Τετάρτη , 27 Μαρτίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Ο Δήμος «ανταποδίδει» 2,7 εκ. ευρώ σε έργα-Θ.Γιωτίτσας:Φιλοσοφία μας να εργαζόμαστε προς όφελος των δημοτών

Ο Δήμος «ανταποδίδει» 2,7 εκ. ευρώ σε έργα-Θ.Γιωτίτσας:Φιλοσοφία μας να εργαζόμαστε προς όφελος των δημοτών

GIOTITSAS_THOMAS
Ο αντιδήμαρχος Θωμάς Γιωτίτσας

Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])—Ενίσχυση πιστώσεων αλλά και χρηματοδότηση νέων έργων ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο στην τελευταία του συνεδρίαση με την αναμόρφωση του προϋπολογισμού για το 2018 καθώς, μετά την τακτοποίηση του ταμειακού υπόλοιπου για το περασμένο έτος, 2,7 εκ. ευρώ από τα ανταποδοτικά θα επιστρέψουν με έργα ουσίας στους δημότες των Ιωαννίνων.

Πρόκειται για την αντικατάσταση των συμβατικών λαμπτήρων με λαμπτήρες LED, την μετεγκατάσταση του εργοταξίου, τη δεύτερη φάση της υπογειοποίησης των κάδων, την προμήθεια νέων κάδων απορριμμάτων καθώς και την υπογραφή συμβάσεων ορισμένου χρόνου στην καθαριότητα μέχρι να ολοκληρωθεί η πρόσληψη των 47 μόνιμων θέσεων.

Όπως είπε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, Θωμάς Γιωτίτσας, στην εισήγησή του, η Δημοτική Αρχή σεβόμενη και το τελευταίο ευρώ που οι δημότες των Ιωαννίνων πληρώνουν μέσω των ανταποδοτικών τελών έχει προγραμματίσει και θα αξιοποιήσει τα χρήματα αυτά μετατρέποντάς σε έργα προς όφελος όλης της γιαννιώτικης κοινωνίας.

«Είναι η φιλοσοφία μας να εργαζόμαστε προς όφελος των δημοτών μας και πιστεύω ότι και στη συγκεκριμένη περίπτωση πράττουμε ακριβώς αυτό. Αξιοποιούμε μέχρι και το τελευταίο ευρώ των συμπολιτών μας για έργα ουσίας που αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής χωρίς δανεισμούς αλλά με σωστή διαχείριση και προγραμματισμό», τόνισε μεταξύ άλλων.

 

Τα έργα

Ο κ. Θ.Γιωτίτσας ενημέρωσε το Σώμα για το που θα κατευθυνθούν τα 2,7 εκ. ευρώ ξεκινώντας από την ενίσχυση της πίστωσης για την αντικατάσταση των συμβατικών λαμπτήρων με LED με το ποσό του 1,125 εκ. ευρώ φτάνοντας έτσι συνολικά τα 2 εκ., κάτι που σημαίνει ότι ο Δήμος καλύπτει με ίδιους πόρους το συνολικό κόστος αυτής της παρέμβασης και θα προχωρήσει άμεσα στη δημοπράτηση του έργου.

Ακόμη, 645.000 προστίθενται για την μετεγκατάσταση του εργοταξίου.

Κι εδώ πλέον οι εξασφαλισμένοι πόροι φτάνουν πια το 1,3 εκ., με το έργο να οδεύει κι αυτό προς δημοπράτηση.

Τα ποσά των 450.000 και 250.000 ευρώ πηγαίνουν για την δεύτερη φάση της υπογειοποίησης των κάδων σε έξι σημεία του δήμου και για την αγορά νέων κάδων απορριμμάτων αντίστοιχα, ενώ τέλος, 150.000 θα δοθούν για την υπογραφή 2μηνων και 8μηνων συμβάσεων στην καθαριότητα προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες που υπάρχουν μέχρι την πρόσληψη των 47 μονίμων υπαλλήλων.

«Η τελική αποτίμηση των ανταποδοτικών για το 2017 μας καθιστά ίσως τον μοναδικό Δήμο στην Ελλάδα που θα χρηματοδοτήσει από ίδιους πόρους και όχι με δανεισμό την αντικατάσταση των λαμπτήρων με νέους τεχνολογίας LED, κάτι που σημαίνει πως η εξοικονόμηση πόρων μεγιστοποιείται.

Ταυτόχρονα τα φετινά αποτελέσματα στην είσπραξη των ανταποδοτικών μας κάνουν να αισιοδοξούμε ότι για την επόμενη χρονιά όπου θα έχουμε κατακόρυφη αύξηση του κόστους διαχείρισης των απορριμμάτων, λόγω της λειτουργίας του εργοστασίου επεξεργασίας απορριμμάτων, το κόστος όχι μόνο δεν θα μεταφερθεί στους πολίτες αλλά θα έχουμε τη δυνατότητα για περαιτέρω μείωση τελών», επισημαίνει με δήλωσή του ο Δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας.

 

 

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 11.03.2024 – ώρα 18.00.

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments