Παρασκευή , 22 Μαρτίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Ο Δήμος Ζίτσας κοντά στους πολίτες που δοκιμάζονται από την οικονομική κρίση

Ο Δήμος Ζίτσας κοντά στους πολίτες που δοκιμάζονται από την οικονομική κρίση

Στο πλευρό πολιτών που δοκιμάζονται από την οικονομική κρίση στάθηκε και τη χρονιά που πέρασε ο Δήμος Ζίτσας με τη διανομή τροφίμων και ειδών που καλύπτουν βασικές ατομικές ανάγκες μέσω του Κοινωνικού Παντοπωλείου και  του προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ FEAD)».

Συνολικά το 2018 οργάνωσε και πραγματοποίησε 18 διανομές σε 300 νοικοκυριά.

Οι τελευταίες διανομές έγιναν στη διάρκεια της εορταστικής περιόδου και μέχρι την παραμονή της Πρωτοχρονιάς όπου διανεμήθηκαν ισάριθμα δέματα  σε 149 νοικοκυριά –δικαιούχους του Κοινωνικού Επιδόματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ)  και 142 νοικοκυριά εγγεγραμμένα στο Κοινωνικό Παντοπωλείο.

Τα προϊόντα που περιελάμβαναν τα δέματα συγκεντρώθηκαν μέσω του προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ FEAD)»,  με αγορά από ίδιους πόρους του Δήμου Ζίτσας, με δωρεά από τοπικές επιχειρήσεις, τη συνδρομή του Δημόσιου ΙΕΚ Ιωαννίνων με προϊόντα που παράγει το Τμήμα Τυροκομίας καθώς και τη δωρεά του Δημοτικού σχολείου Μεταμόρφωσης. Οι μικροί μαθητές, στην προσπάθεια τους να συλλέξουν όσο το δυνατόν περισσότερους πόντους  για το σχολικό διαγωνισμό ανακύκλωσης (www.followgreen.gr/zitsa/school), που διοργανώνει ο Δήμος Ζίτσας, συγκέντρωσαν τρόφιμα και τα προσέφεραν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο.

«Στηρίζουμε έμπρακτα τους δημότες που με αγωνία προσπαθούν να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις μίας δύσκολης καθημερινότητας» αναφέρει  ο Πρόεδρος της Επιτροπής Διαχείρισης του  Κοινωνικού  Παντοπωλείου του Δήμου Ζίτσας, Νίκος Σφήκας κάνοντας τον απολογισμό για τη χρονιά που πέρασε.

Ταυτόχρονα,  ευχαριστεί και δημόσια όλους όσοι διαχρονικά συμβάλλουν με τις προσφορές τους στην ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου «καθώς αποδεικνύουν με τις δωρεές τους την αγάπη και αλληλεγγύη τους προς το συνάνθρωπο».

Να σημειωθεί ότι στο κάλεσμα του Προέδρου του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Ζίτσας, οι επιχειρήσεις που ανταποκρίθηκαν προσφέροντας τα προϊόντα τους, τα οποία συμπλήρωσαν τα δέματα που διανεμήθηκαν στη διάρκεια των εορτών είναι οι ακόλουθες: «ΑΠΣΙ ΠΙΝΔΟΣ Α.Ε.», «Θ. ΝΙΤΣΙΑΚΟΣ Α.Β.Ε.Ε.», «ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε.», «ΤΟ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ»ΚΡΕΤΣΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ», «ΖΑΦΕΙΡΗ ΑΦΟΙ Ι.Κ.Ε.», «ΚΟΥΡΓΙΑΣ ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΟ – ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ»,  ΤΑΝΑΣ Α.Ε. ΕΜΠΟΡΙΟ ΕΙΔΩΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ, «ΑΡΤΟΚΟΣΜΟΣ» ΤΖΙΑΦΚΟΣ ΜΙΧΑΗΛ-ΣΚΟΥΜΠΟΥ ΔΙΑΜΑΝΤΩ Ο.Ε., ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ.

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 11.03.2024 – ώρα 18.00.

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments