Δευτέρα , 22 Απριλίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Να πάρει πίσω την απόλυση του συμβασιούχου ο Δήμαρχος Ζίτσας ζητάει η Δ.Α.Σ. ΟΤΑ

Να πάρει πίσω την απόλυση του συμβασιούχου ο Δήμαρχος Ζίτσας ζητάει η Δ.Α.Σ. ΟΤΑ

Σε ανακοίνωση της η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία αναφέρει τα εξής :

 

Σε νέα απόλυση συμβασιούχου προχώρησε η Δημοτική Αρχή Ζίτσας! Αυτή τη φορά πρόκειται για 8μηνίτη χειριστή ο οποίος, στην τελευταία σύμβαση πριν να βγει στην σύνταξη, απολύθηκε επειδή δεν δέχτηκε να παίξει τη ζωή του κορώνα-γράμματα και να οδηγήσει το μηχάνημα σε δρόμο που αντικειμενικά δεν χωρούσε. Είναι ο ίδιος που έκανε το λάθος, μετά από 14 ώρες δουλειάς την ημέρα των χιονοπτώσεων να μη δεχτεί να δουλέψει «ακόμα λίγο»

Η Δημοτική Αρχή βρήκε ένα παράθυρο του νόμου για να διακόψει τη σύμβαση του εργαζόμενου στους 3 μήνες. Ξέχασε όμως όλη τη νομοθεσία για την υγιεινή και την ασφάλεια στους χώρους δουλειάς. Ο συνάδελφος δεν πήρε ποτέ Μέσα Ατομικής Προστασίας! Τη μέρα που δούλευε χωρίς διακοπή 14 ώρες στον αποχιονισμό, δεν του είχαν χορηγηθεί θερμαντικά μέσα. Σα να μην έφτανε αυτό το όχημα δεν είχε φώτα. Δεν υπήρχε καμία μέριμνα αν αυτός ο άνθρωπος πεινούσε ή διψούσε μετά από τόσες ώρες δουλειάς! Ο συνάδελφος πολύ σωστά δεν δέχτηκε να ρισκάρει τη ζωή του.

Είναι συνειδητή επιλογή των Δημάρχων να μην δίνουν δεκάρα για τις ζωές μας. Δεν θα τους το επιτρέψουμε !

Η Δημοτική Αρχή, φέτος για πρώτη φορά, αναγκάστηκε να καταγράψει ως όφειλε τις ζημιές σε όλα τα μηχανήματα, αναγκάστηκε να προσλάβει τεχνικό ασφαλείας. Η υγιεινή και η ασφάλεια των εργαζομένων σε ολόκληρο το Δήμο είναι ακόμα λέξεις άγνωστες. Ξεκινώντας από τους απαράδεκτους χώρους δουλειάς που στοιβάζονται οι εργαζόμενοι στο κεντρικό δημαρχείο και προχωρώντας στο γιαπί με τα container που λειτουργεί σαν εργοτάξιο.

          Η απόλυση του συμβασιούχου είναι προσπάθεια τρομοκράτησης στους εργαζόμενους που δεν δέχονται να ριψοκινδυνεύουν. Δεν πρέπει να περάσει.

          Καλούμε το Σύλλογο να πάρει επιτέλους θέση. Να καταγγείλει στο ΣΕΠΕ τις παραβάσεις στην υγιεινή και την ασφάλεια σε ολόκληρο το Δήμο Ζίτσας. Να απαιτήσει από τη Δημοτική Αρχή να πάρει πίσω την απόλυση.  «Ενότητα» και «Αγωνιστικές Συσπειρώσεις» να σταματήσουν να κάνουν πως δεν ξέρουν τι γίνεται. Να αφήσουν για λίγο τις συνεντεύξεις στα κανάλια και να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments