Τετάρτη , 27 Μαρτίου 2024
Αρχική / Ενδιαφέρουσες Ιστορίες / Ξεκίνησαν το Σάββατο οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στα Γιάννενα

Ξεκίνησαν το Σάββατο οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στα Γιάννενα

Μπέγκας-Γκόλαςfortisimo-1δέντροφιλαρμονική Από:Γιώργος Γκόντζος

 

Με κόντρα τον καιρό, αλλά με σύμμαχο την γιορτινή διάθεση που «νίκησε» την ακατάπαυστη βροχή, δόθηκε το Σάββατο το έναυσμα για τις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στα Γιάννενα.

Το Σάββατο το βράδυ στην κεντρική πλατεία ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας, κήρυξε την  έναρξη μιας γιορτής που θα διαρκέσει μέχρι τις αρχές του νέου χρόνου, με στόχο να μεταδώσει το Χριστουγεννιάτικο πνεύμα στους Γιαννιώτες και κυρίως τα παιδιά, αλλά και να κάνει ακόμη πιο θελκτικό την πόλη των Ιωαννίνων για όσους την επισκεφθούν τις μέρες των γιορτών.

Πολλοί ήταν αυτοί που αψήφησαν τις καιρικές συνθήκες και συμμετείχαν στη γιορτή, με το Δήμαρχο να ζητάει από όλους «να επιστρατεύσουμε την καλή μας διάθεση, κόντρα στα πολλά που στεναχωρούν, να ξαναθυμηθούμε τι νιώθαμε ως παιδιά τα Χριστούγεννα, για να μεταδώσουμε στα παιδιά μας την ατμόσφαιρα της γιορτής».

Ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Νίκος Γκόλας, ευχήθηκε σε όλους «καλές γιορτές» και τόνισε τη συνεργασία του Δήμου με όλους τους φορείς και συλλόγους, καθώς και με το θεματικό Χριστουγεννιάτικο χωριό της «Αστερούπολης», στη διοργάνωση μιας σειράς εκδηλώσεων, ώστε «να έχουμε μια γιορτινή ατμόσφαιρα που θα ευχαριστήσει τους συνδημότες μας αλλά και τους επισκέπτες της περιοχής μας».

Τόσο ο Δήμαρχος, όσο και ο Αντιδήμαρχος, ευχαρίστησαν όσους εργάστηκαν υπό βροχή, καταβάλλοντας μεγάλες προσπάθειες για να μπορέσει να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση.

Με τη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου η πλατεία «γέμισε» από τους ήχους των βιολιών του γυναικείου κουαρτέτου Fortissimo, που συνοδεύονταν από  μια εντυπωσιακή παράσταση εναέριων πανιών.

Η Φιλαρμονική του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών, έπαιξε  κάλαντα και Χριστουγεννιάτικες μελωδίες, ενώ κλόουν και ζογκλέρ της «Αστερούπολης» διασκέδασαν τα μικρά αλλά και τα … μεγάλα παιδιά.

Η ατμόσφαιρα στα Γιάννενα ήταν γιορτινή από το πρωί του Σαββάτου, με την εντυπωσιακή παρέλαση στους δρόμους της πόλης των ηρώων της «Αστερούπολης», όπου συμμετείχαν ανιματέρ,  ξυλοπόδαροι, ζογκλέρ, τοπικές σχολές χορού, καλλιτεχνικοί φορείς και το χριστουγεννιάτικο τραινάκι.

Συνεχίζονται οι δράσεις για τη «μεταμόρφωση» της πλατείας

Οι δράσεις στην κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων θα συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες, ώστε με μια συνολική αισθητική προσέγγιση -υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του Γιαννιώτη βιομηχανικού σχεδιαστή, Γιάννη Κράβαρη- να γίνει πιο ενδιαφέρουσα,  ζωντανή και χαρούμενη, με φυσικά, ανακυκλώσιμα και παραδοσιακά υλικά, «προκαλώντας» με χρώμα, συνεργασία και ζωή.

Το μεγάλο ξύλινο δέντρο στο κέντρο της πλατείας που τοποθετήθηκε, θα το ακολουθήσει το «δάσος των ευχών» με τα παιδιά σχολείων του Δήμου να στολίζουν με τις ευχές τους φυσικά έλατα μέσα στις γλάστρες, τα οποία μετά τις γιορτές θα φυτευτούν στις αυλές των σχολείων.

Επίσης εικαστικοί δημιουργοί της πόλης θα μεταμορφώσουν τα πάνελ που περιβάλουν την «ΟΑΣΗ».

Η Χριστουγεννιάτικη εικόνα της πλατείας ολοκληρώνεται με το «σταθμαρχείο» του Χριστουγεννιάτικου τραίνου της «Αστερούπολης», τη μεταμόρφωση των γυάλινων κύβων σε «δώρα» και τα πολύχρωμα φωτάκια στα δέντρα.

Όλα αυτά θα μετατρέψουν την πλατεία σε ένα μεγάλο σκηνικό, που θα μπορεί κάποιος  να περιηγηθεί  και όχι μόνο να διασχίσει,  μέσα σε ατμόσφαιρα ενότητας και συνδημιουργίας.

Στόχος είναι  να αναδειχθεί η πλατεία τις μέρες των Χριστουγέννων, χωρίς να φοβάται να γεμίσει με χρώματα και ήχους, φεύγοντας από τα στερεότυπα της μονοχρωμίας-αχρωμίας, ώστε να αποτελέσει έναν ενδιαφέροντα αισθητικά  χώρο, τον οποίο, Γιαννιώτες και φιλοξενούμενοι της πόλης μας, θα επιδιώκουν να επισκέπτονται.

 

 

 

 

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 11.03.2024 – ώρα 18.00.

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments