Σάββατο , 9 Μαρτίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Κρις Σπύρου : «Πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να επικρατήσει η ειρήνη και η ισότητα κόντρα στη διχόνοια και τη δημαγωγία…»

Κρις Σπύρου : «Πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να επικρατήσει η ειρήνη και η ισότητα κόντρα στη διχόνοια και τη δημαγωγία…»

spyroy-grafeioΜιλώντας στο Δ/Ρ και τη Βίκυ Μιχέλη στην εκπομπή ‘’ στα σημεία των καιρών΄΄ ο  Πρόεδρος της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης και επί 14 χρόνια βουλευτής των Δημοκρατικών  στις ΗΠΑ  Κρις Σπύρου ανέλυσε το αποτέλεσμα των Αμερικανικών εκλογών και εξέφρασε την ανησυχία του για την εκλογή Τράμπ, τονίζοντας πως ο ρατσισμός και η διχόνοια δεν πρέπει να επικρατήσουν στις ΗΠΑ.  Ο ομογενής  Πρόεδρος  αναφέρθηκε στην επίσκεψη Ομπάμα και υποστήριξε πως η Ελληνική Κυβέρνηση πρέπει να επιταχύνει τη λύση του προσφυγικού σε συνεργασία με όλη την Ευρώπη. Τέλος, ο Κρίς Σπύρου αναφέρεται και στην Αγιά Σοφιά, καθώς έχει συστήσει την παγκόσμια ενορία της Αγιάς Σοφιάς με βασική διεκδίκηση την επαναλειτουργία της ως χριστιανικού ναού. Πώς σχολιάζει την απόφαση του προέδρου Ερντογάν να διατάξει μουφτή της Ισλαμικής θρησκείας να αναγνώσει αποσπάσματα του Κορανίου σε χριστιανική εκκλησία; “Ο φαντασιόπληκτος χαλίφης του σουνιτικού ισλαμικού δόγματος, Ταγίπ Ερντογάν, αποφάσισε να αποδεχθεί ότι η μεγάλη εκκλησία της Αγίας Σοφίας δεν μπορεί να μετατραπεί σε τζαμί. Η μετατροπή για να ισχύει, πρέπει να γίνει από τον σημερινό ηγέτη της θρησκείας του Ισλάμ. Ο οποίος όμως, δεν μπορεί να μετατρέψει χριστιανική εκκλησία σε τζαμί, διότι αυτό είναι ανεπίτρεπτο από τις εντολές του Μεγάλου Προφήτη Μωάμεθ. Και ασφαλώς, η Αγιά Σοφία δεν είναι μουσείο, όπως το ανακήρυξε το 1934 ο Κεμάλ Ατατούρκ. Είναι χριστιανική εκκλησία και το σύμβολο της Ορθοδοξίας” τονίζει ο Κρις Σπύρου που συνεχώς με παρεμβάσεις του κρατά το θέμα ψηλά στην επικαιρότητα.

 

Ακούστε τη συνέντευξη

 

Δείτε Επίσης

Πέτρος Μπελέρης στο Δ/Ρ : «Η δίκη και η απόφαση είναι «μία τιμωρία της ελεύθερης ψήφου. Μία τιμωρία της δημοκρατίας….»

Λίγες ώρες μετά την ολοκλήρωση της πρώτης πράξης της δίκης ΠΑΡΩΔΙΑ  και την καταδικαστική απόφαση ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments