Παρασκευή , 12 Απριλίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / Ο.Γεροβασίλη:«Οι μάσκες έπεσαν»

Ο.Γεροβασίλη:«Οι μάσκες έπεσαν»

gerovasili Από την ομιλία της κοινοβουλευτικής εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτού Άρτας Όλγας Γεροβασίλη, στη συζήτηση επί της αρχής στην ολομέλεια της Βουλής του σχεδίου νόμου «ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΚΩΔΙΚΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ»,

  • Η Ελλάδα άλλαξε. Η Ευρώπη αλλάζει.
  • Ήταν η μάχη των μαχών για αυτούς. Έκαναν, λοιπόν, την ευχή τους αλήθεια. Αυτά μετέφεραν και στους πολιτικούς τους συμμάχους στην Ευρώπη. Να κάνουν λίγη υπομονή, να βάλουν λίγο πλάτη, την κατάλληλη στιγμή, κι από Δευτέρα όλοι και όλα θα επανέλθουν στην κανονικότητα της λειτουργίας της ελληνικής αποικίας.
  • Βγήκαν να συμβουλεύσουν, να νουθετήσουν, να καθοδηγήσουν τον ελληνικό λαό όλοι εκείνοι που συνέβαλαν και τον καταδίκασαν σε αυτήν τη μοίρα. Το ΟΧΙ της Κυριακής, αποτέλεσε τη καλύτερη, πολιτική επιμνημόσυνη δέηση για όλους αυτούς.

 

«Το αποτέλεσμα της Κυριακής είναι ένα καθαρό, ένα εκκωφαντικό ΟΧΙ. Ένα ΟΧΙ που επιβεβαίωσε, την ευρωπαϊκή προοπτική και πορεία της χώρας και μάλιστα στον σκληρό πυρήνα της, αυτόν της ευρωζώνης. Όχι, όμως, με όρους υποτέλειας, όχι ως αποικία χρέους» ανέφερε η Όλγα Γεροβασίλη, κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, στη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής του Νομοσχέδιου για την απόδοση ιθαγένειας.

«Οι μάσκες έπεσαν» είπε χαρακτηριστικά η βουλευτής, κάνοντας λόγο για μιντιακό, οικονομικό, συντεχνιακό και συνδικαλιστικό κατεστημένο της Ελλάδας που συντάχθηκε με το ΝΑΙ. «Η ΓΣΕΕ συντάχθηκε με τον ΣΕΒ και οι δήθεν ανεξάρτητοι και ακομμάτιστοι αυτοδιοικητικοί, μπήκαν μπροστάρηδες και έγιναν κομματάρχες του ΝΑΙ», είπε.

Συνεχίζοντας την αναφορά της στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στο ρόλο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, λέγοντας χαρακτηριστικά «δεν ήθελαν, να προστατέψουν τα συμφέροντα του ελληνικού λαού, τα δικά τους επιχείρησαν να διασώσουν. Γιατί τώρα τους ζήτησε η κυβέρνηση να καταβάλουν τον οβολό τους για τη χρήση των δημόσιων συχνοτήτων».

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στο μήνυμα των πολιτών προς την κυβέρνηση, λέγοντας «ο ελληνικός λαός μας έδωσε εντολή να προχωρήσουμε από δω και εμπρός πιο ριζοσπαστικά. Να σπάσουμε το φαύλο κύκλο διαφθοράς των ΜΜΕ, των ολιγαρχών, των  τραπεζιτών, της εργοδοτικής τρομοκρατίας. Να τους ταράξουμε στη νομιμότητα».

Κλείνοντας, η Όλγα Γεροβασίλη ανέφερε «τα μηνύματα φεύγουν αλλά χρειάζονται και ευήκοα ώτα για να τα ακούσουν… Κανείς δεν μπορεί να κρυφτεί πια από τις ιστορικές ευθύνες του… Πιστεύουμε ότι τώρα θα πρυτανεύσει η σύνεση και θα δοθεί μια λύση».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Δείτε Επίσης

Την παρέμβαση Μέτσολα για την άδικη κράτηση Μπελέρη, ζήτησε ο Μ. Κεφαλογιάννης

Για τη συνάντηση που είχε στις φυλακές των Τιράνων με τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο Χειμάρρας, Φρέντη ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments