Κυριακή , 24 Μαρτίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Μηνύματα αισιοδοξίας στην κοπή πίτας του Σ.Ε.ΒΙ.Π.Ι.

Μηνύματα αισιοδοξίας στην κοπή πίτας του Σ.Ε.ΒΙ.Π.Ι.

 

Με μηνύματα αισιοδοξίας για ένα καλύτερο αύριο στο τοπίο της επιχειρηματικότητας συνοδεύτηκε η εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Βιομηχανικής Περιοχής Ιωαννίνων (Σ.Ε.ΒΙ.Π.Ι.).

Σε οικογενειακό κλίμα, παρουσία δεκάδων επιχειρηματιών, ο πρόεδρος του Σ.Ε.ΒΙ.Π.Ι. Λευτέρης Αραμπατζής εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι το 2019 θα είναι μια χρονιά, που οι επιχειρήσεις θα δούνε φως. «Είμαστε εδώ 141 ενεργές επιχειρήσεις, που τα τελευταία χρόνια δώσαμε έναν τιτάνιο αγώνα να επιβιώσουμε και να αναπτυχθούμε. Θέλω να πιστεύω ότι τελειώνουν τα πέτρινα χρόνια», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κάνοντας μια γενικότερη αναφορά στην επιχειρηματικότητα, τόνισε πως πρέπει να υπάρξουν πολιτική συναίνεση και σταθερότητα, ώστε, σε συνδυασμό με μια υγιή επιχειρηματικότητα, να υπάρξει ευημερία. Παράλληλα, σημείωσε πως βασικό θέμα για την ανάπτυξη των επιχειρήσεων είναι και η ύπαρξη ρευστότητας.

Μιλώντας ειδικότερα για τα ζητήματα της ΒΙ.ΠΕ. Ιωαννίνων, εστίασε στην ανάγκη να υπάρχει μία ανταποδοτικότητα σε σχέση με τα χρήματα, που καλούνται οι επιχειρήσεις να καταβάλουν είτε ως κοινόχρηστα στην ΕΤΒΑ-ΒΙΠΕ, είτε ως ανταποδοτικά τέλη στον δήμο Ζίτσας. «Θέλουμε να βλέπουμε τα χρήματά μας να πιάνουν τόπο», υπογράμμισε, ενώ χαρακτήρισε θετικό το γεγονός της μείωσης των τελών από την αρχή του χρόνου. Δε θα μπορούσε, φυσικά, να λείψει και μια αναφορά στο θέμα των μονάδων βιοαερίου, με την προοπτική εγκατάστασής του να έχει απομακρυνθεί, καθώς τα τρία από τα πέντε οικόπεδα, που είχαν αρχικά δεσμευτεί, πλέον αγοράστηκαν για να προχωρήσουν άλλες επενδύσεις.

«Ήρωες» χαρακτήρισε ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος όσους επενδύουν και προσπαθούν σε αυτή τη δύσκολη περίοδο, τονίζοντας πως η δημοτική αρχή είναι δίπλα στο επιχειρείν. Μιλώντας για τη μείωση των τελών, την απέδωσε στην συμμετοχή και των ίδιων των επιχειρηματιών στη διαδικασία εξορθολογισμού με την καταγραφή των πραγματικών τετραγωνικών, αφήνοντας και ένα παράθυρο για επιπλέον μειώσεις μελλοντικά. «Βάλατε και εσείς ένα λιθαράκι και αν συνεχιστεί η προσπάθεια, να είστε σίγουροι πως θα υπάρξει και νέα μείωση τελών», σημείωσε. Τέλος, κάλεσε όλους τους εγκατεστημένους στη ΒΙ.ΠΕ. να αγωνιστούν μαζί με τον δήμο Ζίτσας για τη συνέχιση της Ιόνιας Οδού. «Δε νοείται ΒΙ.ΠΕ. που δεν έχει διέξοδο σε λιμάνι, δε νοείται ΒΙ.ΠΕ. χωρίς κόμβο στην είσοδό της», κατέληξε.

Κάλεσμα πιο ενεργούς συμμετοχής στις δράσεις εξωστρέφειας του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων απεύθυνε ο πρόεδρός του Γιάννης Μήτσης, λέγοντας πως το Επιμελητήριο έχει ανοιχτή την πόρτα του. «Οι επιχειρήσεις της ΒΙ.ΠΕ. αποτελούν ένα ζωντανό και ελπιδοφόρο κύτταρο της οικονομίας και πρέπει και το κράτος να της συνδράμει. Θέλουμε η επιχειρηματικότητα στην περιοχή να ανέβει επίπεδο», υπογράμμισε.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απεύθυνε και η τοπική υπεύθυνος της ΕΤΒΑ-ΒΙΠΕ Α.Ε. Ντίνα Τσιότα, λέγοντας πως ο Σ.Ε.ΒΙ.Π.Ι. βρίσκεται σε καλό δρόμο, ενώ θετική εμφανίστηκε στο αίτημα ενός διαλόγου πάνω σε θέματα συνεργειών και ανταποδοτικότητας.

Τέλος, η Υποδιοικητής του 3ου Πυροσβεστικού Σταθμού Αναστασία Κόλια ανέφερε πως υπάρχει μια άριστη συνεργασία και ζήτησε από όλους να τηρούν τα μέτρα πυροπροστασίας εντός των επιχειρήσεών τους, αλλά και στα όρια ευθύνης τους.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν, επίσης, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών του δήμου Ζίτσας Φώτης Ράρρας, ο υποψήφιος βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Κώστας Γάτσιος και εκπρόσωπος της 5ης ΕΜΑΚ, που, όπως και ο 3ος Πυροσβεστικός Σταθμός, έχουν τις εγκαταστάσεις τους εντός της ΒΙ.ΠΕ.

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 11.03.2024 – ώρα 18.00.

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments