Πέμπτη , 7 Μαρτίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Μ.Τζούφη :Τοποθέτηση επί του νομοσχεδίου για τα ΜΜΕ

Μ.Τζούφη :Τοποθέτηση επί του νομοσχεδίου για τα ΜΜΕ

images

 

Η Μερόπη Τζούφη, Βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ κατά την πρόσφατη τοποθέτηση στην Ολομέλεια της Βουλής επί του νομοσχεδίου για τα ΜΜΕ τόνισε τον ρόλο των ΜΜΕ στη διαμόρφωση της κοινής γνώμης – ειδικά τα τελευταία χρόνια – ενώ υπογράμμισε πως η κοινωνική πλειοψηφία απαιτεί να αλλάξει το πλαίσιο στην ενημέρωση, στην ψυχαγωγία και στον πολιτισμό.

 

Η βουλευτής ανέφερε πως η ψήφιση του νομοσχεδίου αποτελεί το απαραίτητο βήμα για τη ρύθμιση του καθεστώτος των ΜΜΕ και πως μετά από 25 χρόνια αδιαφάνειας, το νομοσχέδιο θεσπίζει στιβαρούς κανόνες λειτουργίας του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου, συνιστώντας δημοκρατική τομή, ικανή να θέσει τέλος στο καθεστώς ασυδοσίας που επικρατεί.

Στη συνέχεια της ομιλίας της, η βουλευτής επιτέθηκε στα κόμματα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, τα οποία φιλοτέχνησαν το μέχρι πρότινος αδιαφανές θεσμικό πλαίσιο και τα οποία καταψήφισαν το προτεινόμενο νομοσχέδιο της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, επιστρατεύοντας μια σειρά από παραδοξότητες.

Τέλος, η κα.Μ. Τζούφη αναφέρθηκε στο ζήτημα της παροχής ψηφιακού σήματος, στη δημιουργία της DIGEA και στο κλείσιμο της ΕΡΤ, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο γεγονός πως 12 ακριτικές περιοχές μη-οικονομικού ενδιαφέροντος – μεταξύ των οποίων και ο τόπος καταγωγής της – έμειναν δίχως τηλεοπτικό σήμα. Τέλος, τόνισε την ανάγκη περισσότερων νομοτεχνικών βελτιώσεων για τους μικρούς και περιφερειακούς σταθμούς και τα δημοτικά ραδιόφωνα, μαζικό αίτημα των τοπικών κοινωνιών για τη διασφάλιση της τόσο απαραίτητης σε περιόδους κρίσης, πολυφωνίας.

 

 

 

 

 

 

 

Δείτε Επίσης

Η ΑΔΕΔΥ συμμετέχει στην παγκόσμια φεμινιστική απεργία, στις 8 Μάρτη 2024

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., υλοποιώντας την απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της 2ας Φεβρουαρίου προκηρύσσει στάση ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments