Παρασκευή , 8 Μαρτίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / Νέα των Δήμων / Μια  γιορτή του ΟΚΠΑΠΑ για τα μέλη των ΚΑΠΗ με αφορμή την Ημέρα της Τρίτης Ηλικίας

Μια  γιορτή του ΟΚΠΑΠΑ για τα μέλη των ΚΑΠΗ με αφορμή την Ημέρα της Τρίτης Ηλικίας

%ce%b3%ce%b9%ce%bf%cf%81%cf%84%ce%b7-%ce%ba%ce%b1%cf%80%ce%b7Από:Γιώργος Γκόντζος–Μια πολύ όμορφη γιορτή οργάνωσε ο ΟΚΠΑΠΑ για τα μέλη των ΚΑΠΗ του Δήμου Ιωαννιτών, με αφορμή την «Παγκόσμια Ημέρα της Τρίτης Ηλικίας». Η συμμετοχή ήταν μεγάλη και το κέφι ακόμη μεγαλύτερο. Πάνω από 600 μέλη των ΚΑΠΗ, τραγούδησαν χόρεψαν,  παρουσίασαν τις δραστηριότητες   που αναπτύσσουν, -καθώς εμφανίστηκαν οι χορωδίες και τα χορευτικά συγκροτήματα των ΚΑΠΗ-  κι έδειξαν ότι οι άνθρωποι της Τρίτης Ηλικίας …  δεν το βάζουν κάτω!

Χαιρετίζοντας την εκδήλωση ο πρόεδρος του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Προσχολικής Αγωγής του Δήμου Ιωαννιτών (ΟΚΠΑΠΑ), Φίλιππος Τσουμάνης, σημείωσε πως η  Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας είναι μια ευκαιρία να τιμήσουμε τους ηλικιωμένους, αλλά και να αναλογιστούμε την υποχρέωση που έχουμε –κοινωνία και πολιτεία- να εξασφαλίζουμε την ασφαλή και αξιοπρεπή διαβίωση τους.

Ο κ. Τσουμάνης αναφέρθηκε στις προσπάθειες του Δήμου Ιωαννιτών να στηρίξει τους ανθρώπους της Τρίτης Ηλικίας με κάθε τρόπο.  «Στον ΟΚΠΑΠΑ εργαζόμαστε καθημερινά ώστε να μην αφήσουμε κανέναν  ηλικιωμένο συμπολίτη μας στην τύχη του, να σταθούμε στο πλάι του, στα προβλήματα και στις ανάγκες του».

Ο κ.  Τσουμάνης, υπογράμμισε ότι ο ΟΚΠΑΠΑ έχει υιοθετήσει την κατεύθυνση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας που είναι η ενεργός γήρανση. «Με αυτή τη φιλοσοφία εργαζόμαστε για τη συνεχή βελτίωση και τον εμπλουτισμό των δομών μας για τους ανθρώπους της Τρίτης Ηλικίας. Ενεργός γήρανση σημαίνει ότι η ζωή συνεχίζεται αμείωτη και επιτρέπει στους ανθρώπους να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες τους και να συμμετέχουν ενεργά στην κοινωνία, ενώ παράλληλα υπάρχει η προστασία, η ασφάλεια και η προσοχή όταν χρειάζονται βοήθεια», είπε.

Οι δομές του ΟΚΠΑΠΑ που έχουν ως αντικείμενο την προστασία της τρίτης ηλικίας και παράγουν ένα πολύ σημαντικό έργο είναι:

  • τα Κέντρα Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων (Κ.Α.Π.Η.),
  • το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (Κ.Η.Φ.Η.) και
  • το πρόγραμμα Βοήθεια στο σπίτι.
  • τα Δημοτικά Ιατρεία
  • το Δημοτικό Φαρμακείο

Τα 12 ΚΑΠΗ του Δήμου Ιωαννιτών λειτουργούν σε πολύ υψηλό επίπεδο και πλήρεις παροχές από την πλευρά του ΟΚΠΑΠΑ, που αφορούν τόσο την υγεία ψυχική και σωματική, όσο και την αναψυχή τους και τη δημιουργική απασχόληση τους.

Έτσι τα μέλη των ΚΑΠΗ έχουν γιατρό, ψυχολόγο, κοινωνική λειτουργό, νοσηλευτή, γίνονται φυσικοθεραπείες και  γυμναστική, υπάρχουν δάσκαλοι για χειροτεχνία, χορό, χορωδίες. Οργανώνονται εκδρομές αναψυχής , αλλά και επιστημονικές-ενημερωτικές εκδηλώσεις, ενώ όλα τα ΚΑΠΗ είναι εξοπλισμένα με ηλεκτρονικούς υπολογιστές και ασύρματο δίκτυο. Γίνονται

Δείτε Επίσης

Ν.Τσόλης-Σημαντική η συμβολή του αθλητισμού στην κοινωνικοποίηση των προσφύγων

  Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])— Στην  σημασία του  αθλητισμού  στην κοινωνικοποίηση  των  προσφύγων ,και  στις  δικές  του  ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments