Σάββατο , 13 Απριλίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / “Ο προϋπολογισμός του 2016 δημιουργεί τις προϋποθέσεις για οικονομική και κοινωνική σταθερότητα ” -Ομιλία στη Βουλή του Γ.Καραγιάννη ((ΣΥΡΙΖΑ)

“Ο προϋπολογισμός του 2016 δημιουργεί τις προϋποθέσεις για οικονομική και κοινωνική σταθερότητα ” -Ομιλία στη Βουλή του Γ.Καραγιάννη ((ΣΥΡΙΖΑ)

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣΑπό :Γιώργος Γκόντζος

   Στην ομιλία του στη βουλή για την κύρωση του προϋπολογισμού ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Καραγιάννης σημείωσε μεταξύ άλλων:

  “Ο προϋπολογισμός του 2016 διαμορφώθηκε μέσα σε συνθήκες διαχείρισης κρίσης, μιας κρίσης που έρχεται από το παρελθόν, όταν σε περιόδους ανάπτυξης, η ελληνική οικονομία παρήγαγε ελλείμματα αντί πλεονασμάτων, μιας κρίσης που έχει συγκεκριμένα αίτια και γνωστές υπογραφές.

Και είναι αυτοί που με τις υπογραφές τους οδήγησαν τη χώρα στην αποεπένδυση και στον παρασιτισμό, αυτοί που διέλυσαν την πρωτογενή παραγωγή και επένδυσαν στη δημιουργία ειδικών οικονομικών ζωνών, οι ίδιοι που σήμερα μας εγκαλούν για έλλειμμα κοινωνικής πολιτικής.

Παρ’ όλα αυτά και μέσα στο δεδομένο πλαίσιο δημοσιονομικής στενότητας, ο προϋπολογισμός του 2016 δημιουργεί τις προϋποθέσεις για οικονομική και κοινωνική σταθερότητα, για αποκατάσταση της κοινωνικής δικαιοσύνης, με τη στροφή προς την ανάπτυξη και την παραγωγική ανασυγκρότηση.

Η ενίσχυση του αγροτο-διατροφικού τομέα και η παροχή κινήτρων για εξωστρέφεια σε καινοτόμες επιχειρήσεις, θα κλείσει την ψαλίδα του εμπορικού ισοζυγίου. Ο εκσυγχρονισμός της δημόσιας διοίκησης, το σταθερό φορολογικό περιβάλλον και η απλοποίηση των επενδυτικών διαδικασιών, θα συμβάλουν σημαντικά στην αλλαγή του επενδυτικού κλίματος.

Την υπό εξέλιξη ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού συστήματος, ακολουθεί η πρώτη αξιολόγηση και αμέσως μετά ανοίγει η μείζονος σημασίας συζήτηση για την αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους.

Η επιτυχής έκβαση αυτών των τριών διαδικασιών μαζί με τις στρατηγικές επιλογές της κυβέρνησης για διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις (διαφάνεια,αντιμετώπιση διαφθοράς, διαπλοκής, παραοικονομίας) και επενδύσεις θα δημιουργήσουν επιταχυντικές δυναμικές στην Ελληνική οικονομία.”

Ολόκληρη η ομιλία σε βίντεο: httpssss://www.youtube.com/watch?v=2DwshWD9dMI

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments