Παρασκευή , 17 Μαΐου 2024
Αρχική / ΥΓΕΙΑ / Το ΜέΡΑ25 θέτει ερωτηματικά για την αναστολή λειτουργίας των εξωτερικών ιατρείων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών

Το ΜέΡΑ25 θέτει ερωτηματικά για την αναστολή λειτουργίας των εξωτερικών ιατρείων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών

Την ακόλουθη ανακοίνωση εξέδωσε το ΜέΡΑ25 σχετικά με την αναστολή λειτουργίας των εξωτερικών ιατρείων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών:

«Θυσίες χωρίς αντίκρισμα
 
Για άλλη μία φορά αναστέλλεται η λειτουργία εξωτερικών ιατρείων στο 
Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών. Το Υπουργείο Υγείας επιμένει να μην καταλαβαίνει ότι με αποκλειστική δική του ευθύνη αφήνει στο έλεος της μοίρας τους χιλιάδες άλλους χρόνιους ασθενείς. Πρόκειται για εγκληματική ανευθυνότητα μετατροπής της δημόσιας υγείας σε σύστημα μίας νόσου, που επικυρώνει την αποτυχία αυτού του κράτους. Η κυβέρνηση, όπως στο Μέρα25 φοβόμασταν, αποδεικνύεται ανίκανη να διαχειριστεί την υγεία των πολιτών της χώρας. Το ξανατονίζουμε: Η επιτυχία στην αντιμετώπιση αυτής της πανδημίας κρίνεται από την πρωτοβάθμια υγεία, το διαχωρισμό των νοσοκομείων σε Covid-19 και non Covid-19 -που τώρα, την τελευταία στιγμή, συζητιέται- και, φυσικά, τις προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού, που δεν έχουν γίνει.»

Δείτε Επίσης

Εθελοντική αιμοδοσία στο Δικαστικό Μέγαρο από πολλαπλούς φορείς των Ιωαννίνων

Το Περιφερειακό Τμήμα Ιωαννίνων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού μαζί με την εθελοντική ομάδα Paguristas, την ...