Παρασκευή , 12 Απριλίου 2024
Αρχική / Πολιτισμός / «Μουσική Κερασιά» και αυτή την Κυριακή (29/10) στη 13:00 στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ιωαννίνων, 98, 7 και www.dimotikoradiofono.gr! Δημοτικά τραγούδια και σκοποί από τη φωνή της Φιλιώς Πυργάκη!

«Μουσική Κερασιά» και αυτή την Κυριακή (29/10) στη 13:00 στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ιωαννίνων, 98, 7 και www.dimotikoradiofono.gr! Δημοτικά τραγούδια και σκοποί από τη φωνή της Φιλιώς Πυργάκη!

1

Από: Εβίτα Θεοχάρη – Κάθε Κυριακή μεσημέρι, λίγο μετά τη 13:00 έως και τις 14:00, σας καλωσορίζω στο εβδομαδιαίο μουσικό μας αντάμωμα… γύρω από τη «Μουσική Κερασιά»…

Στο χοροστάσι της καρδιάς μας ταξιδεύουμε όλοι μαζί παρέα στα μονοπάτια της … ελληνικής μουσικής παράδοσης

Τραγούδια και σκοποί της δημοτικής ποίησης σας κρατούν συντροφιά για μία ολόκληρη ώρα…

Πλούσια η ελληνική μουσικοχορευτική παράδοση στις διάφορες περιοχές, για την οποία γίνεται κάθε Κυριακή λόγος, συχνά και με τη βοήθεια των εκλεκτών προσκεκλημένων! Μουσικοί, τραγουδιστές, χοροδιδάσκαλοι, διοικητικά μέλη Πολιτιστικών Συλλόγων, Συγγραφείς, Καλλιτέχνες και πολλοί άλλοι, άνθρωποι με αγάπη για την ελληνική μουσική και χορευτική παράδοση,  έρχονται στη «Μουσική Κερασιά» και μιλούν για αυτήν, την κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα και φυσικά για το έργο τους, μας καταθέτουν το μεράκι τους

Παράλληλα, παρουσιάζονται και πολιτιστικές εκδηλώσεις, που λαμβάνουν χώρα στα Γιάννενα, αλλά και σε άλλες περιοχές στην Ελλάδα. 

Συντονιστείτε λοιπόν … 

στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ιωαννίνων… – 98 και 7 – 

για τους μακρινούς, αλλά και κοντινούς ακροατές, μπορείτε να μας ακούτε και από την ιστοσελίδα: www.dimotikoradiofono.gr 

Αύριο … Ένα αφιέρωμα από καρδιάς στη σπουδαία ερμηνεύτρια του ελληνικού δημοτικού τραγουδιού, τη Φιλιώ Πυργάκη!

Η Φιλιώ Πυργάκη ανήκει στην αφρόκρεμα της δημοτικής μουσικής μας παράδοσης εδώ και δεκαετίες, με αμέτρητες συμμετοχές σε πολιτιστικές και όχι μόνο εκδηλώσεις! Συνεργάστηκε με πλήθος αξιόλογων τραγουδιστών και μουσικών! Η φήμη της έφτασε ως τα πέρατα της Γης και αγαπήθηκε από όλον τον κόσμο!

Η συγκλονιστική ερμηνευτική της ικανότητα συνεπαίρνει το κοινό και μαζί με την αλήθεια και την απλότητα του χαρακτήρα της της χαρίζουν μία θέση στην καρδιά του ελληνικού λαού!

Για αυτούς τους λόγους, λοιπόν, πραγματοποιήθηκε πριν λίγο καιρό και μία εκδήλωση προς τιμήν της στο θεάτρο «Ειρήνη Βελιμαχίτη» στις Αρχαίες Κλεωνές Κορινθίας από το Δήμο Νεμέας. Μεγάλη ήταν η συμμετοχή του κόσμου, ο οποίος έδειξε έτσι έμπρακτα την αγάπη του προς το πρόσωπο της Φιλιώς Πυργάκη. Τραγούδησε και χόρεψε με ελληνικά δημοτικά τραγούδια και σκοπούς, τα οποία ερμήνευσαν, εκτός από την τιμώμενη, μία πλειάδα τραγουδιστών και μουσικών!

Συντονιστείτε, λοιπόν, και αυτή την Κυριακή για μία ολόκληρη ώρα στην εκπομπή «Μουσική Κερασιά» !

Για να μαθαίνετε όλα τα νέα της εκπομπής – αφιερώματα, συνεντεύξεις – , τα πολιτιστικά δρώμενα σε διάφορες περιοχές ανά την Ελλάδα – εκδηλώσεις, σεμινάρια, γλέντια – … για να διαβάζετε άρθρα αναφορικά με την μουσική μας παράδοση και φυσικά… για να ακούτε πολύ Ελληνική Δημοτική Μουσική… κάντε Like στη σελίδα της εκπομπής στο facebook: Μουσική Κερασιά!

Με πολύ χαρά περιμένω τα γραπτά σας μηνύματα με τα σχόλια και τις προτάσεις σας για την εκπομπή!

Δείτε Επίσης

Π.Μπαλοπούλου(“επέκεινα χώρα”)- “Πρόσκληση” για την ταινία ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗ στη Βίτσα .Η ιστορία και οι στόχοι του Οργανισμού “επέκεινα χώρα”

Από:Γιώργος Γκόντζος(ggontzos@yahoo,gr)—Πρόσκληση για  να παρακολουθήσουν  την ταινία ” Αναπαράσταση”  του Θεόδωρου Αγγελόπουλου στην Βίτσα Ζαγορίου, ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments