Παρασκευή , 12 Απριλίου 2024
Αρχική / Αθλητικά / Πανελλήνια πρόκριση TAE KWON-DO ITF για το παγκόσμιο πρωτάθλημα 2019

Πανελλήνια πρόκριση TAE KWON-DO ITF για το παγκόσμιο πρωτάθλημα 2019

Εφήβων – Νεανίδων και Ανδρών – Γυναικών 21-22-23 Ιουνίου 2019

Κλειστό γυμναστήριο Πανεπιστημίου Ιωαννίνων                                                                                        

Πληροφορίες για το πρωτάθλημα

Μετά από πρόταση προς την Αθλητική Ομοσπονδία Taekwon-do Ελλάδος (ΑΟΤΕ), του γιαννιώτικου αθλητικού συλλόγου Α.Σ.Πρωτέας Ιωαννίνων (Λαμπρίδη 4 τηλ: 6945262661) , η Αθλητική Ομοσπονδία Taekwon-do Ελλάδος ITF (AOTE), ενόψει των Πανελληνίων αγώνων Πρόκρισης, Εφήβων – Νεανίδων και Ανδρών – Γυναικών (21-22-23 Ιουνίου 2019) για το σχηματισμό της Εθνικής ομάδας του αθλήματος, που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί τον Αύγουστο του 2019 στο Πλόβντιφ της Βουλγαρίας, αποφάσισε οι αγώνες αυτοί να πραγματοποιηθούν στην πόλη μας.
Θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι στόχος του συλλόγου μας είναι να διεξάγονται μεγάλοι αγώνες και στην Περιφέρεια, ώστε από τη μία το άθλημα να γίνεται γνωστό σε περισσότερα νέα παιδιά, αφετέρου να τονώνεται η τοπική οικονομία τις ημέρες διεξαγωγής των αγώνων και να δίνεται επίσης η δυνατότητα οι πολυάριθμοι αθλητές μας να γνωρίζουν περισσότερο τη χώρα μας. Στους αγώνες πρόκρισης θα συμμετέχουν περί τους 500 αθλητές, οι οποίοι θα συνοδεύονται από τους γονείς τους (υπολογίζονται περίπου στους 1500 συνοδούς) και 50 διαιτητές.
Οι αγώνες πραγματοποιούνται με συνδιοργανωτή την Περιφέρεια Ηπείρου στηρίζοντας οικονομικά αυτή την προσπάθεια και τη συνδρομή του Δήμου Ιωαννιτών.
Οι αγώνες για την επιλογή της Εθνικής ομάδας του Taekwon-do ITF στα Ιωάννινα θα πραγματοποιηθούν  στο Πανεπιστημιακό κλειστό γυμναστήριο, που πληροί τις προϋποθέσεις μιας τέτοιας μεγάλης διοργάνωσης, από την Παρασκευή 21 Ιουνίου έως και την Κυριακή 23 Ιουνίου 2019.

Ένα τριήμερο όπου Αθλητικοί Σύλλογοι από όλη την Ελλάδα θα δώσουν το παρών σε αυτό το πρωτάθλημα με τους πρωταθλητές τους. Ένα τριήμερο γεμάτο με έντονο συναγωνισμό αλλά και μεγάλη συμμετοχή αθλητών.

Το πρόγραμμα των αγώνων θα έχει ως εξής:

Παρασκευή 21 Ιουνίου: Τεχνικές (TUL) και εναέριες τεχνικές  για όλες τις κατηγορίες
αθλητών και  αθλητριών Από 11:30μμ – 20:30μμ

Σάββατο 22 Ιουνίου: Μάχες (Sparring) για την ηλικιακή κατηγορία Εφήβων –
Νεανίδων. Από 09:00π.μ. έως 20:30μμ.
Διάλειμμα, τελετή έναρξης και απονομές 13:30μμ-14:30μμ.

Κυριακή 23 Ιουνίου: Μάχες για την ηλικιακή κατηγορία Ανδρών  – Γυναικών, και τέστ
δύναμης.  Από 09:00π.μ. έως 19:30μμ.

Λίγα λόγια για τον Γιαννιώτικο αθλητικό Σύλλογο. Α. Σ. ΠΡΩΤΕΑΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Με μεγάλες επιτυχίες σε Παγκόσμια-Πανευρωπαϊκά και Πανελλήνια Πρωταθλήματα.

Περιγραφή:

Ο Α.Σ. “ΠΡΩΤΕΑΣ” Ιωαννίνων στεγάζεται στην οδό Λαμπρίδη 4.
Ο τοπικός Α.Σ. “ΠΡΩΤΕΑΣ” φημίζεται για τις πολλές διακρίσεις των αθλητών του στο άθλημα του TAEKWON-DΟ ITF σε Πανελλήνια, Πανευρωπαϊκά και Παγκόσμια Πρωταθλήματα.
Ο Α.Σ. ΠΡΩΤΕΑΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ είναι από το 2000 από τους κορυφαίους συλλόγους σε μετάλλια σε Πανελλήνιο επίπεδο καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση. Είναι ο σύλλογος των “”πρωταθλητών”” των Ιωαννίνων, με υψηλό επίπεδο προπόνησης σε όλα τα τμήματα, αρχαρίων, προχωρημένων και πρωταθλητισμού. Αρκετοί αθλητές του είναι μέλη της Εθνικής Ομάδας Ελλάδος TAE KWON-DO I.T.F. (Α.Ο.Τ.Ε.).
Προφίλ Δασκάλου
Υπεύθυνος προπονητής του Συλλόγου είναι ο κ. Παπαδιώτης Γεώργιος, Καθηγητής Φυσικής Αγωγής, Πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτησίας, Master 7o DAN I.T.F. και Ομοσπονδιακός προπονητής.
Με την εμπειρία του ως προπονητής υψηλού επιπέδου και με την επιστημονική του κατάρτιση είναι αυτός που δίνει μια άλλη άποψη στην εξάσκηση του αθλήματος του TAEKWON-DO.

Προφίλ Τέχνης                                                                                                                
Για να το θέσουμε απλά το TAΕKWON DO είναι ένα είδος άοπλης μάχης, σχεδιασμένο για τον σκοπό της αυτοάμυνας. Είναι η επιστημονική χρησιμοποίηση του σώματος στην μέθοδο της αυτοάμυνας. Είναι το σώμα που έχει κερδίσει την έσχατη αξιοποίηση των ικανοτήτων του ύστερα από εντατική και φυσική εξάσκηση.
Είναι μια πολεμική τέχνη χωρίς όμοιο, ούτε σε δύναμη, ούτε σε τεχνική. Παρόλο που είναι μια πολεμική τέχνη, η πειθαρχία, η τεχνική και η πνευματική εξάσκηση που προσφέρει, αποτελούν μπορούμε να πούμε το γουδί στο οποίο πλάθεται ένα ισχυρό αίσθημα δικαιοσύνης, γενναιότητας, ταπεινοφροσύνης και αποφασιστικότητας.
Αυτές οι πνευματικές καταστάσεις είναι που διαχωρίζουν τον πραγματικά ενασκούμενο, από αυτόν που προσπαθεί να εντυπωσιάσει και αρκείται μονάχα στο μαχητικό μέρος του TAΕKWON DO. Αυτός είναι ένας από τους λόγους που το TAΕKWON DO λέγεται τέχνη αυτοάμυνας. Συνεπάγεται ακόμη και ο τρόπος σκέψης και ζωής, ιδιαίτερα στην έμπνευση αυστηρού αυτοελέγχου πνεύματος και πειθαρχίας και ακόμη ηθικού οπλισμού.
Ερμηνεία: TAE σημαίνει πόδι, λάκτισμα, πηδώ για να χτυπήσω ή να σπάσω με το πόδι, KWON συμβολίζει την γροθιά-χτυπώ ή καταστρέφω με το χέρι ή την γροθιά, DO σημαίνει τέχνη ή τρόπος, σωστός τρόπος με τον οποίο χρησιμοποιώ τα παραπάνω. Συνολικά δηλαδή TAΕKWON DO σημαίνει την τεχνική εξάσκηση και τις τεχνικές άοπλης μάχης, τόσο για την αυτοάμυνα, όσο και για την υγεία. Οι τεχνικές αυτές περιλαμβάνουν την έντεχνη εφαρμογή γροθιών, μπλοκ και χτυπημάτων με το πόδι, για την γρήγορη καταστροφή του κινούμενου αντιπάλου ή αντιπάλων.

 

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments