Παρασκευή , 22 Μαρτίου 2024
Αρχική / Διεθνή Νέα / Ξεκίνησε η ανάκριση του δουλεμπόρου που έστειλαν στον θάνατο 800 μετανάστες

Ξεκίνησε η ανάκριση του δουλεμπόρου που έστειλαν στον θάνατο 800 μετανάστες

Πρόκειται για δύο άτομα που ήταν υπεύθυνα για το πλοιάριο που ναυάγησε λίγο έξω από τη Λαμπεντούζα

italia-metanastes

Ξεκίνησε η ανάκριση του καπετάνιου του πλοίου που μετέφερε μετανάστες και ναυάγησε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο στα ανοικτά των ακτών της Λιβύης παρασύροντας στον θάνατο περίπου 800 ανθρώπους, με τον Ιταλό δικαστή που ανέλαβε την υπόθεση να ζητεί να παραμείνει υπό κράτηση, αφού οι εισαγγελείς ζήτησαν να του απαγγελθούν κατηγορίες για ανθρωποκτονία εξ αμελείας και διακίνηση προσώπων.

Ο Τυνήσιος Μοχάμεντ Άλι Μάλεκ, 27 ετών, αρνείται ότι ήταν ο καπετάνιος του αλιευτικού πλοίου που ναυάγησε τη νύκτα του Σαββάτου προς Κυριακή με εκατοντάδες μετανάστες από την Αφρική και το Μπανγκλαντές κλειδωμένους στα αμπάρια του.

«Ισχυρίζεται ότι είναι ένας μετανάστης όπως οι άλλοι και ότι πλήρωσε για να επιβιβαστεί στο πλοίο», είπε ο δικηγόρους του, ο Μάσιμο Φεράντε έξω από το δικαστήριο.

Παρόλα αυτά ο εισαγγελέας της Κατάνης στη Σικελία, ο Τζιοβάνι Σάλβι, δήλωσε ότι ο δικαστής ζήτησε να παραμείνουν υπό κράτηση τόσο ο Μάλεκ όσο και ο 25χρονος Σύρος Μάχμουντ Μπίχιτ που κατηγορείται ότι είναι μέλος του πληρώματος. Εναντίον του Σύρου ενδέχεται να απαγγελθούν μόνο κατηγορίες για διακίνηση ανθρώπων.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των επιζώντων, ο Τυνήσιος ήταν ο καπετάνιος του πλοίου, όμως ζήτησε επανειλημμένα από τον Μπίχιτ να επικοινωνήσει με την οργάνωσή τους στη Λιβύη μέσω δορυφορικού τηλεφώνου.

Μόλις ένα πορτογαλικό φορτηγό πλοίο, το οποίο εστάλη από το λιμενικό, πλησίασε το αλιευτικό, το πλοιάριο που μετέφερε τους μετανάστες ανετράπη «διότι ήταν απίστευτα φορτωμένο» και εξαιτίας των «λάθος κινήσεων του καπετάνιου», επεσήμανε η εισαγγελία, διευκρινίζοντας ότι το αλιευτικό χτύπησε τρεις φορές στο φορτηγό πλοίο προτού αρχίσει να βουλιάζει.

Επίσης κάποιοι από τους επιζώντες κατήγγειλαν ότι χτυπήθηκαν και κακοποιήθηκαν από τους διακινητές προτού ξεκινήσουν τον διάπλου της Μεσογείου.

Και οι δύο άνδρες συνελήφθησαν τη Δευτέρα το βράδυ όταν έφτασαν στη Σικελία μαζί με άλλους επιζώντες του ναυαγίου.

0

SHARES

FacebookTwitter

Δείτε Επίσης

Α.Ιωαννίδου(Εντεταλμένη διδάσκουσα Université Paris II, Panthéon – Assas, και δικηγόρος Παρισίων)-Δυστυχώς οι «υποσχέσεις» του Ισλαμικού κράτους γίνονται πράξη.

Από: Γιώργος Γκόντζος([email protected])— «Για όλους τους εκπαιδευτικούς , συζήτησα και με φίλους, ήταν τεράστιο το ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments