Σάββατο , 23 Μαρτίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ιωαννίνων / Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Νοσοκομείων Ιωαννίνων-Η επίσκεψη του Υπουργού Υγείας και οι συνδικαλιστικές κορόνες

Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Νοσοκομείων Ιωαννίνων-Η επίσκεψη του Υπουργού Υγείας και οι συνδικαλιστικές κορόνες

imagehandler
Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός

Από:Γιώργος Γκόντζος–Σε ανακοίνωση της Οργάνωσης Μελών ΣΥΡΙΖΑ Νοσοκομείων Ιωαννίνων  με τίτλο”Η επίσκεψη του Υπουργού Υγείας και οι συνδικαλιστικές κορόνες” με αφορμή την επίσκεψη του υπουργού Υγείας στα Γιάννινα τονίζονται τα εξής: 

 

Μετά την επίσκεψη του υπουργού υγείας στην πόλη μας και τη διαστρέβλωση της πραγματικότητας από το ΠΑΜΕ είναι καιρός να δούμε τα πραγματικά γεγονότα

Γενική παραδοχή πρώτη: είναι η μοναδική φορά που υπουργός υγείας έρχεται, ακούει, συζητάει και απαντάει για ώρες  χωρίς  αποκλεισμούς τιμώντας με αυτόν τον τρόπο την άοκνη προσπάθεια όλων των εργαζόμενων στα νοσοκομεία για την στήριξη του συστήματος υγείας.

Γενική παραδοχή δεύτερη: Το σύστημα υγείας σταθεροποιήθηκε και δεν καταρρέει. Ή μήπως δεν ειπώθηκε αυτό και από τα χείλη συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ;

Γενική παραδοχή τρίτη: Σίγουρα υπάρχουν πάρα πολλά να γίνουν, η προσπάθεια είναι στην αρχή της.

Συνεχίζοντας  στα γεγονότα:

  • Οι 2,5 εκατομμύρια ανασφάλιστοι συμπολίτες μας έχουν για πρώτη φορά πρόσβαση στο σύστημα υγείας.
  • Τα δεδουλευμένα του 2014 θα καταβληθούν στους εργαζόμενους μέσα στο 2016.
  • Τα νοσοκομεία μας υποστηρίζονται και θα υποστηριχτούν με προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Σαφώς και δεν αρκεί ο αριθμός, αλλά έγινε η αρχή, όταν οι τελευταίες προσλήψεις ήταν το 2009.
  • Το πολυδύναμο κέντρο του Χατζηκώστα θα λειτουργήσει με σχέδιο και στόχο βασισμένο σε επιστημονικά δεδομένα και μελέτες.
  • Τα Ιωάννινα θα είναι μια από τις πόλεις που θα ξεκινήσει μέσα στο 2017 η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
  • Ολοκληρώνονται οι αναμορφωμένοι οργανισμοί των Νοσοκομείων μας.
  • Ολοκληρώνεται το νομοσχέδιο για την Ψυχική Υγεία.
  • Έχει ξεκινήσει η προσπάθεια για απεξάρτηση των νοσοκομείων από τους εργολάβους χρησιμοποιώντας ως πρώτο βήμα τις ατομικές συμβάσεις.
  • Βρέθηκαν οι πόροι σε συνεργασία και με τις Περιφέρειες για ανανέωση του ιατρο-τεχνολογικού εξοπλισμού.
  • Αλλαγή του συστήματος προμηθειών.

Τελειώνοντας πιστεύουμε ότι αυτό που λοιδορείται από τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ πρέπει να γίνει σημαία όλων μας.

Η εφαρμογή της δημοκρατίας και της αξιοκρατίας δεν έχουν κόστος σε χρήμα και έτσι μπορούμε να λύσουμε δυσλειτουργίες και ανισότητες στην καθημερινή επαφή των πολιτών με το σύστημα υγείας προσφέροντας έγκαιρα ποιοτική φροντίδα χωρίς επιβαρύνσεις και συναλλαγές.

Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Νοσοκομείων Ιωαννίνων

Δείτε Επίσης

Α.Πανίδη-Ανοικτή πρόσκληση για ενημέρωση για τον καρκίνο ,αύριο Παρασκευή ,στις δράσεις της 1ης Τ.ΟΜ.Υ =’Εκδοση και παραπεμπτικών προληπτικών εξετάσεων .

  Από: Γιώργος Γκόντζος([email protected])—–Τις  δράσεις ενημέρωσης του κοινού για τον καρκίνο ,της 1ης Τ.ΟΜ.Υ. Κέντρου ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments