Πέμπτη , 21 Μαρτίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Οι Κυριακές στο Πανί συνεχίζουν με «Παράθυρο στον κόσμο»

Οι Κυριακές στο Πανί συνεχίζουν με «Παράθυρο στον κόσμο»

Το άψυχο σώμα μιας γυναίκας ανακαλύπτεται ανάμεσα στους θάμνους σε κάποιο προάστιο του Σίδνεϋ. Γύρω από την ιστορία της γυναίκας και το μυστήριο του θανάτου της, ο σκηνοθέτης πλέκει ένα γαλαξία χαρακτήρων με παράλληλες και φαινομενικά ασύνδετες προσωπικές ιστορίες σε μια ταινία που ξεκινά ως αστυνομική και καταλήγει μια βαθιά ανθρώπινη κοινωνική σπουδή γύρω από την εμπιστοσύνη, την απιστία, τη συγχώρεση και την απώλεια.

Πρόκειται για μια «Αλτμανική» ταινία όπου, ενώ ο χώρος είναι ο κύριος πρωταγωνιστής, οι ερμηνείες είναι αυτές που κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον. Είναι μια κατ’ εξοχήν ταινία ηθοποιών, άλλωστε είναι διασκευή θεατρικού έργου, και στην οποία όλοι ανεξαιρέτως οι συμμετέχοντες – και με τον σπουδαίο Τζέφρι Ρας σε μία ακόμη χαμηλότονη αλλά εξαιρετική εμφάνιση – δίνουν ρεσιτάλ ερμηνειών. Ο σκηνοθέτης Ρέι Λόρενς, γνωστός περισσότερο από τη δουλειά του στην τηλεόραση και στο χώρο της διαφήμισης ειδικότερα, θα επιστρέψει λίγα χρόνια αργότερα στην τέχνη της «μικρο-ιστορίας» διασκευάζοντας το μάστορα της αφαιρετικής αφήγησης Αμερικανό διηγηματογράφο Ρέιμοντ Κάρβερ, αλλά το Lantana παραμένει η καλύτερη στιγμή του.  Το φιλμ σάρωσε τα Αυστραλέζικα βραβεία κινηματογράφου κερδίζοντας σε όλες τις βασικές κατηγορίες.

Η ταινία θα προβληθεί την Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2019, ώρα 8:30 μ.μ., στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δήμητρης Χατζής». Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

 

https://www.youtube.com/watch?v=o0zUn37KQn8

Δείτε Επίσης

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: “ΣΤΗΣ ΤΖΑΜΑΛΑΣ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΡΙΞΕ ΚΑΘΕ «ΜΑΣΚΑΡΑ»”

Στη φωτιά της Τζαμάλας με μουσική, χορό και μπόλικο τσίπουρο, κρασί και φασολάδα οι εργαζόμενοι ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments