

Οι Έλληνες αγρότες, έχουν κατανοήσει εδώ και καιρό, ότι δεν είχε η κυβέρνηση ούτε στόχους, ούτε συγκεκριμένο Εθνικό Σχέδιο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης που να αξιοποιεί τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τομέα ώστε να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ανάταση της Εθνικής οικονομίας. Για την ακρίβεια δεν είχε Πρόγραμμα Αγροτικής Πολιτικής.

Με τη τεράστια αύξηση των φόρων και των ασφαλιστικών εισφορών, αφαίρεσε σημαντικούς πόρους από το αγροτικό εισόδημα και σε συνδυασμό με το υψηλό  κόστος παραγωγής, την έλλειψη χρηματοδοτήσεων από τις τράπεζες και την πλήρη απορρύθμιση της αγοράς, έχει οδηγήσει τους παραγωγούς σε απόγνωση.

Παραθέτουμε μια σειρά επώδυνων και αντιαγροτικών μέτρων που έχουν ληφθεί την τελευταία τετραετία και έχουν προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στα αγροτικά νοικοκυριά:

  1. Φορολόγηση των αγροτικών εισοδημάτων, των άμεσων ενισχύσεων συμπεριλαμβανομένων, με συντελεστή που κυμαίνεται από 22 έως 45%.
  2. Αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών.
  3. Αύξηση της τιμής του αγροτικού ρεύματος.
  4. Επιβολή ειδικού φόρου κατανάλωσης στο κρασί
  5. Τεράστια αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) πετρελαίου, κατάργηση της επιστροφής του για τους αγρότες  αλλά και πληρωμή του 2015  με δυο χρόνια καθυστέρηση.
  6. Ανεπίτρεπτο και δίχως τεκμηρίωση παιχνίδι με τα ιστορικά δικαιώματα στο πλαίσιο της τρέχουσας ΚΑΠ, που δημιουργεί άγχος και ανασφάλεια στους αγρότες.
  7. Σε σχέση με το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης, δήλωνε ότι με τη δική της ουσιαστική και καθοριστική παρέμβαση το ΠΑΑ θα λειτουργούσε εμπροσθοβαρώς. Όλα τα Μέτρα που έχετε μέχρι τώρα προκηρύξει είναι απλώς συνεχιζόμενα έργα και μόνο  εμπροσθοβαρή αξιοποίηση του ΠΑΑ δεν συνιστούν.
  8. Μεγάλες καθυστερήσεις τόσο στην πληρωμή των αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ όσο και στη βελτίωση του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας του Οργανισμού.
  9. 9. Ψήφιση του Νόμου 4386/2016 για τους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς με στόχο,  την χειραγώγηση των συνεταιριστικών οργανώσεων με ακατανόητες παρεμβάσεις στα καταστατικά τους, αντί για μείωση της γραφειοκρατίας που θα διευκόλυνε την δημιουργία και λειτουργία των συνεταιρισμών και ομάδων παραγωγών. Αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην εκκαθάριση των περιουσιακών στοιχείων των συνεταιρισμών.
  10. Τέλος, το σημαντικότερο, τον τελευταίο χρόνο, με την ανυπαρξία ελέγχων στη αγορά και τις ελληνοποιήσεις, η ελληνική κτηνοτροφία με ευθύνη της κυβέρνησης οδηγείται στην καταστροφή.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ…!!!!!

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments