Σάββατο , 13 Απριλίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ιωαννίνων / Κατατέθηκε ο φάκελος υποψηφιότητας για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021

Κατατέθηκε ο φάκελος υποψηφιότητας για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΦΑΚΕΛΟΥ 30112015 2ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΦΑΚΕΛΟΥ 30112015 3

Η Ελένη Αρβανιτάκη, η Μαρία Στρατσάνη, ο Κωνσταντίνος Γκόγκος και η Βασιλική Μέγα (από αριστερά) στη συνέντευξη Τύπου και ο φάκελος υποψηφιότητας

Από:Γιώργος Γκόντζος

 

Με την πίστη ότι τα Ιωάννινα και η Ήπειρος έχουν όλες τις δυνατότητες για να αποτελέσουν την ευρωπαϊκή πρωτεύουσα του πολιτισμού το 2021, ο Δήμος Ιωαννιτών και το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών, κατέθεσαν την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015 τον φάκελο υποψηφιότητας για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021.

«Από την αρχή του έτους η δημοτική αρχή, η πόλη μας, η Ήπειρος συνολικά, έθεσαν έναν μεγάλο στόχο, τη διεκδίκηση του χρίσματος της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2021. Η ευκαιρία να γίνει μία πόλη της χώρας μας ευρωπαϊκή πρωτεύουσα πολιτισμού δίνεται κάθε 15 χρόνια και θεωρήσαμε σκόπιμο να μη χαθεί», τόνισε σήμερα στις δηλώσεις του ο πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών Κωνσταντίνος Γκόγκος παρουσιάζοντας την κατάθεση του φακέλου και συμπλήρωσε: «Με τη διεκδίκηση του τίτλου ανοίγονται προοπτικές για τον πολιτισμό, τον τουρισμό, την ανάπτυξη της οικονομίας».

Ο κ. Γκόγκος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη σημαντική βοήθεια του καλλιτεχνικού και επιστημονικού δυναμικού των απανταχού Ηπειρωτών, του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και του πρύτανη Γ. Καψάλη, όλων των επιμελητηρίων, των πολιτιστικών και άλλων φορέων, της εκπαίδευσης και των σχολείων, των Μέσων Ενημέρωσης και πολλών άλλων τους οποίους και ευχαρίστησε, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στη συμβολή των χορηγών.

«Ο φάκελος αποτελεί ένα πρόγραμμα δράσης για την επόμενη δεκαετία και από αυτήν την άποψη είναι σημαντικός» τόνισε.

Τους ανώνυμους και επώνυμους πολίτες που συνέβαλαν στο εγχείρημα της υποψηφιότητας καθώς και τους εθελοντές, ευχαρίστησε από την πλευρά της η αντιπρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών Βασιλική Μέγα.

Για ένα εγχείρημα, το σπουδαιότερο ίσως των τελευταίων χρόνων για το Πνευματικό Κέντρο και την πόλη, έκανε λόγο η Μαρία Στρατσάνη, εκτελεστική διευθύντρια του σχήματος διεκδίκησης, αναφερόμενη στην υποψηφιότητα.

«Αποτελεί μία ευκαιρία να αλλάξουμε» τόνισε και έφερε ως παράδειγμα τα δεκάδες σημαντικά κτίρια της πόλης που μπορούν να αξιοποιηθούν.

Στην παρουσίαση της κατάθεσης του φακέλου υποψηφιότητας παρέστη και η Ελένη Αρβανιτάκη, μέλος του σχήματος διεκδίκησης.

Ο φάκελος υποψηφιότητας κατατέθηκε στην αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Πολιτισμού, μαζί με το απαραίτητο υλικό, στα ελληνικά και τα αγγλικά. Η παρουσίαση του φακέλου κάθε υποψήφιας πόλης αναμένεται να γίνει στις αρχές του χρόνου και θα ακολουθήσει η προεπιλογή των πόλεων που τηρούν τα κριτήρια για να συνεχίσουν για την τελική επιλογή, η οποία και αναμένεται να γίνει στα τέλη του 2016.

 

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments