Τρίτη , 16 Απριλίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Ο απολογισμός πεπραγμένων του 2017 της Αντιπεριφερειάρχη Π.Μητροκώστα

Ο απολογισμός πεπραγμένων του 2017 της Αντιπεριφερειάρχη Π.Μητροκώστα

Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])— Στην ομιλία της για τον απολογισμό πεπραγμένων του έτους 2017 ,στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου η  θεματική Αντιπεριφερειάρχης ΠΡΟΝΟΙΑΣ  ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΧΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, Παναγιώτα Μητροκώστα , ανέφερε τα εξής:

 

Αξιότιμοι

κ. Περιφερειάρχη,

κ. Πρόεδρε του Περιφερειακού Συμβουλίου

κυρίες και κύριοι συνάδελφοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι,

κ. Εκτελεστικέ Γραμματέα της Περιφέρειας Ηπείρου κ. Σιώλο,

αφού σας ευχαριστήσω κ. Περιφερειάρχη για την τιμή που μου κάνατε να αναλάβω  Αντιπεριφερειάρχης Πρόνοιας, Κοινωνικής Συνοχής και Αλληλεγγύης, προσπάθησα με την συνεργασία καθημερινά όλων των  υπηρεσιακών παραγόντων, αλλά κυρίως με τις υπηρεσίες της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Ηπείρου σε όλες τις Π.Ε να ανταποκριθώ όσο το δυνατόν καλύτερα και να παράξουμε έργο, ξεκινώντας από την αφετηρία ότι και προσωπικά είμαι υπάλληλος σε χώρο υγείας στο Π.Γ.Ν.Ι, αλλά και με την διάθεσή μου για αμέριστη προσφορά στο κοινωνικό σύνολο ως αιρετή στην Αυτοδιοίκηση Β’ βαθμού.

Γνωρίζουμε όλοι οι αιρετοί ότι ο Απολογισμός των πεπραγμένων μας είναι υποχρέωση μας στα πλαίσια της εύρυθμης και Δημοκρατικής λειτουργίας των θεσμών και  προς ενημέρωση και των συμπολιτών μας  για όσα πράξαμε και όσα έχουμε προς υλοποίηση. Τα θέματα με τα οποία ασχολήθηκα είναι τα παρακάτω:

 

ΑΠΙΝΙΔΩΤΕΣ

Παρέλαβα το θέμα των Απινιδωτών που είχε ξεκινήσει ο συνάδελφος κ. Πότσης με την θετική έγκριση του κ. Περιφερειάρχη.Μία εξαιρετική πρωτοβουλία που ξεκίνησε σε όλες τις Π.Ε στην Ηπειρο και συνεχίζεται από Δήμους και Φορείς. Σκοπός η τοποθέτηση μηχανημάτων Εξωτερικών Αυτόματων  Απινιδωτών σε χώρους πολυσύχναστους. όπως πλατείες, αθλητικοί χώροι, εκκλησίες  σχολεία κλπ έτσι ώστε παράλληλα με  την εκπαίδευση  συμπολιτών μας από Φορείς όπως το ΕΚΑΒ κλπ αν χρειαστεί η παρέμβαση να είναι σωτήρια. Σημαντικό είναι ότι δεν επιφέρει κόστος οικονομικό για την Περιφέρεια και καλύπτεται εξ ολοκλήρου η δαπάνη  από τους  χορηγούς. Συνεχίζονται οι τοποθετήσεις έγινε στο Ασβεστοχώρι , στον Δήμο Κ. Τζουμέρκων και  θα τοποθετηθούν άμεσα στην Αγία Παρασκευή Κόνιτσας στην Ιερά Μονή  Μολυβδοσκέπαστου κ.α.

 

ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

Με εντολή του κ. Περιφερειάρχη και σε συνεργασία με τους Διευθυντές  των Κ.Υ. Ηπείρου,  κατέγραψα τα Κέντρα Υγείας και τα Περιφερειακά Ιατρεία το υπάρχον προσωπικό ανά ειδικότητες, και τον υφιστάμενο  ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό.

Κατεγράφησαν  φυσικά οι τρέχουσες ανάγκες σε προσωπικό και εξοπλισμό και στα περισσότερα  θέματα οι υπηρεσίες της Περιφέρειας με εντολή του κ. Περιφερειάρχη βοήθησαν και συνεχίζουν να βοηθούν.

 

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με την Γενική Διεύθυνση Υγείας και την  υπηρεσία της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας και με συναντήσεις σε τακτά διαστήματα μεταξύ των υπηρεσιών όλων των Π.Ε και δομών και φορέων του Δημοσίου και Ιδιωτικού δικαίου, και εθελοντικών οργανώσεων προσπαθούμε για τον εντοπισμό προβλημάτων και δυσχερειών και μέσα από ανάπτυξη συνεργασιών με όλους τους ενδιαφερόμενους  και ενημέρωση και εντολή  του κ. Περιφερειάρχη φροντίζουμε για την σωστή και άμεση αντιμετώπισή τους.

Ως Περιφέρεια Ηπείρου έχουμε χαρτογραφημένο τον Χάρτη Κοινωνικών Δομών  και προσθέτουμε και στην πορεία δομές και φορείς έτσι ώστε αυτό βοηθά στην δημιουργία του Εθνικού Μητρώου που προβλέπεται κεντρικά.

 

ΕΛΕΠΑΠ

Πολύ μεγάλο έργο, σκοπός ζωής για την Πρόεδρο κα Μπέγκα αλλά και με την αμέριστη συμπαράσταση του κ. Περιφερειάρχη  και όλων μας προχωράνε οι δράσεις και σύντομα ευελπιστούμε θα είναι σε λειτουργία και οι Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης μέσα από μία σύμπραξη με την Περιφέρεια, και στις οποίες γίνεται αναφορά πιο κάτω, για να μπορούν κάποια από τα οφελούμενα  άτομα  της ΕΛΕΠΑΠ και όχι μόνο, με διανοητικές ή κινητικές δυσκολίες να έχουν έναν ασφαλή χώρο διαβίωσης εφ όρου ζωής. Πάντα ενταγμένα στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο και αξιοποιώντας δεξιότητες που έχουν έτσι ώστε να νοιώθουν και να είναι χρήσιμοι συμπολίτες μας.

 

Για το  Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης από την αρχή που ανέλαβα και δεδομένης της δύσκολης καθημερινότητας έδωσα βαρύτητα μεγάλη και επιτρέψτε μου  έχουμε ανοίξει μία μεγάλη ομπρέλα βοήθειας, και με συνεχείς οχλήσεις σε επιχειρήσεις, εταιρείες, ακόμη  και από Ομογενειακή οργάνωση από τον Καναδά οι οποίοι βοηθούν τακτικά με μεγάλη κάθε φορά βοήθεια. Από το Πάσχα του 2017 και συνεχίζουμε, συλλέγουμε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για όλες τις Δομές που ανήκουν στην Περιφέρεια Ηπείρου, Ιερές Μητροπόλεις Γηροκομεία, Ιδρύματα με άτομα ΑμΕΑ, καθώς και σε πολλές  μεμονωμένες περιπτώσεις οικογένειες ή άτομα.

Τα Χριστούγεννα του 2017  με έναν Τηλεμαραθώνιο ο οποίος πήγε πολύ καλά  συγκεντρώσαμε μεγάλη βοήθεια σε τρόφιμα και δίναμε έως πολύ πρόσφατα. Τώρα τέλος Μαρτίου θα διανεμηθεί μεγάλη ποσότητα τροφίμων σε όλες τις δομές σε όλη την Ηπειρο  για Πάσχα. Σχεδόν κάθε 2 ή 3 μήνες με βοήθεια από εταιρείες δίνουμε συνεχώς, τρόφιμα, κλινοσκεπάσματα, ρούχα.

 

Το πρόγραμμα ΤΕΒΑ / FEAD  προχωρά κανονικά σε όλες τις Π.Ε με τις οποίες η Περιφέρεια έχει υπογράψει Προγραμματική Σύμπραξη και είναι επικεφαλής εταίρος σε 3 από τις 4 Κοινωνικές Συμπράξεις. Στην πόλη των Ιωαννίνων είναι επικεφαλής ο Δήμος αλλά με την πρόσφατη δημιουργία του Κοινωνικού Παρατηρητηρίου από το Υπουργείο Εργασίας δίνεται μεγαλύτερη ευχέρεια στην Περιφέρεια και στην Υπηρεσία Κοινωνικής Μέριμνας να λειτουργεί ως σημείο αναφοράς και ενημέρωσης προς το Υπουργείο για όλες τις κοινωνικές δομές των Δήμων.

 

Συνεχίσαμε και φέτος το πρόγραμμα Κοινωνικών Φροντιστηρίων σε συνεργασία με τον Σύλλογο Φροντιστών Μέσης Εκπαίδευσης και τον Σύλλογο Φροντιστηρίων Ξένων Γλωσσών.

Είναι σημαντική η βοήθεια σε οικογένειες των οποίων τα παιδιά επιλέγονται με κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια και με μεγάλη εχεμύθεια και διακριτικότητα παρακολουθούν κανονικά μαζί με τα υπόλοιπα τα μαθήματα στα φροντιστήρια. Το σημαντικό είναι ότι πολλά από αυτά τα παιδιά είχαν επιτυχία στις εισαγωγικές εξετάσεις για τα ΑΕΙ και ΤΕΙ της Χώρας.

 

Υποστήριξη Δημιουργίας Δομών Απεξάρτησης

Με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη παραχωρήθηκαν χώροι σε όλη την Ηπειρο για την λειτουργία και στέγαση του ΚΕΘΕΑ  το οποίο αναπτύσσει προγράμματα απεξάρτησης, ψυχοκοινωνικής υποστήριξης και επανένταξης και τα αποτελέσματα είναι εμφανή στην Ηπειρο.

Διάθεση κτιριακών εγκαταστάσεων και ενίσχυση δράσεων Ιδιωτικών φορέων παροχής κοινωνικής φροντίδας.

Συνεργαστήκαμε με πολλούς φορείς  και επισκέφθηκα με εντολή  και του κ. Περιφερειάρχη αρκετές δομές και ιδρύματα με υπηρεσιακούς παράγοντες κάποιες φορές και κάποιες μόνη μου,  και  μένουν ακόμη κάποιες επισκέψεις σε δομές, και βρίσκεται σε εξέλιξη η δημιουργία δομών που έχει μεγάλη ανάγκη η τοπική κοινωνία σε όλη την Ηπειρο σε θέματα Αυτισμού και ALZHEIMER και επίσης προσπαθούμε για Κινητές μονάδες για την Ψυχική Υγεία. Το καίριο θέμα είναι να υπάρχουν δομές στις οποίες οι οικογένειες θα γνωρίζουν ότι τα μέλη των οικογενειών τους θα βιώνουν κάποιες ώρες σε ασφαλές περιβάλλον και μέσα από το εξειδικευμένο προσωπικό θα μπορούν να αναπτύξουν και κάποιες δεξιότητες στα πλαίσια των δυνατοτήτων τους. Είναι δείγμα πολιτισμού κάθε τοπικής κοινωνίας να συμπεριφέρεται ισότιμα στα άτομα με κάθε είδους αναπηρία.

Ολοκληρώθηκε το καλοκαίρι του 2017 Ημερήσιο κέντρο αυτισμού (ΚΔΑΠ) στα Καρδαμίτσια σε χώρο παραχωρημένο από την Περιφέρεια, ο χώρος εκεί έχει παραχωρηθεί πάλι από την Περιφέρεια  και για άλλες  δομές ειδικά σχολεία προεπαγγελματικής κατάρτισης  καθώς και το Κέντρο Διάγνωσης και Διαφοροδιάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕΔΔΥ) του Υπ. Παιδείας στα Ιωάννινα.

Ως εταίρος στην ΑΜΚΕ «Η ΜΕΡΙΜΝΑ»  η Περιφέρεια έχει παραχωρήσει κτιριακές εγκαταστάσεις και ειδικά διαμορφωμένο λεωφορείο για την μετακίνηση των παιδιών αυτών από και προς τις δομές.Πρόσφατα στην  λειτουργία του νέου ΚΔΑΠ της «ΜΕΡΙΜΝΑΣ» στους Αμπελόκηπους συνέβαλλε η Περιφέρεια.

 

ΡΟΜΑ

Μία ειδική κατηγορία πληθυσμού ντόπιο ή μετακινούμενοι οι οποίο χρήζουν βοήθειας σε στοιχειώδη θέματα υγιεινής, εκπαίδευσης και όχι μόνο. Δουλεύουμε εντατικά πάνω στην Κοινωνική ένταξη των Ρομά σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείο Εργασίας  με τακτικές συναντήσεις στην Αθήνα και εδώ με όλους τους ενδιαφερόμενους Δημάρχους και υπηρεσίες. Υπάρχει οδηγία των Υπουργείων Υγείας κα Εργασίας και  ανάγκη για την κοινωνική ένταξη των ΡΟΜΑ και δημιουργία δομών και υποδομών στοιχειώδους υγιεινής σε συγκεκριμένους χώρους διαβίωσής τους. Επίσης και προγράμματα για εκπαίδευση και απασχόληση ατόμων ΡΟΜΑ  προς υλοποίηση μέσω των Δήμων, αλλά με τον έλεγχο των Περιφερειών και των Γενικών Διευθύνσεων Δημόσιας Υγείας αυτών.

 

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ως Πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικών Θεμάτων συνεδριάζουμε με την         Επιτροπή  μια φορά τον μήνα, και φυσικά όταν υπάρξει ανάγκη και επιπλέον φορές, σκοπός μας είναι η ανάδειξη και  προώθηση κοινωνικών θεμάτων όπως ανεργία, κοινωνικός αποκλεισμός  διαφόρων κοινωνικών ομάδων, βοήθεια σε αιτήματα ομάδων  ΑμεΑ και όχι μόνο.

Στις αρμοδιότητες της Επιτροπής αυτής, είναι και οι εγκρίσεις Αθλητικών και Πολιτιστικών δράσεων σε όλες τις Π.Ε της Περιφέρειας, και εγκρίναμε  πολλές και ουσιαστικές δράσεις στην διάρκεια του καλοκαιριού 2017. Επισυνάπτεται αναλυτικός πίνακας συνεδριάσεων.

 

Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας των Φύλων

Με την Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας των Φύλων όπου είμαι Αν. Πρόεδρος (Πρόεδροι είναι οι κ. Περιφερειάρχες) κάνουμε ένα πολύ σημαντικό έργο σε συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων, τις γυναικείες οργανώσεις της Περιφέρειας και από Αθήνα και με διάφορους  φορείς και συλλόγους  Δικηγορικοί Σύλλογοι , Αστυνομία κλπ. Υπάρχει συνεργασία άμεση και με διακριτικότητα και εχεμύθεια με τα Συμβουλευτικά κέντρα στην Ηπειρο, τον Ξενώνα φιλοξενίας για τις κακοποιημένες γυναίκες στα Ιωάννινα προσφέρεται βοήθεια σημαντική στις γυναίκες που έχουν ανάγκη. Δημιουργήθηκαν Δημοτικές Επιτροπές Ισότητας Ιωάννινα – Αρτα και στόχος είναι η δημιουργία Επιτροπών Ισότητας στις έδρες των μεγάλων Δήμων της Ηπείρου.

Εφαρμόζοντας την Εθνική και Ευρωπαική Νομοθεσία ως Π.ΕΠ. ΙΣ. προσπαθούμε δυνατά συμμετέχοντας και διοργανώνοντας εκδηλώσεις – Ημερίδες όπως θα δείτε και παρακάτω να λειτουργήσουμε ως συνδετικός κρίκος με τις υπάρχουσες δομές για την παροχή στήριξης ηθικής και νομικής και επαγγελματικής στις γυναίκες που δυστυχώς και σε αυτή την εποχή είναι θύματα βίας κάθε μορφής οικογενειακής, εργασιακής κλπ

Να τονίσω ότι η βία δεν κάνει διακρίσεις σε μορφωτικό ή κοινωνικό επίπεδο και αυτό είναι και το χειρότερο στην σημερινή ειδικά εποχή.

Επισυνάπτεται πίνακας με τις συνεδριάσεις και απολογισμό της Π.ΕΠ. ΙΣ.

 

 

Συμμετοχές – Ομιλίες – Τοποθετήσεις

Σας παραθέτω μία σειρά παρουσιάσεων, ομιλιών και τοποθετήσεων σε διάφορες εκδηλώσεις ως Αντ/χης και Πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικών Θεμάτων  και μαζί ως Αναπληρωτής Πρόεδρος της Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων από 3/17 έως τώρα.

14-3-17 Παρουσίαση σε Αρχές, Φορείς και Συλλόγους της Π.Ε Ιωαννίνων του έργου των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδος και του Κέντρου Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας Ιωαννίνων

 

5-5-17 Ομιλία στα εγκαίνια της Παιδόπολης «Αγία Ελένη» ως χώρου υποδοχής των προσφύγων στα Ιωάννινα εκ μέρους του Περιφερειάρχη  παρουσία της Πολιτικής Ηγεσίας του

αρμόδιων Υπουργείων Εργασίας και Μεταναστευτικής πολιτικής ,του επικεφαλής  της Υπατης Αρμοστείας για την Ελλάδα και λοιπων φορέων και αρχών.

 

9-5-17 Παρουσίαση σε Αρχές, Φορείς και Συλλόγους της Π.Ε Ιωαννίνων του έργου της ΕΛΕΠΑΠ με ιδιαίτερη έμφαση στην ολοκλήρωση με την βοήθεια της Περιφέρειας Ηπείρου του έργου των Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης.

 

17 -5 –17 Παρουσίαση σε Αρχές, Φορείς και  Συλλόγους της Π.Ε Αρτας  του έργου της ΕΛΕΠΑΠ  με ιδιαίτερη έμφαση στην ολοκλήρωση με την βοήθεια της Περιφέρειας Ηπείρου του  έργου των Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης.

 

24-5-17 Παρουσίαση σε  Αρχές, Φορείς και Συλλόγους της Π.Ε. Θεσπρωτίας του έργου της ΕΛΕΠΑΠ με  ιδιαίτερη έμφαση στην ολοκλήρωση με την βοήθεια της Περιφέρειας Ηπείρου του έργου των Στεγών Υποστηριζόμενων 30-5-17 Παρουσίαση σε Αρχές, Φορείς και Συλλόγους της Π.Ε Πρέβεζας του έργου της ΕΛΕΠΑΠ με ιδιαίτερη έμφαση  στην ολοκλήρωση με την βοήθεια της Περιφέρειας Ηπείρου του έργου των Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης.

 

17-8-17 ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ Πωγωνιανή ετήσια εκδήλωση Χαιρετισμός

Παράλληλα στην διάρκεια του Καλοκαιριού συμμετείχα στις παρουσιάσεις για το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 Ενημέρωση από τον κ. Περιφερειάρχη για θέματα Πρωτογενούς Τομέα σε όλη την Ηπειρο.

 

28-9-17 1η Επιστημονική Συνάντηση Εργασίας με την Ε.Ψ.Ε.Π και της Περιφέρειας Ηπείρου μέσω της αρμόδιας Αντιπεριφέρειας   Πρόνοιας κλπ για την πρόληψη και διαχείριση της ευπάθειας των ηλικιωμένων- Μία σύγχρονη πρόκληση για τον άνθρωπο και την κοινωνία.

Πρόγραμμα advantage Χαιρετισμός και ομιλία.

 

30-9-17 Ημερίδα στην Αρτα στα πλαίσια της εξωστρέφειας με την Π.ΕΠ.ΙΣ παρουσία  της ΓΓΙΣ κας Κούβελα, του κ.  Περιφερειάρχη και συναδέλφων επικεφαλής των παρατάξεων της Αντιπολίτευσης και συναδέλφων Π.Σ.

Θέμα: «Πολιτικές Ισότητας για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και Ενίσχυση της

Γυναικείας Επιχειρηματικότητας»

 

23/ 24 10/ 17 5ο Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση / Γέφυρες Ανάπτυξης με την Ηπειρο.

Προεδρεύουσα και συντονίστρια στην  θεματική ενότητα:

«Κοινωνική Πολιτική, Εργασιακές Σχέσεις και Αλληλέγγυα Οικονομία»

 

17-11-17 Ημερίδα για την Νόσο Aλτσχάιμερ με τον Ζωγράφειο οίκο Ευγηρίας του  Δήμου Ιωαννιτών παρουσία της κας Σακκά Προέδρου της Ελληνικής Εταιρείας                   Αλτσχάιμερ και Προέδρου του Εθνικού Παρατηρητηρίου για την Ανοια και το Αλτσχάιμερ.

 

20-11-17  Εκπαιδευτική Ημερίδα για την λειτουργία των Κέντρων Κοινότητας

Χαιρετισμός και τοποθέτηση.

 

22-11-17 Παρουσίαση του Εθελοντικού Οργανισμού «ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ» σε όλους τους φορείς και Συλλόγους της Ηπείρου με το σύνθημα «ΜΕΝΕΙ ΜΥΣΤΙΚΟ» στα πλαίσια της Πανελλήνιας εκστρατείας του Συλλόγου ενάντια στο φαινόμενο της Σεξουαλικής  κακοποίησης των παιδιών υπό την αιγίδα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας.

 

22-11-17 Ομιλία ως αρμόδια Αντ/χης στην Αρτα σε εκδήλωση του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Αρτας με συμμετοχή ομιλητριών από την Αθήνα (ΚΕΘΙ – Γραμματείς Γυναικείων τμημάτων κομμάτων) στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας 25-11 για την εξάλειψη της βίας των γυναικών

 

25-11-17 Ομιλία στο Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών στην Πρέβεζα ως αρμόδια Αντ/χης στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας 25-11 για την εξάλειψη της βίας των γυναικών.

 

29-11-17 Συμμετοχή σε ενημερωτική συνάντηση μαζί με τον κ. Περιφερειάρχη και υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφέρειας Ηπείρου, της Εθνικής Επιτροπής UNESCO, για τα «Παγκόσμια Γεωπάρκα».

 

31-10-17 Πανελλήνιο Συνέδριο Αιρετών Γυναικών της Αυτοδιοίκησης  στην ΕΝΠΕ

Συντονισμός Θεματικής Ενότητας και ομιλία

Θέμα:» Πρωτόκολλο Συνεργασίας μεταξύ της ΕΝΠΕ και της ΓΓΙΣ των Φύλων για την φιλοξενία γυναικών προσφύγων και των παιδιών τους στο δίκτυο πρόληψης και καταπολέμησης της βίας κατά των γυναικών»

 

8-9 / 12/17 5ο Τακτικό Συνέδριο Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος με θέμα:

«H Δύναμη των Περιφερειών Δύναμη των Πολιτών»

 

 

Αυτό που θα ήθελα να τονίσω και να γνωρίζετε όλοι συνάδελφοι αιρετοί, υπηρεσίες και οι συμπολίτες μας είναι η πρόθεσή μας ως Περιφερειακή Αρχή με επικεφαλής τον Περιφερειάρχη και την αντίστοιχη Αντιπεριφέρεια Πρόνοιας Κοινωνικής Συνοχής και Αλληλεγγύης και με συνεργασία όλων Εκπαίδευσης, Εκκλησίας, διαφόρων φορέων  κλπ για να έχουμε αποτέλεσμα, στόχος μας είναι να αξιοποιήσουμε κάθε πρόγραμμα και οικονομικό πόρο Εθνικό ή Ευρωπαικό, και με άμεσες δράσεις και παρεμβάσεις να είμαστε πιο αποτελεσματικοί και δίπλα στον συνάνθρωπο.

 

Έχουμε ως Περιφέρεια, και προσωπικά,  δρομολογημένα και άλλα θέματα και δράσεις, και θέλουμε  να αποδώσουμε στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο τις παροχές και τις υπηρεσίες που έχει ανάγκη η κοινωνία μας σε όλα τα κοινωνικά στρώματα και ιδιαίτερα στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Δουλεύοντας δυνατά με τις οδηγίες του κ. Περιφερειάρχη να συνεχίσουμε το έργο της ισόρροπης και αξιοβίωτης ολοκληρωμένης ανάπτυξης του τόπου μας, της Ηπείρου και της βελτίωσης όσο το δυνατόν της κοινωνικής ευημερίας των συμπατριωτών μας.

Σας ευχαριστώ θερμά

 

 

 

 

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments