Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / ΚΩΣΤΑΣ ΤΑΣΟΥΛΑΣ(ΝΔ): «Για να θυμηθούμε το μπαράζ ψεμάτων του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Τσίπρα στο συνέδριό τους στα Γιάννενα το 2014.»

ΚΩΣΤΑΣ ΤΑΣΟΥΛΑΣ(ΝΔ): «Για να θυμηθούμε το μπαράζ ψεμάτων του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Τσίπρα στο συνέδριό τους στα Γιάννενα το 2014.»

TASOULASΑπό:Γιώργος Γκόντζος([email protected])–Ο βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ κ. Κώστας Τασούλας με αφορμή την έλευση Υπουργών και του Πρωθυπουργού στα Γιάννενα για το Περιφερειακό Συνέδριο, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το 5ο Περιφερειακό Συνέδριο που γίνεται Δευτέρα και Τρίτη στα Γιάννενα με ομιλητές Υπουργούς και τον Πρωθυπουργό, έχει στόχο να υπάρξει ένας «αποκεντρωμένος διάλογος με κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς, ώστε να τεθούν στόχοι για την αναπτυξιακή πολιτική της Ηπείρου».
Κατά διαβολική σύμπτωση, στις 30/11/2014, μόλις 56 εικοσιτετράωρα πριν γίνει Πρωθυπουργός ο κ. Τσίπρας, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε επίσης οργανώσει την Περιφερειακή Προγραμματική Σύσκεψη Ηπείρου, επίσης στα Γιάννενα, με στόχο τον ίδιο, δηλαδή «να συζητηθεί με κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και ιδιαίτερα η περιφερειακή του εξειδίκευση.»
Κύριο αντικείμενο εκείνης της σύσκεψης ήταν οι άμεσες κυβερνητικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίες και παρουσιάσθηκαν από αρμόδια στελέχη αλλά και από τον ίδιο τον κ. Τσίπρα. Μάλιστα ο κ. Τσίπρας είπε με σιγουριά πως οι δεσμεύσεις του «πατάνε στο ρεαλισμό», μπορεί να ξεκινήσουν να υλοποιούνται από την επόμενη των εκλογών και πως συνιστούν «ένα μελετημένο και καλά υπολογισμένο βήμα»!
Ας δούμε, λοιπόν, τα όσα μελετημένα και πολύ υπολογισμένα υποσχέθηκαν 56 ημέρες πριν γίνει Πρωθυπουργός ο κ. Τσίπρας στους Ηπειρώτες από τα Γιάννενα. Ας τα δούμε σήμερα, μετά από 34 μήνες πρωθυπουργίας του όλα αυτά που υπολογισμένα είπαν πως ξεκινούν από την επόμενη των εκλογών!
1) «Είμαστε αντίθετοι στο εξορυκτικό μοντέλο πετρελαίου που προωθείται στο βορειότερο τμήμα της Ηπείρου και στις συμβάσεις παραχώρησης.» (Αν και μελετημένη αυτή η αντίθεση δεν επέφερε καμμία αλλαγή στο εξορυκτικό μοντέλο ούτε την επόμενη των εκλογών, ούτε 34 μήνες μετά!)
2) «Για τις βιομηχανίες εμφιάλωσης είναι αναγκαία μια διαδικασία επανεξέτασης.» (Κι εδώ τα ίδια, αν και τρέχα γύρευε τι εννοούσαν!)
3) «Αύξηση ΠΔΕ από πόρους που θα προκύψουν από το κόψιμο του δημοσίου χρέους.» (Καμμία αύξηση δεν συνέβη, μάλιστα μέχρι τον Αύγουστο του 2017 η απορροφητικότητα τού ΠΔΕ μετά βίας αγγίζει μόλις το 20%!)

4) «Φοροαπαλλαγές για νέους αγρότες.» (Τα προγράμματα για τους νέους αγρότες είναι τόσο ελκυστικά, ώστε να διστάζουν ή και να αρνούνται να υποβάλουν αίτηση για ένταξη.)
5) «Κατάργηση του ληστρικού ΕΝΦΙΑ.» (Εδώ τα σχόλια περιττεύουν. Φαντασθείτε να μη ήταν μελετημένο αυτό το μέτρο τι θα υπόσχονταν, ενδεχομένως επιστροφή ΕΝΦΙΑ!)
6) «Άνοιγμα φακέλου ΔΩΔΩΝΗΣ, δημιουργία νέας ΔΩΔΩΝΗΣ.» (Ευτυχώς και εδώ τα καλά υπολογισμένα μέτρα άφησαν τη ΔΩΔΩΝΗ στην ησυχία και την προκοπή της!)

7) «Αναθεώρηση των συμβάσεων παραχώρησης των 5 κυρίων οδικών αξόνων.» (Τα έργα προχώρησαν, παρά το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τα πάγωσε για ένα περίπου χρόνο. Ορισμένα τα εγκαινίασαν κατ’ επανάληψιν!)
8) «Κατάργηση ή μείωση διοδίων.» (Αυτή την καλά μελετημένη εξαγγελία ας τη θυμηθούν όσοι ακόμη εξακολουθούν να προσποιούνται δημοσίως ότι πιστεύουν τον κ. Τσίπρα!)

9) «Άμεση εγκατάσταση αναλογικών διοδίων με απαλλαγή για κοινωνικές κατηγορίες.» (Ήδη η κυβέρνηση ανακοίνωσε πως τα αναλογικά διόδια θα λειτουργήσουν στα τέλη του 2018. Άρα αν, παραδόξως, λένε αλήθεια, άμεσα για τον ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει μετά από 48 μήνες!)
10) «Άμεση κατάργηση του διαγωνισμού παραχώρησης των αεροδρομίων. Κατάργηση ΤΑΙΠΕΔ.» (!!!!)
11) «Σιδηροδρομική σύνδεση Ηγουμενίτσας-Ιωαννίνων-Καλαμπάκας.» (Θα γίνει πριν ή μετά την κατάργηση του ΤΑΙΠΕΔ;)
12) «Ακύρωση διοδίων στο Δροσοχώρι.» (Προφανώς εννοούν το Δροσοχώρι στο Δήμο Δελφών της Φωκίδος.)
13) «Αποτροπή ιδιωτικοποίησης Ακτίου.» (!!!)
14) «Επαναφορά 13ης σύνταξης.» (!!!)
15) «Αφορολόγητο στα 12.000€.» (Ήδη οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ψήφισαν αφορολόγητο στα 5.700€.)
16) «Βασικός μισθός στα 751€.» (Ήδη υπάρχει βασικός μισθός κάτω των 400€.)

Όλα αυτά, τοπικά και ευρύτερα θέματα, τα παρουσίασε στα Γιάννενα ο ΣΥΡΙΖΑ και σήμερα, έχοντας ήδη κυβερνήσει επί 34 μήνες όχι μόνο δεν τα έχει υλοποιήσει, αλλά τα περισσότερα τα έχει χειροτερέψει!
Αντί, λοιπόν, ο κ. Τσίπρας και οι Υπουργοί του να μας εξηγήσουν και να απολογηθούν για το τι απέγιναν τα καλά υπολογισμένα και μελετημένα εκείνα μέτρα, συμμετέχουν σε ένα νέο συνέδριο στο οποίο απλώς θα προσθέσουν στα 16 ψέματα του 2014 άλλα τόσα και περισσότερα! Οι κυβερνήσεις όμως δεν κυβερνούν με συνέδρια, αλλά με έργα, αυτό όμως προφανώς αφορά στην επόμενη κυβέρνηση της χώρας, την κυβέρνηση της ΝΔ με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.»

 

 

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 11.03.2024 – ώρα 18.00.

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments