Παρασκευή , 12 Απριλίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / «Λογοτεχνικές Γέφυρες» με αφιέρωμα στην ποίηση

«Λογοτεχνικές Γέφυρες» με αφιέρωμα στην ποίηση

Το ΔΗΠΕΘΕ στα πλαίσια της δράσης του «Λογοτεχνικές Γέφυρες»  προσκαλεί το κοινό στην τρίτη κατά σειρά εκδήλωση με τίτλο «Πιγκ-Πογκ».

Η εκδήλωση θα γίνει στο Μουσικό Καφενείο «Γυαλί Καφενέ», την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019, και ώρα 20.30. Η τρίτη αυτή εκδήλωση είναι αφιερωμένη στην ποίηση.

Δυο νέες ποιήτριες και δύο νέοι ποιητές συναντώνται και ανταλλάσσουν ποιήματα και απόψεις. Ποιήτριες: Μυρσίνη Γκανά, Κωστούλα Μάκη. Ποιητές: Χρήστος- Αρμάντο Γκέζος, Θωμάς Ιωάννου. Προλογίζει  και συντονίζει ο Κώστας Καραβίδας, Δρ. Νεοελληνικής λογοτεχνίας.

Η νέα σημαντική εκδήλωση του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων, γίνεται μια μόλις ημέρα, πριν τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης, η οποία εορτάζεται κάθε χρόνο στις 21 Μαρτίου.

Η αρχική έμπνευση της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης ανήκει στον ποιητή Μιχαήλ Μήτρα, ο οποίος το Φθινόπωρο του 1997 πρότεινε στην Εταιρεία Συγγραφέων να υιοθετηθεί ο εορτασμός της ποίησης στην Ελλάδα, όπως και σε άλλες χώρες, και να οριστεί συγκεκριμένη ημέρα γι’ αυτό.

Η εισήγησή του έφτασε με επιστολή στα χέρια του ποιητή και μελετητή της ποίησης Κώστα Στεργιόπουλου, προέδρου τότε της Εταιρείας Συγγραφέων. Η ποιήτρια Λύντια Στεφάνου πρότεινε ως ημέρα εορτασμού την 21η Μαρτίου, την ημέρα της εαρινής ισημερίας, που συνδυάζει το φως από τη μία και το σκοτάδι από την άλλη, όπως η ποίηση, που συνδυάζει το φωτεινό  πρόσωπο της αισιοδοξίας με το σκοτεινό πρόσωπο του πένθους. Η πρώτη Ημέρα Ποίησης γιορτάστηκε το 1998.

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments