Κυριακή , 24 Μαρτίου 2024
Αρχική / Αθλητικά / Ο Ναυτικός Όμιλος Ιωαννίνων βράβευσε τα χρυσά «κουπιά» του! Πλήθος κόσμου στην ετήσια εκδήλωση κοπής της πίτας – Χρ. Αλεξίου: Κοιτάζουμε μπροστά με αισιοδοξία
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ο Ναυτικός Όμιλος Ιωαννίνων βράβευσε τα χρυσά «κουπιά» του! Πλήθος κόσμου στην ετήσια εκδήλωση κοπής της πίτας – Χρ. Αλεξίου: Κοιτάζουμε μπροστά με αισιοδοξία

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])–Σπουδαία χρονιά από άποψη επιτυχιών ήταν αυτή που μας πέρασε για τη Γιαννιώτικη Κωπηλασία και τον Ναυτικό Όμιλο Ιωαννίνων, ο οποίος βράβευσε στο πλαίσιο της ετήσιας εκδήλωσής του τα χρυσά «κουπιά» του, τους αθλητές του που διακρίθηκαν εντός κι εκτός συνόρων της χώρας μας, με επικεφαλής φυσικά τους τρεις Ολυμπιονίκες του, Γιώργο Τζιάλλα, Γιάννη Τσίλη και Στέφανο Ντούσκο.

Πλήθος κόσμου, αθλητές, γονείς και πολλοί επίσημοι βρέθηκαν  στην γιορτή του Ν.Ο.Ι. στο «Πάρκο Ναυτικού Ομίλου» της Λιμνοπούλας, όπου, εκτός από τις βραβεύσεις κόπηκε και η βασιλόπιτα του Ομίλου για τη νέα χρονιά.

Ο Πρόεδρος του Ν.Ο.Ι.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Πρόεδρος του Ν.Ο.Ι. Χρήστος Αλεξίου, ο οποίος στον χαιρετισμό του, έκανε έναν σύντομο απολογισμό του περασμένου έτους. Όπως είπε, «το 2016 ήταν μία σημαντική χρονιά με σπουδαία αθλητικά για τη Γιαννιώτικη Κωπηλασία και τον Όμιλό μας που την υπηρετεί πιστά για πάνω από έξι δεκαετίες». Ο κ. Αλεξίου αναφέρθηκε στις επιτυχίες των Ολυμπιακών Αγώνων, του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Νέων, του Βαλκανικού αλλά και του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος, όπου ο Ν.Ο.Ι. αναδείχθηκε Πρωταθλητής για 28η χρονιά, ενώ έκανε ιδιαίτερη μνεία στην επιτυχημένη διεξαγωγή της δεύτερης φάσης του στα Γιάννενα, ευχαριστώντας για τη στήριξη την Περιφέρεια Ηπείρου, τον Δήμο Ιωαννιτών και το Πανελλήνιο Αθλητικό Σωματείο «Καλλιπάτειρα». Μίλησε επίσης για τους αθλητές του Ομίλου που εισήχθησαν σε σχολές ΑΕΙ και ΤΕΙ της επιλογής τους βοηθούμενοι από το bonus 10% που εξασφάλισαν χάρη στις αγωνιστικές τους επιτυχίες, ενώ έμφαση έδωσε στο καινούριο και ανανεωμένο με νέα στελέχη Διοικητικό Συμβούλιο του Ν.Ο.Ι. και στο ενισχυμένο τεχνικό τιμ, δηλώνοντας απολύτως αισιόδοξος για τη συνέχιση και εξέλιξη του Ομίλου.

Άθλημα με ιστορία…

Για τη σπουδαία ιστορία και την παράδοση του Ν.Ο.Ι. στις επιτυχίες που δεν είναι μόνο πανελλήνιες αλλά και διεθνείς έκανε λόγο ο Αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Καραμπίνας, ενώ ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας συνεχάρη Διοίκηση, προπονητές και αθλητές για την προσπάθεια που καταβάλλουν και τόνισε πως ο Δήμος θα είναι πάντα δίπλα στο σωματείο με όσες δυνάμεις διαθέτει.

Με αντίστοιχα θερμά λόγια αναφέρθηκαν στις επιτυχίες της Γιαννιώτικης Κωπηλασίας που, όπως είπαν, τιμούν τα Γιάννενα, την πόλη που έχει αναδείξει τόσους Ολυμπιονίκες στο συγκεκριμένο άθλημα, τόσο οι Αντιδήμαρχοι Παντελής Κολόκας και Δημήτρης Κατηρτσίδης όσο και ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Ιωαννίνων Κώστας Γκόγκος, αλλά και ο εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος για θέματα Αθλητισμού Βασίλης Καλούδης, ευχόμενοι στον Ν.Ο.Ι. να έχει ανάλογη συνέχεια και να εξακολουθήσει να γράφει ιστορία.

Ο βουλευτής Ιωαννίνων Γιάννης Στέφος επισήμανε την ανάγκη η Πολιτεία να στηρίζει πιο έμπρακτα τους αθλητές που δοξάζουν το εθνόσημο της Ελλάδας στα πέρατα του κόσμου, χαρακτηρίζοντας ως πολύ μικρή ανταμοιβή το bonus του 10% στις Πανελλαδικές Εξετάσεις. Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος, παλιός αθλητής ο ίδιος του Ν.Ο.Ι., τόνισε πως τα λόγια και οι ευχές δεν αρκούν, οι Ολυμπιονίκες, οι παγκόσμιοι πρωταθλητές και τα σωματεία που τους αναδεικνύουν με πολύ κόπο κι αγώνα, πρέπει να ενισχύονται απ’ όλους με έμπρακτο τρόπο, προσθέτοντας πως ο ερασιτεχνικός αθλητισμός πρέπει να υποστηρίζεται με bonus και πριμ τέτοια που να αποκαθιστούν το μέλλον των παιδιών!

Για τον Ν.Ο.Ι. και την πολύχρονη αθλητική προσφορά του μίλησαν επίσης ο πρώην Υπουργός Αντώνης Φούσας, ο πρώην Δήμαρχος και πρώην Πρόεδρος του Ομίλου Χαρίλαος Τόλης, το μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Ομοσπονδίας Κωπηλασίας Κώστας Νταλαμάγκας, η παλιά Ολυμπιονίκης της Κωπηλασίας Τόνια Σβάιερ, ο μοναδικός σήμερα επιζών απ’ τα ιδρυτικά μέλη του Ν.Ο.Ι. Γιώργος Νικολαΐδης, ο Τέλης Καζαντζής, επί σειρά ετών μέλος της Διοίκησης του Ομίλου και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων Ιωάννης Μήτσης. Παραβρέθηκαν ακόμα και έκαναν βραβεύσεις εκπρόσωποι της 8ης Ταξιαρχίας Πεζικού, της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιωαννίνων και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Εκτός από τους αθλητές, στην εκδήλωση βραβεύθηκαν, τέλος, ο Γιαννιώτης Ομοσπονδιακός Τεχνικός Τόλης Παλαιοπάνος, ο οποίος στο σύντομο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στη σκληρή προσπάθεια που κατέβαλλαν τα παιδιά της Εθνικής Ομάδας Κωπηλασίας ώστε να φτάσουν να στεφθούν Ολυμπιονίκες στο Ρίο και οι προπονητές του Ομίλου Αγγελική Γκρέμου, Φώντας Παπάζογλου, Λευτέρης Τζίμας, Θανάσης Μπουκουβάλας και Αλέξανδρος Φώτης.

 

Από το Γραφείο Τύπου

του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων

 

 

 

Δείτε Επίσης

Β.Γαρδίκος( ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ)- Οι παράγοντες που δημιουργούν αισιοδοξία για μια έδρα στο Νομό Ιωαννίνων

  Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])===  “Η αισιοδοξία  για  μια έδρα στο νομό Ιωαννίνων,προκύπτει από την καθημερινή συζήτηση ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments