Τρίτη , 26 Μαρτίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ιωαννίνων / Μαρία Κ.Νάκα(Νέα πρόεδρος δικηγορικού συλλόγου Ιωαννίνων):Όραμά μας να ανακτήσουμε την ενότητα στον Σύλλογο, τη συναδελφικότητα, τον αλληλοσεβασμό-Tο νέο Διοικητικό Συμβούλιο

Μαρία Κ.Νάκα(Νέα πρόεδρος δικηγορικού συλλόγου Ιωαννίνων):Όραμά μας να ανακτήσουμε την ενότητα στον Σύλλογο, τη συναδελφικότητα, τον αλληλοσεβασμό-Tο νέο Διοικητικό Συμβούλιο

15940728_617790625074801_5379872128653997093_nΑπό:Γιώργος Γκόντζος([email protected])–-“Μαζί με το νέο Διοικητικό Συμβούλιο μπορούμε και θα αγωνιστούμε θεσμικά για να βελτιώσουμε την καθημερινότητα των συναδέλφων στην πόλη μας, επαγγελματικά, επιστημονικά, ανθρώπινα, για να λειτουργούν δημοκρατικά και συλλογικά τα όργανα του Συλλόγου, για να στηριχθούν οι νέοι συνάδελφοι, για να αποκτήσει ο Δικηγόρος τον θεσμικό ρόλο που του αξίζει στην αλυσίδα της απονομής της δικαιοσύνης, δίπλα στον πολίτη, στην κοινωνία και φυσικά μαζί με τους υπόλοιπους συλλόγους να αξιώσουμε θεσμικά τη βελτίωση των μεγάλων ζητημάτων που έχουν πλήξει τους Δικηγόρους, το ασφαλιστικό, τον Φ.Π.Α., τη μείωση της δικηγορικής ύλης, την παρεμπόδιση του πολίτη να ζητήσει δικαστική προστασία. “ Αυτά υπογραμμίζει σε δήλωσή της η νέα πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Ιωαννίνων  που εξελέγη από  τις εκλογές που διεξήχθησαν την Κυριακή στα Γιάννινα.Η δήλωσή της είναι η ακόλουθη:

 

“Οι εκλογές του Δικηγορικού Συλλόγου Ιωαννίνων τελείωσαν.

Η συμμετοχή ήταν ικανοποιητική. Από τους 416 εγγεγραμμένους, ψήφισαν οι 353.

Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη και συγκινημένη που οι συνάδελφοι με τίμησαν με την ψήφο τους. Πρωτίστως είμαι όμως πολύ ενθουσιασμένη διότι οι συνάδελφοι εξέλεξαν 10 καλούς και άξιους συναδέλφους συμβούλους.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους συναδέλφους που έθεσαν υποψηφιότητα. Θεωρώ εκ προοιμίου νικητή όποιον θέτει τον εαυτό του στην κρίση των συναδέλφων ή συμπολιτών του.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους συναδέλφους που ήταν στην ομάδα μου, την κ. Μαρία Τσιόγκα, την κ. Ειρήνη Νατσίκου, τον κ. Γεώργιο Τσαούση που για 5 μόλις ψήφους δεν εξελέγη, τον κ. Αλέξανδρο Κατσάνο, τον κ. Μάριο Γιαννέτα, τον κ. Θεόδωρο Τριανταφύλλου και την κ. Κλεοπάτρα Μητρογιάννη.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς όλους  τους συναδέλφους που μας στήριξαν είτε προσωπικά είτε ομαδικά.

Αισθάνομαι την ανάγκη να δηλώσω και δημόσια την εκτίμησή μου προς τον συνάδελφο κ. Παναγιώτη Θεοδώρου, συνυποψήφιο πρόεδρο που δεν εξελέγη.

Έπρεπε να βρίσκεται στο Συμβούλιο. Δυστυχώς ο νέος Κώδικας περί Δικηγόρων, που εφαρμόζεται για 2η φορά, ατυχώς, περιέχει αυτή τη διάταξη, που οδηγεί τον μη επιτυχόντα υποψήφιο Πρόεδρο εκτός Διοικητικού Συμβουλίου.

Όπως δεσμευτήκαμε και με τις θέσεις μας προς το εκλογικό σώμα των συναδέλφων δικηγόρων, θα διεκδικήσουμε την τροποποίηση τέτοιων διατάξεων που είναι άκρως αντιδημοκρατικές, αντισυλλογικές και οι οποίες σιγά σιγά θα οδηγήσουν στην απόλυτη απαξίωση των Συλλόγων.

Μαζί με το νέο Διοικητικό Συμβούλιο μπορούμε και θα αγωνιστούμε θεσμικά για να βελτιώσουμε την καθημερινότητα των συναδέλφων στην πόλη μας, επαγγελματικά, επιστημονικά, ανθρώπινα, για να λειτουργούν δημοκρατικά και συλλογικά τα όργανα του Συλλόγου, για να στηριχθούν οι νέοι συνάδελφοι, για να αποκτήσει ο Δικηγόρος τον θεσμικό ρόλο που του αξίζει στην αλυσίδα της απονομής της δικαιοσύνης, δίπλα στον πολίτη, στην κοινωνία και φυσικά μαζί με τους υπόλοιπους συλλόγους να αξιώσουμε θεσμικά τη βελτίωση των μεγάλων ζητημάτων που έχουν πλήξει τους Δικηγόρους, το ασφαλιστικό, τον Φ.Π.Α., τη μείωση της δικηγορικής ύλης, την παρεμπόδιση του πολίτη να ζητήσει δικαστική προστασία.

Μεγάλη μας αγωνία να αισθανθούν οι νέοι συνάδελφοι ότι έχουν ανθρώπινη και επιστημονική στήριξη από τον Σύλλογο.

Όραμά μας να ανακτήσουμε την ενότητα στον Σύλλογο, τη συναδελφικότητα, τον αλληλοσεβασμό που έχουν πληγωθεί βαθιά τα τελευταία χρόνια της κρίσης.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να μας εμπιστευτούν και να συστρατευτούν μαζί μας για έναν σύλλογο πιο ανθρώπινο, πιο δραστήριο επιστημονικά, πιο επαρκή επαγγελματικά για όλα ανεξαιρέτως τα μέλη του.

Σας ευχαριστώ !”

 Tο νέο Διοικητικό Συμβούλιο Δικηγορικού Συλλόγου Ιωαννίνων
Από 1.1.2018 για τετραετή θητεία
Πρόεδρος Μαρία  Κυρ. Νάκα                     
Σύμβουλοι
ΣΑΚΚΑΣ Γ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ                     
ΚΑΤΣΑΝΟΣ Ι. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ                
ΓΙΑΝΝΕΤΑΣ Α. ΜΑΡΙΟΣ                       
ΠΑΝΤΑΖΗ Σ. ΑΝΔΡΟΝΙΚΗ                   
ΖΑΚΚΑΣ Κ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ                     
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ Γ. ΘΕΟΔΩΡΟΣ        
ΤΖΟΒΑΡΑ Σ. ΑΓΓΕΛΙΚΗ                                    
ΜΗΤΡΟΓΙΑΝΝΗ Ι. ΚΛΕΟΠΑΤΡΑ                      
ΥΦΑΝΤΗΣ Α. ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ                 
ΤΣΕΤΣΟΥ Ν. ΧΡΙΣΤΙΝΑ                      

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 11.03.2024 – ώρα 18.00.

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments